POMOCY - szukam oznaczen skrzyni do diesla
- didur
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
POMOCY - szukam oznaczen skrzyni do diesla
Witam
Potrzebuje prawidłowego oznacznia skrzyni pięcio biegowej
do 205 Diesel ,koła 13"
moja aktualana skrzynia ma oznacznie 9DS2 - ale jest za krotka
tzn max max max to 130km/h na piatym biegu
Moze ktos z was ma diesla 1.8D na kolach 13" i mi odczyta symbol
Please please
z gory wielkie dzieki
Pozdrawiam
Grzegorz
Potrzebuje prawidłowego oznacznia skrzyni pięcio biegowej
do 205 Diesel ,koła 13"
moja aktualana skrzynia ma oznacznie 9DS2 - ale jest za krotka
tzn max max max to 130km/h na piatym biegu
Moze ktos z was ma diesla 1.8D na kolach 13" i mi odczyta symbol
Please please
z gory wielkie dzieki
Pozdrawiam
Grzegorz
- didur
- Nowicjusz
No takie oznaczenie to znalalem w necie ze pasuja do diesla BE1 i BE3
ale dzownilem po komisach z czesciami do fancozow i nikt takiego oznacznie nie zna... wszyscy mi podaja: cos w stylu 13DS , FG.. itp..
Moze to BE to jakies bardziej ogolne oznacznie...albo co....
przy opisach skrzyn do GTI jest ta skrzynka wyminiona (BE3)ale znowu nie wszyscy sa przekonani na 100% ze skrzynia od GTI pasuje do Diesla....
ale dzownilem po komisach z czesciami do fancozow i nikt takiego oznacznie nie zna... wszyscy mi podaja: cos w stylu 13DS , FG.. itp..
Moze to BE to jakies bardziej ogolne oznacznie...albo co....
przy opisach skrzyn do GTI jest ta skrzynka wyminiona (BE3)ale znowu nie wszyscy sa przekonani na 100% ze skrzynia od GTI pasuje do Diesla....
- didur
- Nowicjusz
aha czyli po tym 9DS2 jest wiadomo jaka to jest skrzynia tak? czy BE1 czy BE3 czy moze inna... ?
tzn ze musza byc jakies tablice czy sposob odczytu tego?
jak je znasz to bardzo bym prosil o pomoc.. bo musze jechac do komisu wymienic ta skrzynke bo ją niedawno kupilem... i okazala sie za krotka. Musze podac w komisie konkrety co chce to mi na to wymienia.
tzn ze musza byc jakies tablice czy sposob odczytu tego?
jak je znasz to bardzo bym prosil o pomoc.. bo musze jechac do komisu wymienic ta skrzynke bo ją niedawno kupilem... i okazala sie za krotka. Musze podac w komisie konkrety co chce to mi na to wymienia.
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
No ja w 405 mam BE1/5 ( to /5 oznacza, ze 5 biegow) a wszystkie BE1 i BE3 roznia sie przelozeniami..wlasciwie przelozeniem glownym, bo poszczegolne inne sa prawie identyczne...kiedys tutaj byl link do strony na ktorej bylo porownanie przelozen w 1,8 czy 1,9 D i w roznych GTi i Rallye i najpodobniejsza do Diesla jest chyba 1,6 GTi (ale i tak inna) Ja w 405 mam skrzynie od 1,8 TD i jest taka jakas...jak dla mnie 1 i 2 jest za krotka a 3 i 4 troche za dlugie 

Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

Najdłuższa skrzynia jest w TD bo się najniżej kręci.... Z tym że pierwsze biegi będą praktycznie takie same a później są większe odległości...
Prezesie swoja drogą szukam takiej skrzyni od TD nie chcesz sie zamienić na zwykłago diesela BE1??? jestem z Gd
Od diesela jest ciaśniej zestopniowana w konsekwencji na 3,4,5 biegu troche krótsza .... Od benzyn(XU) są już tylko krótsze... Mam pod ręką skrzynie od diesela później poszukam oznaczeń. Mam gdzieś spisane przełożenia tych wszystkich skrzyń z 205 i 405 łącznie z D i TD
Prezesie swoja drogą szukam takiej skrzyni od TD nie chcesz sie zamienić na zwykłago diesela BE1??? jestem z Gd

Od diesela jest ciaśniej zestopniowana w konsekwencji na 3,4,5 biegu troche krótsza .... Od benzyn(XU) są już tylko krótsze... Mam pod ręką skrzynie od diesela później poszukam oznaczeń. Mam gdzieś spisane przełożenia tych wszystkich skrzyń z 205 i 405 łącznie z D i TD
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- didur
- Nowicjusz
Czesc ludziska 
Bylem na gieldzie w balicach (Krakow) zeby obczaic P205 D a konkretnie jakie oznaczenie ma skrzynia.
UDALO SIE !
mialem fuksa jak niewiem bo na calej gieldzie byl tylko JEDEN Peugeot 205 i do tego trafilo sie ze diesel 
podaje tak dla informacji : skrzynia w w 205 1.8 diesel na kolach 13" ma oznacznie 8DS2
Pozdrawiam
Grzegorz
ps ale jak macie namiary na jakiegos diesla to podajcie dla porownania... bo tych oznaczen jest chyba wiecej -sadzac po tym co mowia w komisach z czesciai..no chyba ze sciemniaja...zeby sprzedac...

Bylem na gieldzie w balicach (Krakow) zeby obczaic P205 D a konkretnie jakie oznaczenie ma skrzynia.
UDALO SIE !

podaje tak dla informacji : skrzynia w w 205 1.8 diesel na kolach 13" ma oznacznie 8DS2
Pozdrawiam
Grzegorz
ps ale jak macie namiary na jakiegos diesla to podajcie dla porownania... bo tych oznaczen jest chyba wiecej -sadzac po tym co mowia w komisach z czesciai..no chyba ze sciemniaja...zeby sprzedac...