Tak tak - to numer kopolki

Co do przeplywomierza to trudno powiedziec

Musial bym miec caly boshowski numer, a podalas zalecenia co do ustawienia zaplonu.... ktore sa na tej nalepce... co prawda takie byly w 1.9 GTI

ale zdazaly sie tez w 1.6
Mowisz ze masz Jetronica - to super! Bo albo masz 1.6 gti lub 1.9 git, ale jezeli jet to 1.9 to ten najmocniejszy czyli 130KM!
A teraz co do fotek

bo juz je widzialem.
Wahacze nie watpliwie sa z GTI (w 1.6 i 1.9 takie same byly)
Stabilizator i drazki reakcyjne tez jak w GTI (tez 1.9 i 1.6 mialy takie same)
Co mnie martwi? To ten przedarty przewod podcisnieniowy od POMPY HAMULCOWEJ!!!!
Wymien go, bo moze zrobic PSYYT i autko "straci" hamulce - pisze w cudzyslowiu, bo hamulec bedzie oczywiscie! ale bedzie dzialal tak jak na wylaczonym silniku, czyli bedzie trzeba uzyc bardzo duzej sily aby zahamowac (z ciekawostek dodam, ze rajdach czesto tak sie jezdzi wlasnie - z wylaczonym wspomaganiem, aby lepiej czuc hamulec! - ja jakos nie potrafilem sie przyzwyczaic ...)
Taki przewod cisnieniowy nie jest drogi, nie musi byc orginal! Wystarczy ze bedzie to przewod cisnieniowy o srednicy otworu wewnetrznego bodajze 8mm.
Martwia mnie tez twoje tarcze hamulcowe, widac na nic zab czasu

Przydala by sie wymiana, bo widac juz wyrazny rant... przez to na pewno auto bedzie gorzej hamowalo...
Jak juz jestesmy przy hamulcach, to kup na stacji benzynowej plyn hamulcowy DOT 4 albo DOT 5 jak znajdziesz i wymien takze plyn, bo z tego co widze, to wczesniejszy wlasciciel tym autkiem poprostu jezdzil i jezdzil i nie wydaje mi sie aby plyn zmienial i na pewno jest mocno zawilgocony!! Co moze sie tez kiedys zle skonczyc.
Cena plynu to jakies zawrotne 25zl za buteleczke o ile mnie pamiec nie myli... tylko niech to zrobi mechanior, bo trzeba hamulce odpowietrzyc pozniej i trzeba to zrobic dobrze! Taki plyn powinno sie wymieniac co 2 lata - a niestety wiekszosc polskich kierowcow olewa te sprawe

lub poprostu dolewa... a przeciez od tego zalezy nasze bezpieczenstwo.
to narazie tyle
pozniej jeszcze dokladniej bede ogladal fotki...