A moze ktos ma do sprzedania takie fajniutkie krotkie przelozenie do 205 1.6 GTI??
Bo mje 4.063 jest dla mnie zdecydowanie za dlugie

temu mysle o wrzoceniu 5 z mi 16 bo zebatka ma napewno rozmiar ktory powoduje to ze bieg bedzie(tak na oko) odpowiadał biegowi 5 na starym przełozeniu a wiec da sie jezdzic po miescie (w mi 16 przy okolo 7 tys obrotow na 5 jest ponad 200 km/h wiec 205 moze nie miec mocy zeby dokrecic sie do maksymalnych obrotow ale pomimo tego 180 pare powinien jechac). a zalezy mi na poprawie buta z miejscaKaktus pisze:Nie ma oznaczen ... oznaczenia masz na biegach
MI 16 ma skrzynie BE3 tak samo jak Pugi ... wiec bebechami mozna wachlowac... ale przelozenie glowne z MI16 i 1,2,3,4 z 205 to na ulice nie jest dobre rozwiazanie.... bo skrzynia jest za krotka na ulice
na 4 masz Vmax okolo 135km/h a na 5 - 170 przy 6000obr
Kaktus pisze:Mi chodzi o to ze jezeli jezdzi sie ciagle po miescie, to skracanie skrzyni nie ma sensu, bo sie ciagle wachluje biegami w jedna i druga strone... rozumiem wlozenie 4,063 do skrzyni z 1.9 ale 4.4 to juz troche duzo... ale kazdy lubi to co lubi
Ja mam wlasnie 4.4 i jest git, choc po miescie to nie raz az meczace sie robi heh