60zl jakie glosniki :P

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

60zl jakie glosniki :P

Post autor: Damian1p »

WItam jak w temacie, szukam czegos do drzwi mysle ze i tak bedzie to cos lepszego niz teraz mam. Co byscie zaproponowali, nie bardzo wiem co sie tam zmiesci wiec wezcie to pod uwage nie lubie nie otwierajacych sie szyb ;)

a moze lepiej by bylo cos takiego: mam dwa 16cm glosniki od bardzo mocnej kolumny niestety sa 8ohm moze dokupic zwrotnice wysokie tony zrobic jakis dystans i to zalozyc? jak myslicie?

I prosze nie piszcie ze juz bylo przerabiane i sa juz pozakladane topici, troche sie na allegro nazmienialo i moze cos lepszego wyplynelo... aaa z tylu na polce mam owalne boschmanny
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
Ferguss

Post autor: Ferguss »

możesz pokombinować z dystansem, do drzwi wejdą Tobie każde 13cm, ale za 60zł to trochę kiepsko będzie.
Ja jako forma przejściowa włożyłem dwudrożne Blaupunkty za 89zł i jakoś sobie radzą.
invictus

Post autor: invictus »

Sluchaj - w tych drzwach pewnie dystansow nie zmiescisz bo deska bedzie przeszkadzala... Zmiescisz kazde 130(/5)mm bo szyba nie dochodzi do miejsca w ktorym sie montuje glosniki. Jezeli nie chcesz kombinowac to lepiej zalozyc 13cm. No chyba ze masz jaja i wyzynarke, wtedy mozesz powiekszyc otwor na glosnik, wyrownac troche, potraktowac silikonem, zlozyc cienka drewniana ramke i na to glosnik. Zrobilem tak w poprzendim samochodzie, ale w tym juz mi sie nie chce... Zaloze 13. Kiedys... :wink:
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Damian1p »

nie mam jakiegos super audio w aucie radyjko tegvion z mp3 i te owalne z tylu a radio ma 24w na kanal wiec lepiej sobie poradza te 16 na malej mocy? przy 8ohm to pewnie wyjdzie z 15w na kanal dobrze mowie?

Invictus skoro tak mowisz to musze pomierzyc i zobaczymy co z tego wyjdzie bo sam magnes w nich ma z 12cm a drzwi ciac bym nie chcial bo to przy sprzedazy auta wiaze sie z oddaniem glosnikow bo takich dziur niczym nie zalatam :/ a glosniki sa naprawde dobre

wiec jakie 13 z allegro proponujecie?
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
ODPOWIEDZ