Witam
Ostatnio zmienialem w swoim silniku TU3M pasek rozrzadu razem z napinaczem. Pasek kupilem boscha.A moje pytanie jest takie...
po tej zmianie slychac taki szum, tak jakby ten pasek szumial...
To tak ma byc??, czy po jakim czasie dojdzie do normy??
Pasek nie jest ani za luzny ani zabardzo napiety (tak mi sie wydaje)
Pompa wody tez cicho chodzi...
Hmm, ja tylko sam napinacz wymienialem,ale jak sprawdzalem przed montazem, to cicho chodzil,stary byl wyjechany i zezil...
Martwie sie troche tym,bo niechcialbym ,zeby jakies kuku sie zrobilo
nio to bede musial kolesia zmolestowac,zeby znow sie do tego dobrac
Kurde,juz 4 raz bedziemy to rozbierac...., a najgorsza to ta plastikowa obudowa
Dzieki
no wlasnie dzis bylem u mechanika(tam gdzie kupowalem rozrzad) i powiedzial,ze to moze byc pompa i zebym wlasnie sprobowal poluzowac troszke pasek.
Sprobuje zmolestowac kolesia po swietach....zeby to zrobic...
Dzikei:)
Ile kosztuje panowie zaboeg wymiany rozrządu i pompy wodnej? Ostatnio ojca z ciekawości sie zapytałem ile juz w naszym dieselku jest ... no jak miał 100tys to wymieniłem teraz na stanie 225tys czyli 125 tysi aktualnie pompa z rana na zimnym fajnie mruczy .. Musze ojca uswiadomic ze chyba czas. On wie ze tak ok 70 sie wymienia ale skoro jeździ to ... kierowca starej daty :p
Ja za wymiane paska (pompy wody i rolek) placilem 100 zl +pasek napinacz pompa wody i rolka prowadzaca...
A co do szumu po wymianie paska to juz chyba norma ja kupilem dobre rolki i na poczatku szumialy ale teraz juz ucichly poprostu moze na poczatku tak maja...