silnik xy8
- 
				john

silnik xy8
kupilem wlasnie pegeota 205 z silnikiem xy8 moglby mi ktos cos napisac na temat tego silniki czy sa dobre czy nie i jak jest z czesciami kupilem go od brata podobno straszny problem jest z kablami zaplonowymi ktorych on nigdzie nie mogl dostac no i wyregulowanie gaznikow jestem z wroclawia i z tego co wiem to zaden mechanik we wroclawiu nie chce sie podjac wyregulowania gaznikow. Kupilem go bo podoba mi sie sie ten samochod i ma sliczny dzwiek chodzi jak jakies wrc 
 cos pieknego 

- woocash
 - Peugeot 205 Master
 - Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
 - Numer Gadu-gadu: 9752783

zdania są ekstremalnie podzieloneczy sa dobre
jeśli sprawne, nie cieknące, to dobre....
różnie, do samego silnika trudno cokolwiek już dostać..jak jest z czesciami
pierwsze słysze....problem jest z kablami zaplonowymi
nie wiem jak we wrocławiu, ale w Katowicach bez problemu, moja radawyregulowanie gaznikow
pewnie dziurawy wydech, tez tak miałem, cały śnieg się topił za mnąchodzi jak jakies wrc
tak wogóle to witam, i życze powodzenia w leżakowaniu
Najaktywniejszy w dziale:	Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]

- 
				john

- 
				john

banjit czemu twierdzisz ze zle sie wpakowalem znam historie tego samochodu jakies 10 lat w stecz najpierw mial go mojego brata kolega potem moj brat i teraz ja zaden z nich nigdy na niego nie nazekal a on od zawsze taki dzwiek mial on tak nie chodzi dlatego ze jest cos nie tak tylko nie wiem czemu 
 moze taki wydech 
 teraz musze tylko wymienic wodziki w skrzyni biegow a tak to wszystko jest ok 

- woocash
 - Peugeot 205 Master
 - Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
 - Numer Gadu-gadu: 9752783

ech... mój pierwszy post był o wodzikach...wodziki w skrzyni biegow
poczytaj na forum o tym silniku /XY7, XY8, leżak/ to bedizesz wiedział dlaczego...
ale tak jak mówię, to nie jest zły silnik, i jeśli dobrze trafiłeś to spokojnie 300 000 wykręcisz...ale jeśli trafisz na niefajny egzemplarz /tak jak ja../ to bedizesz miał koszmary
Najaktywniejszy w dziale:	Stare forum techniczne

- 
				john

no napewno majatku nie dales, bo nie widzialem lezaka drozszego niz 1500zl (za tyle ma do sprzedania moj kolega z dodatkowym silnikiem) 
Wyc jak na turbinie napewno nie powinien.
Jezeli jest suchy i nie bedziesz go meczyl to jeszcze troche pochodzi (jak bedziesz meczyl to nawet lapa od silnika sie moze urwac -juz takie przypadki widzialem...), ale zrobic cos przy tym silniku to jest mordega...

Wyc jak na turbinie napewno nie powinien.
Jezeli jest suchy i nie bedziesz go meczyl to jeszcze troche pochodzi (jak bedziesz meczyl to nawet lapa od silnika sie moze urwac -juz takie przypadki widzialem...), ale zrobic cos przy tym silniku to jest mordega...
- 
				john