MarcinMartinoo pisze:rozejrzyj się w temacie anten firmy Sirio. Sa stosunkowo nie drogie ale odbiór jest bardzo dobry. Jeżdzę na takiej Sirio 120 cm od dwóch lat i wszystko słyszę doskonale a i mnie bardzo dobrze słyszą
Magnesoek sie nie stroisekator pisze:ja mam jakieś sirio około metra i jest dobrze, ale najlepiej podjedź do jakiegoś punktu CB, kup u nich antenę (może być ciut drożej niż na allegro) i niech od razu zestroją Ci antenę na dachu, wiećej jak 100-120zł nie zapłacisz
Robert, a to titanium to konkretnie jak się nazywa? Magnes można luzem dokupić? Gwinty są zunifikowane? Lamer jestem w temacie i trzeba mnie za rączkę prowadzić...robson pisze:Magnesoek sie nie stroisekator pisze:ja mam jakieś sirio około metra i jest dobrze, ale najlepiej podjedź do jakiegoś punktu CB, kup u nich antenę (może być ciut drożej niż na allegro) i niech od razu zestroją Ci antenę na dachu, wiećej jak 100-120zł nie zapłacisz
Bioręguma pisze:A z innych wynalazków to president florida - antenka ma 45cm i też fajnie działa- mam taką w garażu i mogę wam pożyczyć na testy.
do garrosa za szybrem jak wmontujesz to będzie też dobrze odbierać. Wiekszość uzytkowników CB tak ma2mouse pisze:Bioręguma pisze:A z innych wynalazków to president florida - antenka ma 45cm i też fajnie działa- mam taką w garażu i mogę wam pożyczyć na testy.Sam jeszcze wielu rzeczy nie wiem, ale 45 cm mnie przekonuje...
Tylko się musimy jakoś zgadać, puszczają Cię w końcu z tego szpitala?...
![]()
Nie mam jeszcze bladego pojęcia gdzie to zaczepić... W Rallye (Pchełce) problemu nie ma: środek dachu. Ale w Garrosie (Pafnusiu
)? Na dachu - nie otworzę szybra, na końcu dachu - bez sensu. Zaczepić o klapę- nie otworzę klapy. W sumie najlepiej byłoby na środku szybra, najwygodniej. Ale to wówczas muszę mieć taką antenę, która nie będzie potrzebowała ekranu na dole (za który robi dach...) i z przyssawką będzie... Same problemy...
no właśnie nie wiem, ale mam nadzieje że do końca stycznia to już na pewno wyjdę!2mouse pisze:Bioręguma pisze:A z innych wynalazków to president florida - antenka ma 45cm i też fajnie działa- mam taką w garażu i mogę wam pożyczyć na testy.Sam jeszcze wielu rzeczy nie wiem, ale 45 cm mnie przekonuje...
Tylko się musimy jakoś zgadać, puszczają Cię w końcu z tego szpitala?...
![]()