Podłączenie MP3 do radia

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
alexil
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Podłączenie MP3 do radia

Post autor: alexil »

Mam małe pytanko. Otóż jestem ciekaw czy do którejś pary czinczy z tyłu radia (ja mam ich 3-radio Sony XR-C650) można podłączyć jakiś zewnętrzny odtwarzacz np. MP3. Byłem pewien, że można jednak okazało się, że wejście pt " Line in" to wejście syganłu ze zmieniarki. Może da się to jakoś "oszukać" i podłączyć odtwarzacz?

Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Jakos pewnie sie da..Skoro to line-in to wejscie ze zmieniarki, to duzej przeszkody nie ma zeby tam mp3 podlaczyc...moze sie myle nie wiem. W innym swiecie jestem, wiec niech ktos inny mnie poprze lub opieprzy za herezje.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

Post autor: Damian1p »

DJPreZes wydaje mi sie ze dobrze mowisz, skoro wejscie sygnalu ze zmieniarki (domyslalm sie ze sygnalu audio) to pociagnie obojetnie jaki sygnal mu podasz, kup kabelek czincz z jednej i maly jack (podejzewam ze wezmiesz sygnal z sluchawek) i sprobuj podlaczyc nawet glupiego walkmena tylko ustaw najpierw na minimum glosnosci bo jeszcze cos popalisz ;)
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
alexil
Junior

Próbowałem juz w ten sposób i nic-w ogóle nie można włączyc żródła dźwięku ze zmieniarki. Podejrzewam, że może być gdzieś jakiś czujnik, który pozwala na zbieranie sygnału ze zmieniarki dopiero po jej podłączeniu obydwoma kablami (sterowanie+dźwięk).....

Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

musi widzieć zmieniarke na kablu sterującym, aby brac sygnał z "line in"
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
alexil
Junior

I chyba właśnie tak jest.....Czyli trzebaby dorwać jakąś zmieniarke i kabel sygnałowy podłączyć do MP3 zamiast do zmieniarki :-) Wtedy powinno działać.

Pozdrawiam
Tomek
mayday

Post autor: mayday »

a ja poszłem na łatwizne dorwałem zwykłego panasonica kaseciaka,(wkoncu po co leprze radio na wierzchu jak tyle jumakow wkoło a takie sie chyba nikomu nie spodoba ha;) :D ) o całkiem dobrych parametrach grania kupiłem kasete adapter za 30 zł podpiełem mp3 i wszystko pieknie gra, nawet aż dziw dośc ładnie to gra brak wiekszych szumów;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

adapter za 30 zł
drogo i to bardzo za ta cene mozna miec 4 takie kasety
ale cd odtwarzane z kasety to juz nie ten dzwiek
mayday

Post autor: mayday »

ah nie wiem czy drogo kaseta też sony a na allegro są jakies tanie podruby;) a po za tym do dobrego łupania w pugu nie potrzeba idealnie krystalicznego dzwieku ha;) wystarczy radyjko mp3 wzmacniacz duza tubka głosniczki w drzwiach zwrotnice i gwizdki na slupkach i całkiem sympatycznie to gra;)
Poziom

Post autor: Poziom »

Ja myśle ,że dobrze zrobiles kupujac adapter Sony. Ja kupilem w media markt za 10 zlotych chyba i caly czas sie tnie albo przeskakuje kaseta na drugą strone co sekunde... nie nadaje sie do sluchania poprostu
Pozdro
ODPOWIEDZ