co wlac do baku diesla zeby odpalic go w mrozy
- sroger
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
co wlac do baku diesla zeby odpalic go w mrozy
tj w temacie
Jakie preparaty wlac do baku razem z ON żeby można spokojnie odpalić w mroźne dni.
Jakie preparaty wlac do baku razem z ON żeby można spokojnie odpalić w mroźne dni.
Peugeot 205 , 1.8 diesel , 1984r. , 60KM
-
- Junior
- Posiadany PUG: megane 1.6 16v coupe ss
- Numer Gadu-gadu: 0
i nie kombinuj za durzo sa preparaty -w spreju- ale stego (z) co wiem -od wujasa-mechanik-wiec chyba wie co mowi a jeżdzi dizlami juz ze 20 lat to to nie jest nic dobrego dla silnika, swieca zarowa to podstawa ale to moje doswiadczenie z fordem transitem a jak kiepska to opalareczka i grzanie
ew. dezodorant i zapalniczka 

dziś w Auto-Świat jest dodatek o takich śrokach - to znalazłem:
K2 DFA-39 (14zł)
-dodatek do oleju napędowego K2 ma za zadanie nie dopuścić do wytrącania się parafiny w niskiej temeraturze. Jest zalecany wtedy, gdy w baku znajduje jeszcze letnie paliwo.
STP do diesla (14,50zł)
-preparat czyści układ paliwowy i utrzymuje go w ptymalnym stanie. Umożliwia uruchomienie silnika w b. niskich temp.
Koncentrat Organika (8,70zł)
-polski koncentrat poprawiający zimowe właściwości oleju napędowego. Opakowanie 0,5l wystarcza na 500l paliwa.
K2 DFA-39 (14zł)
-dodatek do oleju napędowego K2 ma za zadanie nie dopuścić do wytrącania się parafiny w niskiej temeraturze. Jest zalecany wtedy, gdy w baku znajduje jeszcze letnie paliwo.
STP do diesla (14,50zł)
-preparat czyści układ paliwowy i utrzymuje go w ptymalnym stanie. Umożliwia uruchomienie silnika w b. niskich temp.
Koncentrat Organika (8,70zł)
-polski koncentrat poprawiający zimowe właściwości oleju napędowego. Opakowanie 0,5l wystarcza na 500l paliwa.
Panowie: mój kolega pojechał do marketu, kupił 60litrów oleju roślinnego i wlał do baku - bez żadnych przeróbek. Zrobił na oleju 10.000 km i auto idzie jak burza 
Jest to MB190 - na osiągach nic nie stracił (wiem, bo sam próbowałem), tylko jak jedziesz za nim to czujesz się jakbyś był w kuchni i placki smażył.
Ale nadszedł problem zimy: należy podgrzewać olej przed pompą, więc kupił grzałkę 200w (na Allegro 75zł) i wszystko działa.
Najlepsze jest to, że ten pomysł podsunął mu znajomy z Niemiec - dużo ludzi jeździ tam na czystym oleju kuchennym
EDIT: średnie spalanie: o 1 litr większe

Jest to MB190 - na osiągach nic nie stracił (wiem, bo sam próbowałem), tylko jak jedziesz za nim to czujesz się jakbyś był w kuchni i placki smażył.
Ale nadszedł problem zimy: należy podgrzewać olej przed pompą, więc kupił grzałkę 200w (na Allegro 75zł) i wszystko działa.

Najlepsze jest to, że ten pomysł podsunął mu znajomy z Niemiec - dużo ludzi jeździ tam na czystym oleju kuchennym

EDIT: średnie spalanie: o 1 litr większe
Ostatnio zmieniony 19 lis sob, 2005 11:07 am przez Ferguss, łącznie zmieniany 1 raz.