co to za model 205?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Gość

Post autor: Gość »

ten na dole wygląda tak samo :D :D :D tylko silnik sie nie zgadza :cry:
madafaka

Post autor: madafaka »

samer powiedział że nie ma gaźnika to odnośnie pytania wcześniej
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: samer »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czyli buda zgadza sie , jest to 205 special edition OPEN a silnik to jest na full wtrysku, teraz czekam na informacje jaki to wtrysk (co jest napisane na komputerze) i sie dowiemy jaki to silnik czy 105KM , czy 120KM, czy 130KM

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 lis ndz, 2003 10:29 pm przez samer, łącznie zmieniany 1 raz.
madafaka

Post autor: madafaka »

sprawdze w tym tygodniu i dam znać
sorki za wygląd ale nadia sie za niego weźmie :D :D :D
majpio

Post autor: majpio »

no i tak właśniecwyglądał pug 205 o którym mówiłem. tam napewno był motor 1,9 i napewno na pełnym wtrysku.Wiedziałem że ma na znaczku słoneczko ,ale nie wiedziałem że to wersja open bo ten pug którego widziałem miał zatarte literki openi teraz wszystko jasne. Tyle że ten o którym mówiłem nie miał szyberdziury.Tyle że ciąghle nie zgadza mi się fakt że madafaka mówi że nie ma w jego pugu obrotomierza.
Gość

na jednym ze zdjęc widać deske i niestety nie ma na niej obrotomierza :(
w tym tygodniu postaramy sie ustalić jaki wtrysk jest tam zamontowany :D
majpio

pug o którym mówiłem wygladał własnie tak tyle że nie miał szyberdachu ale miał obrotomierz.Może w tej wersji czyli open szły też różne modele.
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

ZoNNk pisze:na stronce 205 gti wogle nie ma silnika odpowiadającego kodowi ADF
wiec totalnie nie mam pojecia a to napewno silnik od gti? jest na wtrysku? czy moze jakis gaznik np w 300 costam juz nie pamietam był silnik 1.9 na jakims tam gazniku i miał 105 km typ xu92c a jego kod to ad2 (zeby nie te F to by sie zgadzało ;>)
Nei wiem czy stosowano te silniki w 205 ale w 309/405 byly 1.8 na gaznikach 95-105 KM mialy...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: samer »

Mav309 pisze:
wiec totalnie nie mam pojecia a to napewno silnik od gti? jest na wtrysku? czy moze jakis gaznik np w 300 costam juz nie pamietam był silnik 1.9 na jakims tam gazniku i miał 105 km typ xu92c a jego kod to ad2 (zeby nie te F to by sie zgadzało ;>)
Nei wiem czy stosowano te silniki w 205 ale w 309/405 byly 1.8 na gaznikach 95-105 KM mialy...
Ale to ma wtrysk
Obrazek

, a co do tych 309/404 to byly 1.9 na gaznikach(oraz na wtrysku) , bo 1.8 to byly tylko na wtrysku.

Pozdrawiam
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

samer pisze:
Mav309 pisze:
Ale to ma wtrysk
Pisalem to przed opublikowaniem zdjec, i dopisywalem sie do poszukiwan ZoNNka silnikow 1.9 na gaznikach...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
majpio

ten silnik ma 75kW przypominiałem sobie jak sprowadzał znajomy tekiego puga ze szwajacarii w dowodzie miał wpisane właśnie 75kW ( w szwjcarskich dowodach rejestracyjnych jest wpisana moc auta w kW). Te 75kW to bodajże 102KM albo 104KM. :lol:
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Post autor: Piweł »

Hmmm trochę długo tu nie zaglądałem po tym jak poprosiłem o te numery nadwozia, ale już jestem i oto co ustaliłem. Z mojego źródła wynika, że kod ADF (co prawda nie 2 tylko 4 ale co tam :) ) oznacza silnik XU9J1/L. Czyli 102 KM@6000 obr/min. oraz 142Nm@3000 obr./min + katalizator. Problem w tym, że z moich informacji wynika, iż współpracował on w tej wersji z automatem :roll: , ale łorewer. Tak czy siak gratuluję fajnego autka :D .

PS. Kiedyś wywiązała się dyskusja na temat istnienia/nie istnienia 205-tek z silnikami 16v. Otóż kumpel, który mówił mi o tym, że takie istniały stwierdził, że była to właśnie jakaś wersja na rynek szwajcarski lub francuski. Jak widać na załączonym przykładzie rzeczywiście wysyłali tam niezłe wynalazki :wink: . Zresztą chyba najwięcej jeżdżących jeszcze 405T16 znajduje się właśnie w Szwajcarii

Pozdrawiam (Sorry za OT)
Ex 205 GTi...
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

Post autor: ZoNNk »

bo w szwajcarji lubią mocne silniki i bogaty wypas (merole z czerwona skórką ) cos jak w usa
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
majpio

oj musze przyznać w Szwajcari są wypasione furki ,szkoda tylko że mój 205 był też że Szwajcarii ściągany ale jest ubogi jak cholera :(
Gość

Piweł pisze:Hmmm trochę długo tu nie zaglądałem po tym jak poprosiłem o te numery nadwozia, ale już jestem i oto co ustaliłem. Z mojego źródła wynika, że kod ADF (co prawda nie 2 tylko 4 ale co tam :) ) oznacza silnik XU9J1/L. Czyli 102 KM@6000 obr/min. oraz 142Nm@3000 obr./min + katalizator. Problem w tym, że z moich informacji wynika, iż współpracował on w tej wersji z automatem :roll: , ale łorewer. Tak czy siak gratuluję fajnego autka :D .
Fajne to ono dopiero będzie gdzieś na wiosne bo wtedy dopiero sie wezme za karoserie ( nowy lakier czarny metalic) oraz wnętrze ( nowa tapicerka na drzwiach) do tego na wiosne sprawie sobie jakieś nowe felgi. Czy ktoś z was może wrzucić zdjęcie osławionych speedlinów? bo zastanawiam się czy o to mi chodzi? A jeżeli już to jaki rozmiar założyć?
Tak czy inaczej wielkie dzięki dla wszystkich za pomoc acha i jeszcze jedno 75 kW to jest 100KM , 102KM to jest 76.06kW a 105KM to 78,29kW to już szczegół ale jaka jest faktyczna moc bo większość źródeł podaje 105KM.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje!
ODPOWIEDZ