Moja pierwsza poważna praca zawodowa :)

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Moja pierwsza poważna praca zawodowa :)

Post autor: Pieraś »

Od poniedziałku startuje w dziale zarządzania kontrolą jakości w firmie ADB (Advanced Digital Broadcast) w Zielonej Górze ..... zajmują się projektowaniem i wykonywaniem dekoderów telewizji satelitarnej (nie kojarzyć z cyfra itp, czyms takim Oni sie nie zajmuja) ... krotko mowiac maja placowki na 7 kontynentach :) mam nadzieje ze sie spisze i ze bedzie fajnie :)

jakies wskazowki ? :P
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Ferguss

Post autor: Ferguss »

pierwsza i sorki, ale... pesymistyczna ;)

często mamy wizję że będzie fajnie, a okazuje się, że atmosfera w firmie i pozostałe czynniki powodują, że się odechciewa - ale trzeba to przeczekać, tak więc przy pierwszej zjebce podnoś mordkę w górę i dalej do przodu ;)
BubuPN

Post autor: BubuPN »

przygotuj się na to, że entuzjazm czasem mija, zwłaszcza jak ma się złe dni, na szkoleniach niby mówią żeby sprawy osobiste zostawiać w domu, a sprawy służbowe w pracy, ale łatwiej powiedzieć niż zrobić, tak czy siak powodzenia no i obyś był zadowolony bo to jest chyba najważniejsze
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

dziękuję. cóż biorę pod uwagę, że nie będzie łatwo ale mimo wszystko nastawiam się pozytywnie, ukończyłem b.pozytywnie UZ szybko w sumie dostałem pracę .... moja narzeczona często mi mówiła "zobaczysz jak pójdziesz do pracy to ana 7 będziesz wstawał" a się okazuje, że na 9 :) i do 16 a od 13 - 14 przerwa na lunch :)
no cóż, jednego jestem pewien .... różnie to bywa w firmach ale po sobie jeździć nie dam, nie jestem typem, który tuli głowę i daje się wyzywać czy coś ....
wierzę, że będzie dobrze .... Bogu zostawiam całą sprawę .... doprowadził mnie tu, więc myślę, że pomoże mi tam :) w pracy :)

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

ale niestety życie jest takie, że czasem trzeba "tulić głowę"... chyba, że jesteś pracownikiem rozchwytywanym, który budzi zainteresowanie też ze strony innych firm i masz się gdzie przenieść
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

wiesz ... życie pewnie wielu rzeczy mnie nauczy .... ale wychodze z założenia, że jeśli ktoś Cie traktuje gorzej jak człowieka to się zmienia pracę ... po to robiłem mgr inż. by sobie to zapewnić i podnosić kwalifikacje ... tak mnie się zdaje. zobaczę co wyjdzie w praniu

Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

Pieraś, chciałem Tobie serdecznie pogratulować posady ! Życzę Ci, abyś jak najlepiej dawał sobie radę z wszelkimi trudnościami, które napotkasz ! Wszystkiego dobrego ! :) To przecież bardzo ważny, życiowy krok.
Ferguss

Post autor: Ferguss »

tak czy inaczej Pieraś gratulacje - wiem, że sam się cieszyłem jak od razu po licencjacie dostałem pracę - super sprawa :) teraz mgr i z głowy :)
DASZ RADĘ :mrgreen:
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Powodzenia i miełej atmosfery rpacy o co czasem ciężko
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Ja również przede wszystkim gratuluje i życze powodzenia :!:
Ja już kilka prac zmieniałem i fakt faktem szuka sie tej najlepszej ale swoje w każdej z nich trzeba przetrzymać bo często jest tak że poczatki specjalnie są trudne aby przetestowac pracownika pod każdym względem, a później robi sie całkiem sympatycznie :wink: a wiec jeszcze raz wszyskiego po Twojej mysli życze :!:
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

Powodzonka :D
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

dzieki chlopaki :D

Awatar użytkownika
Jitter
Junior
Posiadany PUG: był: 205 Junior (restyled)
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Jitter »

Znam kilku ludzi z ADB, szczególnie programistów, więc życzę Ci stalowych nerwów i mooocnej psychiki. Zarobionej kasy nie wydasz, bo nie będziesz miał na to czasu, hehe :) Powodzenia :)

PS: Ta postać na emblemacie, to chyba już nie Twoja Pani :?: :?: :?:
...:: Postrach Zielonogórskich Ulic ::...
............Przerażająca Moc 45KM.............

Był: Peugeot 205 "Junior" '91, biały, 5d, TU9/K 954ccm
Jest: Ford Fusion "Trend Gold-X" '09, niebieski, 5d, FXJA 1488ccm
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

hehe no tak .... zapomnialem zmienic opis :D

invictus

Post autor: invictus »

Jakto nie?? tamto bylo z daleka :wink: :P :lol: :lol:
ODPOWIEDZ