Za dużo pali??!!
- 
				KOGUT

Za dużo pali??!!
Help!!!Mam Mi16,wszystko było z nim ok,a teraz tak jakby zalewało go normalnie paliwem-pali 100/100!CO TO?

- 
				fredy1
 - Nowicjusz
 - Numer Gadu-gadu: 0

no witam ja mam podobny problem mam puga 205 1.6 GTI i wszystko bylo normalnie palil 8-9l/100 i zaczal chlapac paliwo zawiozlem do mechanika i regulowal cos przy przepustnicy i przy przeplywomierzu i bylo oki po jakims czasie znowu zaczal palic 15l co to moze byc i jak to sprawdzic prosze o pomoc czy to sonda czy czujinik jakis jak je sprawdzic

- samer
 - Uzalezniony
 - Numer Gadu-gadu: 0
 - Kontakt:

Przeplywomierz mozna tak ustawic ze wlansie bedzie ciecej podawac paliwa, go nie powinno sie nigdy ruszac, ale to najlatwiejszy sposob aby auto "lepiej" pracowalo i dlatego sa tacy mechanicyk,co stosuja takie praktyki, zamiast zlikwidowac tzw. lewe powietrze ...
Kogut, a masz podpiety przeplywomierz? gdy jest odlaczony komputer dawkouje ogromne ilosci paliwa. Tez mzoe byc walniety czujnik temperatury i komp mysli ze silnik jest cioagle bardzo zimny i daje wiecej powietrza i tez paliwa.
Pozdro

Kogut, a masz podpiety przeplywomierz? gdy jest odlaczony komputer dawkouje ogromne ilosci paliwa. Tez mzoe byc walniety czujnik temperatury i komp mysli ze silnik jest cioagle bardzo zimny i daje wiecej powietrza i tez paliwa.
Pozdro
- Sebek
 - Peugeot 205 Master
 - Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
 - Kontakt:

b182- pali normalnie

Audi A4 Avant 
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl

Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- 
				b182
 - Uzalezniony
 - Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
 - Numer Gadu-gadu: 6262732
 - Kontakt:

Czyli że co jak przepływka nie jest podpieta pod kompa to auto i tak działa podając jednoczesnie za dużo paliwa??samer pisze:Przeplywomierz mozna tak ustawic ze wlansie bedzie ciecej podawac paliwa, go nie powinno sie nigdy ruszac, ale to najlatwiejszy sposob aby auto "lepiej" pracowalo i dlatego sa tacy mechanicyk,co stosuja takie praktyki, zamiast zlikwidowac tzw. lewe powietrze ...
Pozdro
Co do czujnika temperatury to rozmawiałem z takim doktorem z uczelni zajmującym sie elektromechanikom samochodową i mowił ze od czujnika temp tak naprawde bardzo niewiele zalezy.
Pug sprzedany