Jak ukryć głośniki w tylnej półce

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Konserwa

Post autor: Konserwa »

Dzieki, kurna ale mam karuzele w głowie już dzis nic tu nie pisze i nie zaglądam :D
Ferguss

Post autor: Ferguss »

to wyślemy Tobie sms'y z propozycjami :)
Konserwa

Post autor: Konserwa »

Dobra poddaje się :)
invictus

Post autor: invictus »

Hehe no problemo... :P

////// DYGRESJA
////// Taka(prawie bo on kupil chyba 25cm a nie 30) co moj kumpel kupil za ////// 80 zl na pchlim targu... wiec warto poszukac.
////// http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=54807573

to jest taki "odkurzacz" niestety nie wiem czy to byl dokladnie ten model (ten co slyszalem u kumpla) wiec trzeba by bylo go odsluchac

lub ten glosnik boschmann'a coto o nim wspomnialem na poczatku w skrzyni z MDF, ktora de facto mozesz mala zrobic...(becie bardziej bzyczacy i krotszy bass jak skrzynia bedzie za mala, ale bagaznik to stlumi)
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

Invictus jak znajdziesz jeszce taką tubę w dobrej cenie to i ja sie skuszę 8)
Ale elips z półki i tak nie zdejmę :twisted:
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
powerhorse

Post autor: powerhorse »

ja mam cos takiego zrobione.
jest strata jakosci ale nie az tak duza ale nie ma zadnego zainteresowania fura!
glosników nie mam w oryginalej pólce tylko mam wycięsta gruba deche o o wymiarach takich jak oryginalna pola tyle ze duzo grubsze i ciezsze i nie lata na dolach bo jest ciasno w pasowana! tyle ze pojawia sie problem wtedy z bagaznikiem bo pula jest ciezko demontowalna.
W polce mam otwory na glosniki. Cala polka jest okryta materialem przepuszczajacym dzwiek, a glosniki sa przymocowane od spodu.
Z zewnatrz nawet z bliska jak sie patrzy na połke nic nie widac! plaska polka nie widac ze pod materialem sa jakies otwory. a od bagaznika sa przymocowane glosniki. Wyglada jak fabryczna polka.
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

No i elegancko :!: zastosuj do tej półki amortyzator podobny jak od klapy i wszystko będzie jak trzeba!
Awatar użytkownika
205_Winner
Junior
Kontakt:

Post autor: 205_Winner »

ja w swojej 205 ukrylem glosniki w ten sposób ze od dolu flexem łuszczylem plastik az do filcu tylko delikatnie zeby nie przetrzec materialu po czym od dolu zamontowalem spore glosniki widac bylo tylko 4 srobki od gory - efekt w pełni udany mozna tez wyciac dziury i obkleic filcem ze sklepu
.:: Winner czyli Zwycięzca ::.

Mój Peugeot 205 Winner
Mój Citroen Saxo
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

kolejny ciekawy pomysł !
invictus

To dziala tylko wtedy jak glosniki nie maja wychylu - czyli albo syki albo slaby wzmacniacz - inaczej sie nie sprawdzi
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

wystarczy między głośnikiem a półeczką umieścić podkładkę dystansową z tworzywa i się sprawdzi :D ale w przypadku umieszczania głośników w półce powinno się tą półkę zamienić z oryginału na wykonaną z plyty - głośnik ma swobodę działania z racji grubości półki :wink:
invictus

ta druga opcja jest OK ale dystans... :wink:
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

czemu nie ? wielu producentów oferuje takie ramki dystansowe
invictus

ok ale nie plastikowe... a drewniane to nawet sam do siebie kiedys robilem zeby uszczelnic otwor na glosnik w drzwiach jak go wycinalem zeby zmiescic glosniki 165mm
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

z pewnością drewno jest duuużo lepszym materiałem !
ODPOWIEDZ