Gaz Problemy:/ pomocy
Gaz Problemy:/ pomocy
Witam mam autko na gazie peugeota 205 1.4 xs benzyna + gaz. Sprawa jest tego typu pali wszyso oko wmiare ale jak przejade dlusza trase na gazie potem ma cieszko wskoczyc na benzyne dlawi go co to moze byc???
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Re: Gaz Problemy:/ pomocy
Ja mam taki objaw ale w przypadku, gdy uruchomię zimne auto, chwilkę popracuje na benzynie, potem gaz, przejazd na nim do około 2 - 3 km..i gaszę. Potem ciężko zapala z benzyny. Prawdopodobnie niezbyt dobrze rozprężony gaz, po zgaszeniu silnika pozostaje w dolocie i przy próbie uruchomiania z benzyny mieszają sie dwa paliwa..stąd problem.
Podejrzewam iż u ciebie sprawa wygląda bardzo podobnie, tylko z jakiegoś powodu zalega w dolocie także gaz rozprężony.
Chyba ze -- jest opcja iż masz niesprawny parownik, który nie do końca przekształca gaz w fazę lotną.
Nie pali ci więcej ?
Podejrzewam iż u ciebie sprawa wygląda bardzo podobnie, tylko z jakiegoś powodu zalega w dolocie także gaz rozprężony.
Chyba ze -- jest opcja iż masz niesprawny parownik, który nie do końca przekształca gaz w fazę lotną.
Nie pali ci więcej ?
- arti
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 8196186
- Login tlen: kapela_avanti
u mnie na mułowatość i ciężki odpał z benz. wydatnie pomogło czyszczenie i wymiana filterka przy parowniku. Aż się zdziwiłem ile syfu (a własciwie czegoś co wyglądało jak opiłki metalu) się tam mieści. Poprzednie auto odzyskało wigor jak ręką odjął...może to też takie cuś u ciebie?
wymień filtry LPG i paliwa jak nie pomorze to na pewno nie zaszkodzi.
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Panowie..ale co ma zabrudzony filtr LPG do odpalania z benzyny ?
Filtr paliwa..owszem..ale gazu ?
Filtr paliwa..owszem..ale gazu ?
wtrysk czy gaznik? jak wtrysk to masz 2 opcje:
1.zafajdolony wtryskiwacz
2.badziewna instalacja, przez ktora komputer glupieje.
1.zafajdolony wtryskiwacz
2.badziewna instalacja, przez ktora komputer glupieje.
Ale redukrtor wymienialem;/ i teraz mam napwewno dobry i przedtem jak i teraz to samo:/