Przejrzałem forum ale nie znalazłem aby ktoś takie coś wpychał bo to spore koło, zaznaczam że po 165 nie ma nic w stylu /70 wiec profil konkretny. próbował ktoś coś takiego wepchać do juniorka na standardowa feldze?? chociaż zeby z przodu dało rade :/ odziedziczyłem po skasowanym golfie i zastanawiam sie czy kombinować z nimi (w bardzo dobrym stanie) czy wymienić sie z kimś. (może ktoś szuka 4 kół zimowych z felgami golfika 3?? lipa była by gdybym założył u wulkanizatora tylko po to by zaraz wrócić do pierwotnej konfiguracji.
pozdrawiam!!
PS. proszę nie krzyczeć że jest opcja szukaj bo jej użyłem, oczywiście mogłem nie wszystko sprawdzić wiec jeśli temat był to zapodawajcie.
ja mam puga 1,1 i zalozylem z tylu na typowa stalowke 165/70/13 i nic nie ociera, co dziwne jest wg mnie tyle samo przestrzeni co na 155/70/13
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ja mialem u siebie z przodu zalozone 175/70/13 na seryjnych stalowkach z puga i wszystko ok. Jedynie tyci mi tarlo, jak obnizylem zawias o 70mm i bardzo szybko w ostre zakrety wchodzilem
Teraz mam te same opony na alsukach "pigulkach" z rolanda...
Takze mozesz smialo zakladac
POzdro
DJPreZes pisze:no ale jakis profil to musi miec ej. ;]
z wikipedi
Rozmiar opony samochodowej
wikipedia.org pisze:
Istnieje jeden rodzaj oznaczania rozmiaru opony, lecz czasem wymiary podawane są w milimetrach a czasem w calach.
Przykładowo oznaczenie: 175/70 R 14 T czytamy następująco:
* 175 – szerokość opony w milimetrach,
* 70 – profil opony oznaczający, że wysokość opony stanowi 70% jej szerokości,
* R – opona radialna, litera D oznaczałaby oponę diagonalną,
* 14 – średnica osadzenia, będąca jednocześnie średnicą obręczy, podana w calach,
* T – indeks prędkości dopuszczalnej. Tabela kodów prędkości znajduje się poniżej.
jak jest profil 100 to nie pisza go czyli Panowie moje gumy to 165/100 R13