co to za model 205?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
madafaka

co to za model 205?

Post autor: madafaka »

Witam
dwa dni temu kupiliśmy 205 wraz z żoną. To ma byc jej autko, ale chciałbym się dowiedziec kilku spraw.
Jest to rocznik 88
silnik 1.9
5 drzwi
panoramiczny szyberdach.
Facet twierdził że jest to cti

Ja się nie znam ale czy wersja cti nie jest wersją cabrio? to zdecydowanie nie jest cabrio.

jeżeli tak to jaka wersje my mamy?
Na co warto zwrócić uwage przy eksploatacji tego modelu ( ja jeżdże autkiem niemieckim i niestety są to dwa świayy)

Czy cena 2000 PLN za takie auto jest ok?
Z góry dziękuje za pomoc

facet chciał za niego 3100PLN ale udało sie zbić do 2000PLN, fakt że jest troche do roboty ( wymiana lewego łożyska lewego wachacza, klocki hamulcowe, teleskopy utrzymujace tylną klape, lewy kierunkowskaz przód, do lakierowania lewy błotnik przód - nowy, zamek do przednich prawych drzwi, od środka można zamknąć ale niestety nie można tego zrobić kluczykiem) w środku żadna rewelacja normalny stan jak na autko 15 letnie, za to silnik chodzi naprawde zajebiście i znajomy mechanik powiedział że jest w super stanie.
Lars

Post autor: Lars »

CTi to na 100% kabriolet. :)
madafaka

tak też myślałem w takim razie jak ustalić co to jest za model.
To nie jest składak ale czy fabrycznie mógłbyc zamontowany silnik 1.9 od cti.? albo inaczej jaki 5 drzwiowy 205 miał silnik 1.9?
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: ZoNNk »

madafaka pisze:tak też myślałem w takim razie jak ustalić co to jest za model.
To nie jest składak ale czy fabrycznie mógłbyc zamontowany silnik 1.9 od cti.? albo inaczej jaki 5 drzwiowy 205 miał silnik 1.9?
mi sie wydajeze taki silnik mogl byc (103 km tak jak cti lub 405 sri) w 205 ale tylko w automacie ale nie jestem pewny
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
madafaka

no cóż to nie jest automat, więc wychodziłoby że to nie jest silnik od CTI, w takim razie jaki, bo moc ma faktycznie wielka? czy silnik 1.9 GTI był montowany w autach 5-cio drzwiowych? tym bardziej że sprzedający mówił że jest to cti i ma 120 koni. Do tego pasowałby mi ten słabszy silnik.
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

Post autor: ZoNNk »

madafaka pisze:no cóż to nie jest automat, więc wychodziłoby że to nie jest silnik od CTI, w takim razie jaki, bo moc ma faktycznie wielka? czy silnik 1.9 GTI był montowany w autach 5-cio drzwiowych? tym bardziej że sprzedający mówił że jest to cti i ma 120 koni. Do tego pasowałby mi ten słabszy silnik.
1.9gti (122-130km) nie byl w 5 drzwiowkach a cti to ten sam silnik tylko ma mniejszy stopien sprezania i temu mniej mocy(102km)
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
madafaka

diabli wiedzą bo jes 5 drzwi jest motor 1.9 samochód nie jest składakiem, moc poteżna, facet mówi CTI ale też mówi 120KM. tak sie zastanawiam ponieważ auto było sprowadzane to może ktoś za granicą sobie zamówił taki motor w 5-cio drzwiowej budzie.
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

madafaka pisze:diabli wiedzą bo jes 5 drzwi jest motor 1.9 samochód nie jest składakiem, moc poteżna, facet mówi CTI ale też mówi 120KM. tak sie zastanawiam ponieważ auto było sprowadzane to może ktoś za granicą sobie zamówił taki motor w 5-cio drzwiowej budzie.

moze :D
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

Nie bylo 5 dzwiowych 205 z 1.9 silnikiem . Byly trzy silniki 1.9 w CTi(105KM) i GTi (130KM i 122KM) Ciekawe teraz tylko jaka masz bude :) , powiedz cos o swojej tapicerce, kierownicy i desce rozdzielczej i fotelach :)

Pozdrawiam
maciaveli

Post autor: maciaveli »

Rzeczywiście osobliwy model :)
maciaveli

Post autor: maciaveli »

Gdyby to nie był manual wszystko by było jasne
http://www.autoscout24.de/home/index/de ... d=23160442
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Post autor: Piweł »

Napisz proszę jaki masz numer VIN (albo przynajmniej jakieś 6-7 początkowych znaków), to postaram się powiedzieć Ci jaki silnik siedział oryginalnie w tym samochodzie (lub jaka skrzynka - w domyśle automatyczna - choć to jest jak dla mnie akurat mało prawdopodobne). To że autko szybko zapieprza nie musi świadczyć o tym, że to pod maską to 1,9l i do tego 120-konny. Równie dobrze może to być 1,6 (jedna z paru jego odmian, a zewnętrznie są słabo odróżnialne od 1,9 :P ) lub jak już pisali koledzy słabsza wersja silnika 1,9 która występowała z automatem. Na pewno natomiast nie jest to CTi, bo musiałby być kabrioletem :lol: :wink: .
Ex 205 GTi...
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

Piweł pisze:Napisz proszę jaki masz numer VIN (albo przynajmniej jakieś 6-7 początkowych znaków), to postaram się powiedzieć Ci jaki silnik siedział oryginalnie w tym samochodzie (lub jaka skrzynka - w domyśle automatyczna - choć to jest jak dla mnie akurat mało prawdopodobne). To że autko szybko zapieprza nie musi świadczyć o tym, że to pod maską to 1,9l i do tego 120-konny. Równie dobrze może to być 1,6 (jedna z paru jego odmian, a zewnętrznie są słabo odróżnialne od 1,9 :P ) lub jak już pisali koledzy słabsza wersja silnika 1,9 która występowała z automatem. Na pewno natomiast nie jest to CTi, bo musiałby być kabrioletem :lol: :wink: .
Albo banalniej - swap z jakiegos 1.4 na 1.9... np. gdzies w niemczech i o tym ostatni wlasciciel po prostu nie mogl wiedziec...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
majpio

Post autor: majpio »

musze zaprzeczyć że to swap ja sprowadzając swojego puga ze szwajcarii miałem przyjemnośc przy okazji jeździć właśnie pugiem 5 drzwiowym z silnikiem 1.9 i manulana skrzynią biegów. ten model nie miał oznaczeń literowych tylko znaczek w postaci małego słoneczka na klapie.dodam że szyber dziury nie miał.jestem pewein że to nie był żaden swap.nie wiem czy dobrze pamiętma ale miał chyba coś lekko ponad 100 koni o ile się nie myle to 103.
madafaka

no cóż o szczegóły troche trudno bo auto zaraz po zakupie poszło do mechanika coby wszystkie duperele zrobić.
W dowodzie jest wpisane 1905 pojemność, a ludzie zazwyczaj zaniżają pojemność skokową niż ją zawyżają. Na pewno auto ma 5 drzwi i duży szyberdach odsuwany z odsuwaną również roletą. Nie jestem pewien jak powinna wyglądać w nim kierownica ale nie jest to kółko 3 ramienne. tak jak patrzałem na zdjęcia w którymś z Topiców to komora silnika też wygląda inaczej :wink: to znaczy jest w niej duuuużooo mniej miejsca niż w prezentowanych na zdjęciach ( topic o gaźnikach)
Nie ma obrotomierza.
Czy to coś wyjaśnia?
Na wszystkie szczegóły trzeba będzie poczekać aż autko odbierzemy. Ach i jeszcze jedno
TO BEDZIE AUTO NOWEJ UŻYTKOWNICZKI TEGO FORUM - NADII
i jeszcze co to jest numer VIN?
ODPOWIEDZ