nie wydaje mi sie, zeby naped bral z polosi

ze wal cienki, to jeszcze nic nie znaczy -wal w mx-5 wazy tak na oko 2kg (1,2m o ile dobrze pamietam) i nie ma bata, zeby to ukrecic

to moze jeszcze powiedz ze to co zaznaczylem na zdjeciu to pisek sluzb specjalnychkrzycho pisze:ale sie chłopaki znata - z długiej półosi![]()
nie klnijBanita pisze:naped
nie wydaje mi sie, zeby naped bral z polosi![]()
ze wal cienki, to jeszcze nic nie znaczy -wal w mx-5 wazy tak na oko 2kg (1,2m o ile dobrze pamietam) i nie ma bata, zeby to ukrecic
znasz kogos kto eksploatuje taki naped i jest zadowolony?krzycho pisze: To jest wał napedowy poprowadzony w sztywnej osłonie , dzieki temu uniknieto stosowania krzyzaków i łożyska podporowego. Rozwiązanie czesto stosowane np. w Peugeotach 504,505,506 a także w kultwym 205 Turbo 16. Umożliwia przeniesienie najwyższych mocy dzięki wyeliminowaniu słabych punktów wałów łamanych
fakt -to jest od berlingo 4x4,moralez pisze: zdjecie ktore zapodales przedstawia juz troche nowsze rozwiazanie stosowane w partner/berlingo
1,2 m na 2 krzyzakach to co innego niz conajmniej 2m sztywny wal
pozatym ciezko to ukrecic jak madzia nawet gumy nie moze spalic![]()
na 14 tez nie chcialaBanita pisze:
na 17 yokohama'ch nie chce palic, ale co z tego? strzelisz ze sprzegla przy 8k, a kola trzymaja, to przeciazenie jest jeszcze wieksze -
PS nie kloce sie , ze rozwiazanie z dangela jest dobre
wiedziałem że znajdziesz zdjecia wersji kombi które miały już wał łamany z racji 3 m rozstawu osimoralez pisze: krzycho
jesli powiesz mi ze
tutaj
tez sa waly bez zadnych elementow przegubowych to jutro ide spalic puga
Mitsubishi Outlander... Chyba do Lancera... Przecie tam nic nie ma z PSA oprócz diesli...levis pisze:4007 / crosser - można już dostać napędy, skrzynie i silniki w rozsądnych pieniądzach - może warto rozpatrzeć, czy to w ogóle pojdedzie do 205