i jak bys mogl to jeszcze przetlumacz bardzo ladnie prosze, bo widze ze polecasz, wiec wnioskuje, ze sam to czytales, bo czy w przeciwnym przypadku bys to nam polecal??
jak bede miał mozliwosc to zrobie skany a jak nie chcecie czekac to zapraszam do stacji obsługi aso peugota lub citroena to wam powiedza jaki luz zalecany powinien byc dla silnika 1,1 wtrysk jednopunktowy
Grzechu pisze:No skoro to jest silniczek krokowy, to gdzie go znajdę i jak go sprawdzić "metodami domowymi"?
Dzieki
znajdziesz go na wtrysku w kontakcie z przepustnica takie czarne cos
sprawdzic mozna czy wogole dziala tj po wlaczeniu zaplonu II powinien sie wysunac troche
Ostatnio zmieniony 08 kwie sob, 2006 12:08 pm przez moralez, łącznie zmieniany 1 raz.
blaszka -jak ty sie uchowales na tym brutalnym swiecie
jezeli rozbieznosc wartosci w roznych zrodlach wynosi 0,15mm, a jezeli gorna wartosc jest prawdziwa -luz bedzie za maly o owe 0,15mm, co moze juz spowodowac wypalenie zaworow
a czy ja mówie ze jak ustawi 0,15 to bedzie dobrze pisze tylko ze zrudła techniczne podaja luz dla tego silnika 0,25 to co mi tu wyskakujesz z jakims 0,15
nigdzie nie napisałem ze jak powinno byc 0,25 lub jak wolicie 0,40 a da sie 0,15 to tez bedzie dobrze i nic sie nie stanie
a to nie znaczy ze np wartosc 0,25 to jest wartosc minimalna i moze sie cos stac to lepiej dac wiecej i nic sie nie stanie ale lepiej chyba jezdzic na takiej wartosci dla której sie niec nie stanie a i slinik bedzie pracował cicho bez zadnych stuków zaworów i z odpowiednim najlepszym cisnieniem