Prośba o pomoc w wyborze telefonu: E52 czy SE YARI ?
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Prośba o pomoc w wyborze telefonu: E52 czy SE YARI ?
Hej,
Jako, że będę przedłużał umowę w PLAY, chcę kupić nowy telefon bo mój już po 3 latach samsung z370 ma dość (tylko bateria).
I chciałbym sobie kupić za 299zł Nokie E52 lub Sony Ericsson YARI za 199zł.
Sęk w tym, że oba mają długo działającą baterię, oba mają moduły GPS... no, a przewagę wydaje mi się ma nokia bo bateria jest o 500mah większa i ma wifi, czego nie ma se.
Jakieś opinie?
Jako, że będę przedłużał umowę w PLAY, chcę kupić nowy telefon bo mój już po 3 latach samsung z370 ma dość (tylko bateria).
I chciałbym sobie kupić za 299zł Nokie E52 lub Sony Ericsson YARI za 199zł.
Sęk w tym, że oba mają długo działającą baterię, oba mają moduły GPS... no, a przewagę wydaje mi się ma nokia bo bateria jest o 500mah większa i ma wifi, czego nie ma se.
Jakieś opinie?
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: Prośba o pomoc w wyborze telefonu: E52 czy SE YARI ?
Używam E52 i powiem szczerze , telefon się świetnie sprawuje.
Internet, email, gps, .pdf, excel, zip, jak na taki mały i poręczny telefon to bardzo wiele.
Bateria trzyma naprawdę nieźle i naprawdę nie wiem do czego mógłbym się tutaj przyczepić.
Internet, email, gps, .pdf, excel, zip, jak na taki mały i poręczny telefon to bardzo wiele.
Bateria trzyma naprawdę nieźle i naprawdę nie wiem do czego mógłbym się tutaj przyczepić.
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Już 10 lat używam Sony Ericssonów. Baterie długo nie trzymają, Jednak ty bym był za Nokią
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
Nie myślałeś o czymś z Windows Mobile ?
Kiedyś miałem Motorole mpx200 z WM 2003, nokie 7610 s60v2 jakoś mnie zniechęcił do symbiana więc wróciłem do WM MDA Vario, MDA Vario II i którego do dziś męczę MDA Vario III: Wi-Fi ,GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, QWERTY, GPS
Śmiało mogę polecić.
Kiedyś miałem Motorole mpx200 z WM 2003, nokie 7610 s60v2 jakoś mnie zniechęcił do symbiana więc wróciłem do WM MDA Vario, MDA Vario II i którego do dziś męczę MDA Vario III: Wi-Fi ,GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, QWERTY, GPS
Śmiało mogę polecić.
- mocno_owocowy
- Junior
- Posiadany PUG: 1.9D
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Każdy ma swoje relatywne podejście do telefonów, u mnie w pracy są zwolennicy Nokii, inni SE, a następni WM. Zależy co komu pasuje. Mi WM nie leży, miałem Motkę MPX200 - tragedia. Miałem OMNiĘ - tragedia wytrzymałem 2 tygodnie, miałem HTC TOUCH CRUISE ostatnio - Tragedia 1,5 miesiąca, dziś oddałem. Powróciłem do Nokii E51. Telefon nie jest skomplikowany, nie ma miliarda możliwości skonfigurowania zainstalowania czegokolwiek, 3 książek adresowych jak to bywa w WM. Ale jak komuś leży WM to zostaje pogratulować. Ja się nie umiałem odnaleźć się w tym systemie od Windows Smartphone 2003 do WM 6.5, może coś ciekawego dla siebie znajdę w WM7.
Polecam ci Nokię i na pewno się na tym telefonie nie zawiedziesz. Dobre sprawdzone rozwiązanie.
Mam też drugą Nokię E51 leży i czeka na lepsze czasy, jeden będzie ze 2 lata miał i świetnie wygląda mimo że ciągle był używany, niestety ale e52 jest już w większości z plastiku
Spokojnie mogę powiedzieć że E51 to najbardziej niezawodny telefon jaki miałem. A E52 to jego następca. Telefony solidnie wykonane - jak nie będziesz po nim skakał i jeździł po nim 205-ną to będziesz zadowolony. Co do telefonów Nokii dodam jeszcze jedną ważną rzecz, dość często telefony nowe maja pewną przypadłość, choć nie jest to standard we wszystkich. Jak się kupi nowy telefon najlepiej zaktualizować jego oprogramowanie na początku (nowe wersje softu dla nowych modeli wychodzą dość często i poprawiają sporo błędów w oprogramowaniu, robi się to za pomocą własnego kompa, a jak ktoś ma jakieś problemy to najbliższy punkt obsługi Nokii i mogą to zrobić od ręki - wcześniej zadzwonić i zapytać).
Służbowo obecnie Blackberry 8900 i powiem że chyba już mi tak zostanie. Telefon drogi ale wiesz za co płacisz. Telefon nie tylko do dzwonienia i odbierania SMS, ale głównie e-mail, www, komunikatorów, rss i masa aplikacji pisanych pod to coś no i co najważniejsze oczywiście służbowa poczta dostępna 24/7. W USA i Anglii bardzo popularne rozwiązanie, dzięki czemu jest dużo rzeczy przydatnych pisanych na tą platformę, w Polsce mimo iż obecne od jakiegoś czasu powoli się przyjmuję i mogę powiedzieć iż ostatnio coraz częściej się widzi na ulicy osoby dzierżące w reku Jeżynkę. Co prawda to inna działka cenowa, ale u mnie w rodzinie (brat i siostra) już prywatnie używają BB, i sobie chwalimy te telefony. Jednak pełna klawiatura qwerty to jest to czego szukałem w telefonach. Żadne dotykowe, rozsuwane.. na pełnej klawie szybko napiszesz maila, sms, wyszukasz kontakt w książce, i może się wydaje że przyciski są małe ale popatrzcie jak szybko piszecie na swoich telefonach klikając kila razy w ten sam przycisk a ile szybciej wam by poszło mając taka wprawę na pełnej klawiaturze.
Powracając do tego co napisałeś, E51 też ma WiFi i przez 2 lata może 2 razy użyłem
Ma też dużo innych opcji które odpalisz raz drugi żeby się pobawić, a później o nich zapomnisz.
Jak patrzysz na telefon jak na coś więcej co dzwoni i odbiera sms`y rozważ też taką możliwość http://www.playmobile.pl/pl/telefony/no ... index.html a poczytać o tym telefonie możesz tu http://technologie.gazeta.pl/technologi ... _test.html, co prawda zbudowany z plastiku i trochę okrojona wersja wersja o multimedia serii E71/E72 ale za taką kasę naprawdę warto. A jak używasz telefon głównie do dzwonienia to ostatniego punktu nie było. A jak masz jakiegoś znajomego z telefonem z pełną klawiaturą to zapytaj jego o opinię. Nie słyszałem o ludziach którzy rezygnowali by z pełnej klawiatury z uśmiechem na twarzy.
Polecam ci Nokię i na pewno się na tym telefonie nie zawiedziesz. Dobre sprawdzone rozwiązanie.
Mam też drugą Nokię E51 leży i czeka na lepsze czasy, jeden będzie ze 2 lata miał i świetnie wygląda mimo że ciągle był używany, niestety ale e52 jest już w większości z plastiku

Służbowo obecnie Blackberry 8900 i powiem że chyba już mi tak zostanie. Telefon drogi ale wiesz za co płacisz. Telefon nie tylko do dzwonienia i odbierania SMS, ale głównie e-mail, www, komunikatorów, rss i masa aplikacji pisanych pod to coś no i co najważniejsze oczywiście służbowa poczta dostępna 24/7. W USA i Anglii bardzo popularne rozwiązanie, dzięki czemu jest dużo rzeczy przydatnych pisanych na tą platformę, w Polsce mimo iż obecne od jakiegoś czasu powoli się przyjmuję i mogę powiedzieć iż ostatnio coraz częściej się widzi na ulicy osoby dzierżące w reku Jeżynkę. Co prawda to inna działka cenowa, ale u mnie w rodzinie (brat i siostra) już prywatnie używają BB, i sobie chwalimy te telefony. Jednak pełna klawiatura qwerty to jest to czego szukałem w telefonach. Żadne dotykowe, rozsuwane.. na pełnej klawie szybko napiszesz maila, sms, wyszukasz kontakt w książce, i może się wydaje że przyciski są małe ale popatrzcie jak szybko piszecie na swoich telefonach klikając kila razy w ten sam przycisk a ile szybciej wam by poszło mając taka wprawę na pełnej klawiaturze.
Powracając do tego co napisałeś, E51 też ma WiFi i przez 2 lata może 2 razy użyłem

Jak patrzysz na telefon jak na coś więcej co dzwoni i odbiera sms`y rozważ też taką możliwość http://www.playmobile.pl/pl/telefony/no ... index.html a poczytać o tym telefonie możesz tu http://technologie.gazeta.pl/technologi ... _test.html, co prawda zbudowany z plastiku i trochę okrojona wersja wersja o multimedia serii E71/E72 ale za taką kasę naprawdę warto. A jak używasz telefon głównie do dzwonienia to ostatniego punktu nie było. A jak masz jakiegoś znajomego z telefonem z pełną klawiaturą to zapytaj jego o opinię. Nie słyszałem o ludziach którzy rezygnowali by z pełnej klawiatury z uśmiechem na twarzy.
[url]http://www.mocno_owocowy.205.pl/[/url]
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
No E63 odpada
Za duzy klocek ... ja najczesciej uzywam:
- dzwonienia (duzo)
- zdjecia (przydatne)
- rzadziej dyktafon
a2legro... myslalem o N95 bo laczy to co ma E52 + OS ale za droooga ludzie kasuja i czesto stan odbiega od tego co ja bym chcial
Dzieki za Wasze wypowiedzi. Na dniach kopne sie do salony po E52

- dzwonienia (duzo)
- zdjecia (przydatne)
- rzadziej dyktafon
a2legro... myslalem o N95 bo laczy to co ma E52 + OS ale za droooga ludzie kasuja i czesto stan odbiega od tego co ja bym chcial

- Pieraś
- Peugeot 205 Master
Co do WiFi na pewno bede korzystal bynajmniej na poczatku, bo dzwonilem do mojego providera i jutro montuja mi router wifi, chodzi o to, ze chce poza kompem podpiac nBoxa do sieci a jak cos to juz konkretnie zrobi sie WiFi i pozniej telefon jeszcze podepnie ;p
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Kontakt:
Spora część tej ceny to jednak marka no i powiedzmy ze jakość.Pieraś pisze:No E63 odpadaZa duzy klocek ... ja najczesciej uzywam:
- dzwonienia (duzo)
- zdjecia (przydatne)
- rzadziej dyktafon
Udanego zakupu i koniecznie pochwal się wrażeniami! Kto wie może wrócę do symbiana

- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
N95 i jakość??? Chłopie... mam ten złom już jakiś czas i w tym przypadku nie istnieje pojęcie jakości. Rozklekotany, wykonany z dupowatego plastiku. W ogóle Nokia i jakość w jednym zdaniu to lekka pomyłka. Nokia trzaska telefony nie zważając na jakość. Od paru lat telefony Nokii są najgorzej wykonanymi telefonami na rynku, poza serią E.To jest jedyna seria o której można powiedzieć, że jest dobrej jakośći.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

- JackAL
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 711676
- Kontakt:
DJPreZes pisze:Od paru lat telefony Nokii są najgorzej wykonanymi telefonami na rynku, poza serią E.To jest jedyna seria o której można powiedzieć, że jest dobrej jakośći.
E52 nie jest zbyt dobrym telefonem pod wzgledem jakosci mojego ojca tel po tygodniu sie zepsul (na szczescie jescze na gwarancji) koledze przycisk odpadl jedynie co jest nawet dobre w tym modelu to bateria
E51 juz jest lepszym telefonem
kiedys uzywalem SE i bylem bardzo zadowolony natomiast Yari nie znam wiec sie nie wypowiem
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Widocznie trafił na jakiś trefny egzemplarz. Mój upadł mi już kilka razy i nawet śladu nie ma, guziki jak nowe i ogólnie nie mam żadnych problemów. W razie czego gwarancja 2 letnia pomoże
- JackAL
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 711676
- Kontakt:
albo oni trafili zle albo ty dobrze 

- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Ale nie wszystko obejmuje gwarancjePara pisze:Widocznie trafił na jakiś trefny egzemplarz. Mój upadł mi już kilka razy i nawet śladu nie ma, guziki jak nowe i ogólnie nie mam żadnych problemów. W razie czego gwarancja 2 letnia pomoże

- a2legro
- Junior
- Kontakt:
Z tej jakości to się zgrywałem
4 razy wymieniany wyświetlacz Nokia coś tam hmmm nie pamiętam bo to dziewczyny. Może trefny egzemplarz