czyżby to wahacz? Szansa na to jest duża, bo w piątek z czterema osobami na pokładzie i bagażem wpadłem z niezłą dziurę, strach był, że koło odpadnie. Wcześniej tego stukania nie słyszałem, teraz jest wyraźne. Czy sam mam się za to zabierać, czy raczej nie próbować?
Jak radzicie?
stukanie przy skręcie w lewo
stukanie przy skręcie w lewo
126p, fav, 126p... 205 ...postęp?
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
a półoś to też spokojnie może być 

Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Półoś prawa niedawno zmieniana. Ze ściąganiem sprawdze, na pewno, jeśli jest, to nie mocne, bo mogę lekko przytrzymać kierownicę i nic się nie dzieje. Obstawiłem wahacz, ponieważ zaczęło być to słyszalne właśnie po wpieprzeniu się w tę dziurę. Obejrzę to dziś na podnośniku.
acha, jeszcze jedno...coś jakby lekki luz w kierownicy się pojawił.
acha, jeszcze jedno...coś jakby lekki luz w kierownicy się pojawił.
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
ja bym obstawiał "wrednego krasnala" - może jechałeś ostatnio przez jakiś ogródek i zgarnąłeś jakiegoś - a potem taki się zaklinuje i stuka młoteczkiem - generalnie proponuje podjechać do stacji diagnostyki i niech za 10 zł ktoś Ci to sprawdzi - albo jeszcze lepiej do mechanika że niby pytasz ile to będzie kosztować - ewentualnie mp3 na forum - posłuchamy zobaczymy
Dodano po 26 sekundach:
wszyscy znają się na mechanice akustycznej
Dodano po 26 sekundach:
wszyscy znają się na mechanice akustycznej
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
jednak wahacz. Właśnie dzwoniłem do mechaniora i zrobione. Dobrze, że nie zwrotnica, bo chyba ciężko znaleźć.
150 woła za robotę. To norma czy raczej za dużo?
2 opcje - albo wsadził wahacz za 70 i 80 za robotę, albo lepszy wahacz i wszystko gra. Cholernie miękkie te wahacze w pugu. Koniecznie następnym razem muszę sam popróbować z wymianą.
Przy przedstawianiu sprawy trochę niedokładnie napisałem. Stuknięcia były 1 czesm dwa, coś jakby przeskakiwało, nie było to regularne puikanie jak przy padającym przegubie (półośce)
....tego krasxnala muszę jeszcze przegnać!
150 woła za robotę. To norma czy raczej za dużo?
2 opcje - albo wsadził wahacz za 70 i 80 za robotę, albo lepszy wahacz i wszystko gra. Cholernie miękkie te wahacze w pugu. Koniecznie następnym razem muszę sam popróbować z wymianą.
Przy przedstawianiu sprawy trochę niedokładnie napisałem. Stuknięcia były 1 czesm dwa, coś jakby przeskakiwało, nie było to regularne puikanie jak przy padającym przegubie (półośce)
....tego krasxnala muszę jeszcze przegnać!