Rychu pisze:Jakby w cenę wliczona była Pani z ostatniego zdjęcia, to może bym się skusił
Za 12 tys. ojro to mozesz miec 10 takich lasek i to ladniejszych (zakladajac ze ci sie tylko z wygladu podoba bo brak jej opisu:)) wiec nie wiem czym sie tu podniecac natomiast takiego puga zeby zrobic to tak jak gostek napisal 20 tys. na czesci mu poszlo wiec cena w sumie okazyjna bo autko jest jak z fabryki o dosc powaznej mocy nawet jak na super sportowe auta
Wcześniej już powstało kilka takich 205CTi. Pomysł przedni tylko nie na nasze warunki i finansowei drogowe. Po zakupie czarnego GTi troche sobie nim polatałem, myślę fajne autko. Po tych kliku dniach zaczęła się nad nim praca więc stał rozłożony i wróciłem do CTi (pożyczyłem ) I tak na prawde to CTi daje DUŻO więcej radości z jazdy.
Raz że nie na nasze warunki finansowe i drogowe to jeszcze u nas jest deficyt części do nietypowych pugów. Coś o tym wiem bo szukam bloku do MI 16 już pół roku i lipa - nawet całego silnika nie znalazłem.
Ale furka niczego sobie.
to juz chyba nie ma sensu. 441 KM i napęd na przód ! nie ma możliwości żeby ta moc była odpowiednio przekładana...
PS. ten samochód powinien się nazywać Peugeot 205 CTI T16 GRIFFE Roland Garros
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU