Nie odpala ( wtrysk)

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
lysacz

Nie odpala ( wtrysk)

Post autor: lysacz »

Witam posiadam puga z silnikiem TU1M. Dzisiaj rano chcialem odpalić a tu dupa, odpalił na chwile po czym zgasł i juz więcej nie odpalił ;/ Po oględzinach doszedłem do wniosku, że wtryskiwacz nie przepuszcza paliwa, wogole nie dostawał napiecia. Znalazłem poluzowany kabelek na resytorze, który jest wpiety szeregowo ze wtryskiwaczem na plusie zasilania. Podpiąłem kabelek i wtryskiwacz ożył ale strasznie leje zamiast rozpylać paliwo. Jak zaczynam krecić to momentalnie zalewa silnik bo wtrysk pompuje jak wąż strażącki ;/:( Miał ktoś podobne problemy? Czy to aby napewno wtryskiwacz czy może jednak gdzie indziej jeszcze szukac przyczyny. ProszE o pomoc.

pozdrawiam Damian

jest ktoś może z Kielc z silniczkiem na wtrysku i ma czas żeby podjechac do mnie i podmienić na chwile wtryskiwacze? Byłbym bardzo wdzięczny i piwko tez by sie za to znalazło :)
lysacz

Re: Nie odpala ( wtrysk)

Jest ktos chetny chociaz na podmiane komputera na chwile, bo wtrysk juz wymienilem i dalej zalewa.
lysacz

Re: Nie odpala ( wtrysk)

Sam doszedlem w koncu co bylo. Winien byl komp. Wymienilem i wszystko dziala jak trza.

P.S.
dziekuje za pomoc ;/
ODPOWIEDZ