głośniki niskotonowe
Mam pioneera 120RMS 350 MAX On ma 8' czyli 20 cm
Ten boschmann ma 500 w MAX na bank a ile w rms nie pamietam albo 300 albo 250 (Ma taki moj brat)
Suby z wbudowanymi wzmacniaczami to szit jak nie wiem co!!
Ten głosniczek + 4kanalowy mostkowalny wzmacniacz RTO na mosfet'cie (niskie THD i w miare duza moc) to koszt kolo 350 zl , a jest baza dla glosnikow do przodu.
EDIT: Czasem warto kupic 2 bo jeden mojemu bratu jakies sk*** w jeleniej gorze razem z radiem zajebali!!
Ten boschmann ma 500 w MAX na bank a ile w rms nie pamietam albo 300 albo 250 (Ma taki moj brat)
Suby z wbudowanymi wzmacniaczami to szit jak nie wiem co!!
Ten głosniczek + 4kanalowy mostkowalny wzmacniacz RTO na mosfet'cie (niskie THD i w miare duza moc) to koszt kolo 350 zl , a jest baza dla glosnikow do przodu.
EDIT: Czasem warto kupic 2 bo jeden mojemu bratu jakies sk*** w jeleniej gorze razem z radiem zajebali!!
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
no koles mi polecil by nie kupowac zadnych boschmanow tylko cos markowego i zalecal 3drozne 6x9" Ze beda idealne. A jakby bylo slabe radio to wzmacniacz wstawic.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
NIEEEE!!!
Zadnych 6x9 to jest szajs - te glosnieki sa sztucnie powiekszone i w roznych koncach sa rozne naprezenia - to jest do bani!!
Zadnych trojdroznych, maxymalnie 2 drozne to jeszcze jest do przelkniecia ale i tak nie warto, co jest do wszystkiego to jest do niczego...
Ten koles to chyba ich po prostu sprzedac nie moze i ci ten shit wpycha
Poza tym markowe nie znaczy dobre, np. JBL dopiero niedawno wprowadzil tanie serie glosnikow ktore wcale nie sa dobre!! A JBL to tylko przyklad duuuzo firm z "wyzszych" polek tak zrobilo. I to ze cos jest np JBL to nie znaczy ze jest dobre.
Zadnych 6x9 to jest szajs - te glosnieki sa sztucnie powiekszone i w roznych koncach sa rozne naprezenia - to jest do bani!!
Zadnych trojdroznych, maxymalnie 2 drozne to jeszcze jest do przelkniecia ale i tak nie warto, co jest do wszystkiego to jest do niczego...
Ten koles to chyba ich po prostu sprzedac nie moze i ci ten shit wpycha
Poza tym markowe nie znaczy dobre, np. JBL dopiero niedawno wprowadzil tanie serie glosnikow ktore wcale nie sa dobre!! A JBL to tylko przyklad duuuzo firm z "wyzszych" polek tak zrobilo. I to ze cos jest np JBL to nie znaczy ze jest dobre.
tonsile to kicha do (car audio) graja glosna ale nie czysto...
tak przykladowo bo mi sie nie chce pisac, ani wszysrkich nie dam rady wymienic (ale to o wszystkich modelach, wszystko trzeba przed kupnem odsluchac!!)
tanie radia: jvc
tanie basowki: boschmann
tanie ale wypasnie wzmacniacze :rto
tanie midtony: pioneer
tweetery: nie uznaje tych najtanszych, dla mnie hertz
To tak przykladowo Z tych tanich
Jak Audio dla siebie :
Radio: sterownik dzwieku pioneer lub alpine(taki prosty a nie za 3 tys zl, w ktorym mozna plyty odtwarzac a nie tylko radio)
Zmieniarki: nie znam sie ale to opcjonalne
Glosniki:hertz, kicks(kixs,kix , nie pamietam jak to sie pisze ale komplet w sklepie to kolo 400 zl)
Tweetery: z regoly sa w komplecie z np glosnikami hertz'a
Wzmacniacz: RTO 4x150 w zupelnosci wystarczy
Sub(jak ktos chce): hertz, earthquake
Koszt razem sklepowy to kolo 2000 zl, a efekt jest niesamowity, potem tylko pracy troche z wygluszeniem samochodu.
EDIT:
JBL jest znacznie przereklamowany... (co nie znaczy ze zly
)
tak przykladowo bo mi sie nie chce pisac, ani wszysrkich nie dam rady wymienic (ale to o wszystkich modelach, wszystko trzeba przed kupnem odsluchac!!)
tanie radia: jvc
tanie basowki: boschmann
tanie ale wypasnie wzmacniacze :rto
tanie midtony: pioneer
tweetery: nie uznaje tych najtanszych, dla mnie hertz
To tak przykladowo Z tych tanich
Jak Audio dla siebie :
Radio: sterownik dzwieku pioneer lub alpine(taki prosty a nie za 3 tys zl, w ktorym mozna plyty odtwarzac a nie tylko radio)
Zmieniarki: nie znam sie ale to opcjonalne
Glosniki:hertz, kicks(kixs,kix , nie pamietam jak to sie pisze ale komplet w sklepie to kolo 400 zl)
Tweetery: z regoly sa w komplecie z np glosnikami hertz'a
Wzmacniacz: RTO 4x150 w zupelnosci wystarczy
Sub(jak ktos chce): hertz, earthquake
Koszt razem sklepowy to kolo 2000 zl, a efekt jest niesamowity, potem tylko pracy troche z wygluszeniem samochodu.
EDIT:
JBL jest znacznie przereklamowany... (co nie znaczy ze zly

Staaaary ja w samochodzie nawet jednego glosnika, ani radia nie mam....
Bo po co mi?? W moim samochodzie to muzyka jest dla pasazerow, ja musze silnik slyszec, a dla nich to ja kasy na audio wydawac nie bede.... Jak sie dorobie i zmienie samochod na jakis 607(bo jak juz sie dorobie to stary sztrucel bedzie
), czy cos takiego to bede sie w audio bawil, na razie jak jade w trasie to na 4 tys silnik by mi zagluszal muze, wiec to i tak sensu nie ma
Bo po co mi?? W moim samochodzie to muzyka jest dla pasazerow, ja musze silnik slyszec, a dla nich to ja kasy na audio wydawac nie bede.... Jak sie dorobie i zmienie samochod na jakis 607(bo jak juz sie dorobie to stary sztrucel bedzie

- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
ten koles mi nie wciska glosnikow bo nie sprzedaje zadnych. polecal mi tylko je poprostu - jbl, blaupunkt, sony itp. na necie jakos wypada to po 100zl za sztuke - wiecej i tak bym nie dal.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Sony?? Koles polecal ci sony??Moze jeszcze Xplode?? Wez go pacnij czyms...
Blaupunkt to sprzet syczacy dobry do dostawczakow nawet demo car blaupunkta dobrze nie gra!!
JBL : patrz wyzej
Moim zdaniem najlepiej zrobisz jak kupisz to co mowilem na poczatku o tym basie boshmann'a (25cm) w skrzyni z mdf'u + RTO na mosfecie(na allegro byl taki za 249zl) a za boschmann'a wiecej niz 100 nie dasz... A bedziesz mial naprawde niezly bass(nawet w kierownicy bedziesz go zdrowo czul), a przod sobie zrobisz kiedys tam jak bedziesz mial kase i checi, bo teraz tylko bass chcesz z tego co rozumiem.
Jezeli ktos poleca SONY to jest dla mnie audidiot...
Blaupunkt to sprzet syczacy dobry do dostawczakow nawet demo car blaupunkta dobrze nie gra!!
JBL : patrz wyzej
Moim zdaniem najlepiej zrobisz jak kupisz to co mowilem na poczatku o tym basie boshmann'a (25cm) w skrzyni z mdf'u + RTO na mosfecie(na allegro byl taki za 249zl) a za boschmann'a wiecej niz 100 nie dasz... A bedziesz mial naprawde niezly bass(nawet w kierownicy bedziesz go zdrowo czul), a przod sobie zrobisz kiedys tam jak bedziesz mial kase i checi, bo teraz tylko bass chcesz z tego co rozumiem.
Jezeli ktos poleca SONY to jest dla mnie audidiot...