Klubowa choinka, a moje logo
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
Klubowa choinka, a moje logo
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Bardzo ładna jest klubowa choinka, ale szkoda że nikt nie zapytał mnie o zdanie w kwestii wykorzystania mojego logo.
Gdyby chociaż ktoś mnie zapytał, to pewnie byśmy się dogadali.
A tak zobaczyłem swoje logo, za które zapłaciłem i które jest znakiem zastrzeżonym mojej firmy na klubowej stronie FB.
Bardzo ładna jest klubowa choinka, ale szkoda że nikt nie zapytał mnie o zdanie w kwestii wykorzystania mojego logo.
Gdyby chociaż ktoś mnie zapytał, to pewnie byśmy się dogadali.
A tak zobaczyłem swoje logo, za które zapłaciłem i które jest znakiem zastrzeżonym mojej firmy na klubowej stronie FB.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Klubowa choinka, a moje logo
No i fejsbuk zamiast łączyć ludzi będzie nas dzielić 

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko
https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...

Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko

- ciechom
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI, 205 Look
może tak źle nie będzie ...
na pewno wszystko się wyprostuje
na pewno wszystko się wyprostuje

Ponoć jest to karane (prawa autorskie) 

- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
Tu chodzi o zasadę. Jestem właścicielem tego logo i nie chcę żeby było wykorzystywane bez mojej wiedzy. To chyba normalne?
Na pewno zawsze możemy się dogadać
Przecież nikt tu nie chce się kłócić.
Na pewno zawsze możemy się dogadać

Przecież nikt tu nie chce się kłócić.
- Michal gti
- Uzalezniony
- Kontakt:
Kolega RafGentry postanowił sam sobie wyprodukować naklejki bez mojej wiedzy.
Ja bardzo chętnie udostępnię swoje naklejki tym, którzy chcą je nakleić na swoich samochodach.
Ja bardzo chętnie udostępnię swoje naklejki tym, którzy chcą je nakleić na swoich samochodach.
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
masz darmową reklame na tak zacnej stronie
przecież Ci loga nie ubędzie

Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? 
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207

http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
- Agnieszka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Forever
- Kontakt:
Szok i niedowierzanie!
To się nie powinno stać.
Bo mnie się wydaje, że logo zostało uszczuplone o jeden wyraz.
To się nie powinno stać.
A gdzie Ty tu widzisz reklamę?TO-MI pisze:masz darmową reklame na tak zacnej stronie![]()
Bo mnie się wydaje, że logo zostało uszczuplone o jeden wyraz.
- Michal gti
- Uzalezniony
- Kontakt:
Nie chciałem się z nikim kłócić, tylko nie chciałem żeby się taka sytuacja jeszcze kiedyś powtórzyła.
Niestety kolega RafGentry nie potrafi przyznać się do błędu, nie chce się tutaj wypowiedzieć.
Tu nie chodzi o to, że ktoś powiesił sobie to na choince, tylko o to że ktoś to opublikował, a wcześniej wyprodukował bez mojej wiedzy!
RafGentry dyskutuje ze mną dalej na PW.
Oto przykład:
Tytuł wiadomości: Re: Logo 205
Od: RafGentry
Wysłano: Wt gru 27, 2011 12:53 am
Do: Michal gti
Wiadomość
Michal gti napisał(a):
Jeszcze jedna rzecz. Logo jest zastrzeżone i nie można produkować czegokolwiek z wykorzystaniem go bez mojej wiedzy.
Nie rób tego więcej proszę.
Odpowiedź RafGentry:
Nie była to też, jak kolega stwierdził "reprodukcja na własny użytek", ponieważ zostało to opublikowane!
Niestety kolega RafGentry nie potrafi przyznać się do błędu, nie chce się tutaj wypowiedzieć.
Tu nie chodzi o to, że ktoś powiesił sobie to na choince, tylko o to że ktoś to opublikował, a wcześniej wyprodukował bez mojej wiedzy!
RafGentry dyskutuje ze mną dalej na PW.
Oto przykład:
Tytuł wiadomości: Re: Logo 205
Od: RafGentry
Wysłano: Wt gru 27, 2011 12:53 am
Do: Michal gti
Wiadomość
Michal gti napisał(a):
Jeszcze jedna rzecz. Logo jest zastrzeżone i nie można produkować czegokolwiek z wykorzystaniem go bez mojej wiedzy.
Nie rób tego więcej proszę.
Odpowiedź RafGentry:
Niestety nie zostałem poinformowany, jak kolega twierdzi, o wykorzystaniu części mojej grafiki!Michale doskonale orientuję się w przepisach, jestem dziennikarzem, redaktorem, sam publikuję własne teksty, a hobbystycznie tworzę grafiki głównie na użytek tego forum, więc pojęcie własności intelektualnej jest mi dobrze znane.
Co do wykorzystania Twojego logo - była to "reprodukcja" na własny użytek. Wydrukowałem domowym sposobem jedną stronę A4 naklejek jako prezent-niespodzianka dla Kamkilera, który powiedział mi kiedyś, że podobają mu się Twoje naklejki.
Nie zarobiłem na tym, ani nie straciłem, zatem myślę że wielkiego plagiatu nie było. Poza tym poinformowałem Cię o fakcie wykorzystania części Twojej grafiki. Nie sądziłem, że aż tak bardzo się tym przejmiesz. Z drugiej strony, gdyby np. ktoś wziął od Ciebie naklejki i odciął nożyczkami napis "garage" uzyskałby ten sam efekt, co na moich naklejkach
Zostało mi jeszcze kilka tych naklejek. Mam je zniszczyć?
Wiem, że to logo Twojej firmy, ale liczę, że się dogadamy - tak jak zresztą napisałeś.
Mogę np. zareklamować Twój warsztat na naszym facebookowym profilu. W sumie takich rzeczy nie robimy, ale myślę że można w tym uzasadnionym przypadku zrobić wyjątek
Pzdr!
Raf.
Nie była to też, jak kolega stwierdził "reprodukcja na własny użytek", ponieważ zostało to opublikowane!
Michal gti pisze:Kolega RafGentry postanowił sam sobie wyprodukować naklejki bez mojej wiedzy.
Myśle ,że powinien to naprawić i usunąć z FB.RafGentry to tylko wkleił,a wykonawcą choinki jest Kamkiler,nawet podpisana jest fotka.

- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
Choinka jest moja, chciałem zrobić fajną fotkę świąteczną dla forumowiczów, nie wyszło mi to. Przepraszam za zamieszanie i wykorzystanie logo. To się więcej nie powtórzy .
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
- Michal gti
- Uzalezniony
- Kontakt:
Kamil, wszystko OK, ale mogliście zapytać.Kamkiler pisze:Choinka jest moja, chciałem zrobić fajną fotkę świąteczną dla forumowiczów, nie wyszło mi to. Przepraszam za zamieszanie i wykorzystanie logo. To się więcej nie powtórzy .
Jeśli chcesz moje naklejki, nie ma problemu, zwróć się z tym do mnie (tylko nie odcinaj "garage"

-
- Maniak
Ostatnio w modzie jest robienie z igły - widły 

- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Ciekawe co Ty byś zrobił, gdyby przytrafiło się to Tobiebabelo pisze:Ostatnio w modzie jest robienie z igły - widły