buhahahainvictus pisze: i wszystkie laski po kolei: a co to?? moge??
Fajny starter?? :D
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
A ja bym zrobił dodatkowy otór na starter nie wywalając przycisku od przeciwmgielnych
zresztą mam u siebie 4 przyciski wywiercić otówr tam jest łątwo a miejsce też jest
Takie moje zdanie :)a przycisk byłby wtedy jeszce bliżej jakbyś go umieścił na pierwszej pozyci od stacyjki 

Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
tylko jest pare problemow
1. konstrukcja przycisku - odstawalby i nie byloby tego czerwonego w ramce tylko -szczelina,czarne,ramka z czerwonym. Zreszta ten przycisk jest duzy z tylu(Jakies 35x35x30mm) i i tak musialem kawalek deski wyciac zeby go zmiescc
2. jak jest gleboko to nie wcisne go przez przypadek, a nie chce zamykanego...
Ale tak nawiasem to to co proponujesz to byla moja pierwsza mysl ale po paru przymiarkach wyszlo ze to co zrobilem to najlepsze rozwiazanie no chyba ze umialbym tak wglebic plastik jak to zrobili w fabryce...
1. konstrukcja przycisku - odstawalby i nie byloby tego czerwonego w ramce tylko -szczelina,czarne,ramka z czerwonym. Zreszta ten przycisk jest duzy z tylu(Jakies 35x35x30mm) i i tak musialem kawalek deski wyciac zeby go zmiescc
2. jak jest gleboko to nie wcisne go przez przypadek, a nie chce zamykanego...
Ale tak nawiasem to to co proponujesz to byla moja pierwsza mysl ale po paru przymiarkach wyszlo ze to co zrobilem to najlepsze rozwiazanie no chyba ze umialbym tak wglebic plastik jak to zrobili w fabryce...
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
Spoko spok oda się to zrobić tak że wyglada tak że trzeba się przyjrzeć żeby zwrócić uwage że jest to nei oryginalne
zawsze mozesz na pierwsze miejsce wrzucić przycisk od przeciwmgielnych

Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
moge ale on i tak byl odlaczony bo nie chcailo mi sie napiecia naprawiac bo nie dochodzilo
To mocowanie przycisku jest debilnie pomyslane (choc moze w rozdzielniach to zdaje egzamin) tam z tylu jest nakretka (wiadowmo jak w wiekszosci) i wszystko by bylo elegancko gdyby nmie jesden szkopul... pomiedzy ta nakretka a ta srebrna otoczka jest jeszcze 1,5mm czarnego plastiku o mniejszej srednicy niz ta otoczka(ktora ma grubosc "wcisniecia przycisku" czyli jakies 5mm i jak sie to przykreci do otworu to fatalnie wyglada i jezeli ma byc ok to musi byc w takim otworze wlasnie a taki wywiercony to jest idealny dla takich przelacznikow jak ten od halogenow... tam to banal ladnie zrobic a tu sobie taki debilizm wymyslili...

To mocowanie przycisku jest debilnie pomyslane (choc moze w rozdzielniach to zdaje egzamin) tam z tylu jest nakretka (wiadowmo jak w wiekszosci) i wszystko by bylo elegancko gdyby nmie jesden szkopul... pomiedzy ta nakretka a ta srebrna otoczka jest jeszcze 1,5mm czarnego plastiku o mniejszej srednicy niz ta otoczka(ktora ma grubosc "wcisniecia przycisku" czyli jakies 5mm i jak sie to przykreci do otworu to fatalnie wyglada i jezeli ma byc ok to musi byc w takim otworze wlasnie a taki wywiercony to jest idealny dla takich przelacznikow jak ten od halogenow... tam to banal ladnie zrobic a tu sobie taki debilizm wymyslili...
- PIT_R
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
- Numer Gadu-gadu: 3914690
- Login tlen: infernal_lord_hellboy
- Kontakt:
Wlasnie sie zastanawiam, skad wziasc i gdzie zamontowac przycisk do oplania silnika
Najchetniej to bym zrobil tak ze obok tych 3 przyciskow wsadzil jeszcze jeden taki sam jak od awaryjnych itp. Tyle ze trzeba by przerobic go na przycisk, a nie przelacznik, zdrapac oznaczenie i ewentualnie narysowac jakies swoje oznaczenie
JoT_JoT, powiedz, czy ty u siebie wycinales miejsce na czwarty przycisk czy miales plastik na 4 przyciski ?? Bo jezeli wyciales to dla mnie nie problem, jedynie by trzeba zobaczyc czy da sie przerobic przelacznik od awaryjnych zeby dzialal stykowo.

Najchetniej to bym zrobil tak ze obok tych 3 przyciskow wsadzil jeszcze jeden taki sam jak od awaryjnych itp. Tyle ze trzeba by przerobic go na przycisk, a nie przelacznik, zdrapac oznaczenie i ewentualnie narysowac jakies swoje oznaczenie

JoT_JoT, powiedz, czy ty u siebie wycinales miejsce na czwarty przycisk czy miales plastik na 4 przyciski ?? Bo jezeli wyciales to dla mnie nie problem, jedynie by trzeba zobaczyc czy da sie przerobic przelacznik od awaryjnych zeby dzialal stykowo.
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
NIE ZABARDZO BO TO MUSIAŁBY BYC TAKI PRZYCISK CO PRZEWODZI PRAD TYLKO PO NACISNIECIU A PO PUSZCZENIU ZARAZ ODBIJA A TE OD PRZECIWMGIELNYCH PO NACISNIECIU PRZEWODZA CAŁY CZAS PRAD I PONOWNIE TRZEBA JE PRZYCISNAC ZEBY OBIEG WYŁACZYĆ A TO BY BYŁO ZŁOSLIWE PRZY ODPALANIU I MOZNA BY BYLO ROZRUSZNIK USZKODZIC