samer pisze:To w takim razie wychodzi na to ze masz model silnika TU3S i ma on 85KM ? Te silniki wprowadzili od 88roku i montowali je w modelach XT/GT oraz XS
jaki ty masz model ?
dziwna sprawa bo albo to jest XT albo GT bo XS ma zderzaki od Gita(GTI), tyle ze rok produkcji mojego to 1985 to teraz juz sam nie wiem. moze to cos pomoze. mam niebieska wykładzinke starą tapicerke, zegary bez obrotomierza i w sumie nic wiecej charakterystycznego dla danego modelu kolejny dylemat na forum
Ten XT 85KM jest z 88r ale ma wlasnie tylko jeden gazni/k
XT(odr 83 do 87r) jest 80 KM , ale ma dwa gazniki(jedno gardzielowe)!
Rok sie zgadza , moc sie zgadza , ale ty sadzisz ze masz tlyko jeden gaznik. Nie wiem jak ty to masz...
samer pisze:To w takim razie wychodzi na to ze masz model silnika TU3S i ma on 85KM ? Te silniki wprowadzili od 88roku i montowali je w modelach XT/GT oraz XS
jaki ty masz model ?
dziwna sprawa bo albo to jest XT albo GT bo XS ma zderzaki od Gita(GTI), tyle ze rok produkcji mojego to 1985 to teraz juz sam nie wiem. moze to cos pomoze. mam niebieska wykładzinke starą tapicerke, zegary bez obrotomierza i w sumie nic wiecej charakterystycznego dla danego modelu kolejny dylemat na forum
Rok sie zgadza , moc sie zgadza , ale ty sadzisz ze masz tlyko jeden gaznik. Nie wiem jak ty to masz...
Pozdrawiam
nio jeden gaznik jednokomorowy. tata mowi ze to jest jakos 1.4 ZXY czy cos w tym stylu ale nie wiem o co mu chodzi
_Ryba_ pisze:
Pozdrawiam
nio jeden gaznik jednokomorowy. tata mowi ze to jest jakos 1.4 ZXY czy cos w tym stylu ale nie wiem o co mu chodzi
XY7 to model silnika (skad te Z przed XY , nie wiem) One byly w latach 83r-87r , jeden gaznik jedno komrowy , 60 KM , oczywiscie 1.4
samer silnik napewno nie był przekładany bo kumple mają pugi z 89 i 90 i maja takie same motory popatrze na oznaczenia na silniku moze to coś rozwiąże. A i odnośnie wypowiedzi madafaki czy to prawda że przy monowtrysku jest gaźnik?
majpio pisze:samer silnik napewno nie był przekładany bo kumple mają pugi z 89 i 90 i maja takie same motory popatrze na oznaczenia na silniku moze to coś rozwiąże. A i odnośnie wypowiedzi madafaki czy to prawda że przy monowtrysku jest gaźnik?
Tyle że on pisał że tak jest w OPLU a Samer narysował schemat gdzie nie ma gaźnika.
"kochana" nadiu nie chce podważac zdania madafaki poprostu nie znam się na tym i dlatego pytam kogoś kto jest przynajmniej ciut lepszym znawca ode mnie.Samer licze na ciebie jutro podam jakieś oznaczenia silnika moze to coś.pomoże.
tu nie chodzi o podważanie jego zdania bo po prostu w Oplu tak jest na 100% a wcale to nie oznacza że w peugocie nie może byc inaczej, a z schematu właśnie wychodzi że jest inaczej
Mnie to tez interesuje bo ten schemat berdziej pasuje do mojego silnika w którym jest taki problem z ustaleniem mocy.
nadia tak jak wcześniej mówiłem u nas w miejscowości koleś mataki sam motor jak ty i jego silnik ma 75Kw więc nie mal na 100% jestem pewny że twój wóz ma własnie taką moc.
tak jak pisałam jest mi to obojętne tyle tylko że mechanik mówi że ten motor ma około 120KM tyle samo mówił sprzedający, a i jeden z członków klubu ma CTI z 120 -sto konnym silnikiem.
Wiesz taka kobieca ciekawość jak jest na prawde?