Tuba czy skrzynia??
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Tuba czy skrzynia??
Co bedzie lepsze, tuba, czy zabudowany soobwofer w skrzyni?? Poza tym jeszcze co by lepiej sie sprawowalo w 205 a co w 405 ??
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

Nie da się uogólnić
W zasadzie zarówno tuba jak i skrzynia dla głośnika powinny znaczyć to samo.
Praktyka jednak jest taka, że te wszystkie "tuby" to często kiepskio wykonane pudła..
Liczy się wykonanie jak i celowość wykonania właśnie takiego, zakładając efekt i znając parametry T-S głośnika.
Temat rzeka i każdy jeden subwoofer będzie grał inaczej, co ciekawsze prawie każdy znajdzie swoją grupę odbiorców
Nawet z dobrego głośnika można zrobić kibel nie będąc w temacie.
Masz już coś na "oku" ?

W zasadzie zarówno tuba jak i skrzynia dla głośnika powinny znaczyć to samo.
Praktyka jednak jest taka, że te wszystkie "tuby" to często kiepskio wykonane pudła..
Liczy się wykonanie jak i celowość wykonania właśnie takiego, zakładając efekt i znając parametry T-S głośnika.
Temat rzeka i każdy jeden subwoofer będzie grał inaczej, co ciekawsze prawie każdy znajdzie swoją grupę odbiorców

Nawet z dobrego głośnika można zrobić kibel nie będąc w temacie.
Masz już coś na "oku" ?
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Damian1p
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
gdzies czytalem ze tuba to sprasowany karton wiec hmmm to samo mowi za siebie chyba lepszy mdf... czyli wg mnie skrzynia... zreszta skrzynia w bagazniku ladniej wyglada i zawsze cos tam jeszcze wlozysz 

Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
http://damian1p.peugeot205.pl/
- krzysiek309
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Decyzja należy do ciebie
Ja osobiście miałem u siebie tubę, ale postawiłem na SUBA własnej produkcjii. Poczytałem troszkę na forum elektrody, troszkę obliczeń, dużo pracy ale efekt jest znacznie lepszy.