Gril od 306 do 205 Cabrio da sie ??

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
roger20001

Gril od 306 do 205 Cabrio da sie ??

Post autor: roger20001 »

Witam wszystkich:) od miesiaca jestem posiadaczem Puga 205 Cabrio jest to model po tuningu Pininfarina. Wczoraj poszperałem po swojej piwnicy i znalazlem gril od Peugeota 306 ktorego wczesniej mila moj ojciec. Czesc ta lezy juz jakis czas i nikomu nie jest potrzebna wiec pomyslalem czy nie dalo by sie jej wykozystac i wsadzic do mojej 205 :). Mam pytanko czy moze ktos probowal juz czegos takiego i moze pomuc jakimis praktycznymi radami :). Po wstepnych przymiarkach wydaje mi sie ze powinien pasowac ale mam tylko jeden taki gril i nie chce czegos zepsuc :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

Panie kolego kochany! Obawiam się, że będziesz pionierem w tym doświadczeniu. Ale nie zrażaj się! Zachęcam do przymocowania atrapy na skręćka, zrobienia zdjęcia i wstawienia na forum żebyśmy mogli ocenić czy coś wogóle z tego będzie.

motyw jest taki, że atrapa w 205 składa się ze stelarza i mocowanych na nim tych 3 poziomych listewek ze znaczkiem. Zdejmij je, rozbież atrape z 306 i spróbuj ją nałożyć na ten 205tkowy stelarzyk :)

Ciekawy jestem jak to wygląda
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

aha... może lekko offtopicznie.. ale wczoraj dowiedziałem sie... że w 205 były montowane rózne grille.... między innymi takie, które pomiędzy tymi listewkami ozdobnymi nie mają przerw na wylot, czytaj chłodnica nie ma się czym chłodzić... co w przypadku jednego naszego klubowicza skutkuje przegrzewaniem sie silnika...
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
smug
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: smug »

... co w przypadku jednego naszego klubowicza skutkuje przegrzewaniem sie silnika...
no niestety :( ale zrobie to niebawem bo z tego co widzialem u Ciebie powinien byc przelot :oops: :)
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

BYŁY RÓZNE GRILE W ZALEZNOSCI JAKI BYŁ SILNIK DO DIESLA SA NAPEWNO INNE
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

W dieslu mialem taki jak w gicie 8)

Male silniczki mialy lany grill bez wlotow
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

atrapy dziela sie na diesel/gti i reszta. wedlug podzialu jakiejs firmy z czesciami =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

mej it bi
Awatar użytkownika
smug
Uzalezniony

Juz sobie rozfrezowalem ta atrapke i zobaczymy co bedzie.Jade jutro do tarnowa to zobaczymy czy sie zagrzeje bo chyba droga nadal kuleje :( i jak znam zycie od brzeska bede sie poruszal z predkoscia 30km/h :P
roger20001

A wiec gril od 306 wstawiony nie powiem zeby wygladalo to jakos nadzwyczajnie cudownie ale nie jest zle :) caly dzien docinania, przykrecania, odkrecania ale dopasowal sie :) zmontowalem nowy gril stosujac pomysl iverasa, posluzyłem sie stelarzem od starej atrapy. Postaram sie dzisiaj lub jutro porobic pare fotek i wstawic tu na forum. A jezeli komus sie bardzo spodoba to postaram sie dokladnie opisac jak to zrobilem. Teraz to tak naprawde robota na najwyzej godzinke ale robiac to od podstaw troche sie nakombinowalem zeby wszystko spasowac :P Teraz zastanawiam sie nad przedluzeniem maski tak aby calosc ladnie sie dopasowala, moze ktos z was robil cos takiego w swoim autku i wie ile moze to mniej wiecej kosztowac ?? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

zdjecia prosimy
roger20001

A wiec tak to wszystko wyglada chyba jest nie zle :)
Załączniki
DSC00357.JPG
DSC00357.JPG (59.25 KiB) Przejrzano 3867 razy
DSC00358.JPG
DSC00358.JPG (58.46 KiB) Przejrzano 3867 razy
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Nie jest zle...nawet bardzo dobrze. ;) Ale te brewki psuja wyglad straszliwie.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
smug
Uzalezniony

Fakt :!: Brewki zerwij i sprzedaj :P :D
roger20001

Heheheheh a ja własnie sie boje ze bez nich zrobi sie jakos tak :) GOŁO :P
Nie wiem czy zaczynac nowy temat czy moge tu dostac jakies rady co do aluskow i opon jaki rozmiar by sie zmiescil i jaki jest rozstaw srob bo wydaje mi sie ze z felgami do 205 nie jest zbyt latwo. Mieszkam w Lubinie i co tydzien mam tu dosc duza giełde samochodowa mimo to ciezko znalesc cos ciekawego do 205
ODPOWIEDZ