mam maly problem...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

mam maly problem...

Post autor: _Ryba_ »

ostatnio zaczelo slizgac mi sie sprzęglo...z początku myslelem że linka, albo cos innego...ale nie. Wczoraj tata tam zagladał i sie okazało że z zimeringów cieknie olej prosto na sprzęglo i dlatego sie slizga...a problem polega na tym ze nie wiemy z tatą z kąd cieknie i ile by kosztowała ewentualna wymiana częsci....pomocy.
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: rotel1 »

Taki simering kosztuje chyba z 50 PLN - ptzynajmniej ja tyle za to płaciłem jakieś 2 lata ago w Ciechanowie (do silnika 1,8 D). Wymiana jest prosta, ale jeśli nie jesteś mechanikiem (ani Tata) to pojedź do jakiegoś fachowca, to On ci wymieni.
Archenar

Post autor: Archenar »

jeśli olej zapaskudził Ci tarczę sprzęgła to możę być problem..tarcza jakby nie było jest lekko nasiąkliwa i nawet po wymianie zimeringu może nadal się ślizgać ..należało by ją porządnei wyczyścić (benzyną lub naftą) lub poprostu wymienić..obawiam się że czeka Cię większe rzeźbienie :(
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

rotel..muj tato jest mechanikiem a ja sie ucze wlsanie w tym kierunku wiec z ewentualną wymianą czego kolwiek nie bedzie wiekszych problemów. Silnik i tak trzeba bedzie caly rozebrac bo czeka mnie i tate zmiana skrzyni biegow z 4-biegowej na 5-biegową :twisted: bo ta ma juz dosyc i bardzo czesto odmawia posluszenstwa.....dzieku za rady..
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: Lars »

Jeśli tarcza sprzęgła dostała oleju to niestety należy ją wymienić. Okładziny są z materiału, który wchłania płyny i traci wtedy swoje właściwości. Nie ma możliwości wyczyszczenia tarczy tak, żeby miała odpowiednią sprawność.
ODPOWIEDZ