...Stukanie z przodu...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
ariel

...Stukanie z przodu...

Post autor: ariel »

Cos stuka mi z przodu... Ale mam cholernie twardy (amorki i sprężyny) zawias więc to normalne na naszych drogach... Niedawno wymieniłem końcówki drążków, wahacze oraz gumy od stabilizatorów... A na listwie od przekładni są takie gumowe harmonijki i cos pod nimi mi stuka... Co tam jest?? Slyszałem,że jakieś tulejki, których niby nie można kupić tylko trzeba dotoczyć... Ale ktoś inny już mi mówił, że tam jest co innego...I już zgłupiałem :oops: Prosze o porady bo nie znam sie dobrze na tym a jeśli już oddam do mechaniora to niech mi zrobi w ciągu jednego dnia jak bedziemy wiedzieli co sie dzieje... THX z góry...
ariel

:( :( :( Nikt mi nie chce pomóc???? :shock: :shock:
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Re: ...Stukanie z przodu...

Post autor: ZoNNk »

ariel pisze:Cos stuka mi z przodu... Ale mam cholernie twardy (amorki i sprężyny) zawias więc to normalne na naszych drogach... Niedawno wymieniłem końcówki drążków, wahacze oraz gumy od stabilizatorów... A na listwie od przekładni są takie gumowe harmonijki i cos pod nimi mi stuka... Co tam jest?? Slyszałem,że jakieś tulejki, których niby nie można kupić tylko trzeba dotoczyć... Ale ktoś inny już mi mówił, że tam jest co innego...I już zgłupiałem :oops: Prosze o porady bo nie znam sie dobrze na tym a jeśli już oddam do mechaniora to niech mi zrobi w ciągu jednego dnia jak bedziemy wiedzieli co sie dzieje... THX z góry...
chodzi ci o te harmoniki ktore przykrywaja drazki kierownicze?? w przekładni kerowniczej? jesli tak to są tam takie małe przeguby j aprzez to wymieniłem całą przekładnie
ariel

no właśnie o te harmonijki mi chodzi... i ponoć tam są jakieś tulejki które można dotoczyć... kolega w R5 tak zrobił...
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

ariel pisze:no właśnie o te harmonijki mi chodzi... i ponoć tam są jakieś tulejki które można dotoczyć... kolega w R5 tak zrobił...
ja juz nie pamietam ale moja sie nie nadawała do regeneracji i kupilem drugą z końcowkami za 400 zl
ariel

ale to była nówka czy używana?
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

nówka firmy sasic czy jakos tak
ariel

No to dzięki za porade i info Zonnk... 400 zł to jeszcze nie tak koszmarnie... Jak nie wypali z tulejkami to walnę nówkę całą... A co mi tam... :lol:
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

wiem ze to nie duzo
ODPOWIEDZ