spotkanie z krawężnikiem

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
chaos
Junior
Posiadany PUG: sie mota zmota
Numer Gadu-gadu: 3116894

spotkanie z krawężnikiem

Post autor: chaos »

A więc tak spotkałem się z krawężnikiem unikając stłuczki i tylne koło zmieniło troche geometrie, górna krawędź jak ocierała wcześniej o bude od wenątrz tak teraz dokładnie odwrotnie ;) i koło skręca lekko w lewo, niewiele ale zawsze.

musiałem zdemontować klocki hamulcowe bo tarcza względem zasisku jest pod skosem i tarło, więc przypuszczam że główna konstrukcja jest prosta.

teraz pytanie co rozebrać, jak rozebrać, jakie części zamówić ??? i ile to powinno kosztować aby mnie nikt w baniaka nie załadował, jeżeli nie wymaga specjalistycznych narzędzi to moge sam podłubać bo na urlopie jestem.

PS: dojechałem na takim kole z szczecina do gdańska :) więc chyba popękane nie jest bo bym nie dojechał.
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Re: spotkanie z krawężnikiem

Post autor: Banita »

Odkrecic nakretke lozyska i wybic sworzen (to z gwintem :P)
Lozysko z piasta i sworzen do wymiany(najprawdopodobniej to). O ile zworzen moze byc uzywany i powinienes za male pieniadze go dostac, o tyle lozysko to droga sprawa i trzeba liczyc przynajmniej 240zl-250zl za skf'a po duuuzych rabatach.
Awatar użytkownika
chaos
Junior
Posiadany PUG: sie mota zmota
Numer Gadu-gadu: 3116894

Post autor: chaos »

to nie tak najgorzej :) masz może jakiś schemat co i gdzie jak wybijać ?? bo nie chce błądzić ;)
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Przeciez napisalem -odkrecasz nakretke piasty tylnego kola i walisz w to na co byla nakrecona. MIalem gdzies taki wygiety sworzen, ale nie moge znalezc.
ODPOWIEDZ