Kolejna porcja obserwacji i faktów dotyczących zachowania tego silnika.
- Silnik zimny, auto odpala na PB. Wchodzi na ok 1tys obrotów i w ok 2 może 3 sekundy gaśnie. Jeśli dodam i przytrzymam lekko gaz trzyma obroty jak należy i nic złego się nie dzieje. Puszczam gaz- gaśnie .
- Po automatycznym ( po zagrzaniu ) przełączeniu się na lpg auto zachowuje się normalnie, samo trzyma równe obroty poniżej 1tys
- Gdy już pracuje na lpg i przełączę z powrotem na PB auto trzyma dalej równe obroty, bardzo minimalnie niższe
- Podczas jazdy na PB kiedy już jest wszystko ok, auto zachowuje się zupełnie normalnie. Pedał w podłodze i idzie jak powinien, nie brakuje mu paliwa, nie dusi się i szybko wchodzi na obroty
- Podczas szybkiego spadku obrotów ( hamowanie z wyższej prędkości z nogą zdjętą z gazu ) potrafi zgasnąć. Zapalam później i jest ok
- Próbowałem odpinać krokowca, oto co zaobserwowałem. Na postoju z włączonym silnikiem odpinając silnik krokowy auto pracuje dalej i chyba nie zmienia się charakterystyka pracy ( może bardzo minimalnie ), podczas jazdy po zdjęciu nogi z gazu auto momentalnie gaśnie.
Nie wiem naprawdę co z tym autem

wydaje mi się że to jednak nie pompa ani wtryski? Czy takie objawy może powodować silniczek krokowy? Co jeszcze sensownego przychodzi Wam do głowy ?