Mam małe pytanko. Otóż jestem ciekaw czy do którejś pary czinczy z tyłu radia (ja mam ich 3-radio Sony XR-C650) można podłączyć jakiś zewnętrzny odtwarzacz np. MP3. Byłem pewien, że można jednak okazało się, że wejście pt " Line in" to wejście syganłu ze zmieniarki. Może da się to jakoś "oszukać" i podłączyć odtwarzacz?
Jakos pewnie sie da..Skoro to line-in to wejscie ze zmieniarki, to duzej przeszkody nie ma zeby tam mp3 podlaczyc...moze sie myle nie wiem. W innym swiecie jestem, wiec niech ktos inny mnie poprze lub opieprzy za herezje.
DJPreZes wydaje mi sie ze dobrze mowisz, skoro wejscie sygnalu ze zmieniarki (domyslalm sie ze sygnalu audio) to pociagnie obojetnie jaki sygnal mu podasz, kup kabelek czincz z jednej i maly jack (podejzewam ze wezmiesz sygnal z sluchawek) i sprobuj podlaczyc nawet glupiego walkmena tylko ustaw najpierw na minimum glosnosci bo jeszcze cos popalisz
Próbowałem juz w ten sposób i nic-w ogóle nie można włączyc żródła dźwięku ze zmieniarki. Podejrzewam, że może być gdzieś jakiś czujnik, który pozwala na zbieranie sygnału ze zmieniarki dopiero po jej podłączeniu obydwoma kablami (sterowanie+dźwięk).....
a ja poszłem na łatwizne dorwałem zwykłego panasonica kaseciaka,(wkoncu po co leprze radio na wierzchu jak tyle jumakow wkoło a takie sie chyba nikomu nie spodoba ha;) ) o całkiem dobrych parametrach grania kupiłem kasete adapter za 30 zł podpiełem mp3 i wszystko pieknie gra, nawet aż dziw dośc ładnie to gra brak wiekszych szumów;) pozdrawiam
ah nie wiem czy drogo kaseta też sony a na allegro są jakies tanie podruby;) a po za tym do dobrego łupania w pugu nie potrzeba idealnie krystalicznego dzwieku ha;) wystarczy radyjko mp3 wzmacniacz duza tubka głosniczki w drzwiach zwrotnice i gwizdki na slupkach i całkiem sympatycznie to gra;)
Ja myśle ,że dobrze zrobiles kupujac adapter Sony. Ja kupilem w media markt za 10 zlotych chyba i caly czas sie tnie albo przeskakuje kaseta na drugą strone co sekunde... nie nadaje sie do sluchania poprostu
Pozdro