Nei wiem czy stosowano te silniki w 205 ale w 309/405 byly 1.8 na gaznikach 95-105 KM mialy...ZoNNk pisze:na stronce 205 gti wogle nie ma silnika odpowiadającego kodowi ADF
wiec totalnie nie mam pojecia a to napewno silnik od gti? jest na wtrysku? czy moze jakis gaznik np w 300 costam juz nie pamietam był silnik 1.9 na jakims tam gazniku i miał 105 km typ xu92c a jego kod to ad2 (zeby nie te F to by sie zgadzało ;>)
Ale to ma wtryskMav309 pisze:Nei wiem czy stosowano te silniki w 205 ale w 309/405 byly 1.8 na gaznikach 95-105 KM mialy...ZoNNk pisze:na stronce 205 gti wogle nie ma silnika odpowiadającego kodowi ADF
wiec totalnie nie mam pojecia a to napewno silnik od gti? jest na wtrysku? czy moze jakis gaznik np w 300 costam juz nie pamietam był silnik 1.9 na jakims tam gazniku i miał 105 km typ xu92c a jego kod to ad2 (zeby nie te F to by sie zgadzało ;>)
Pisalem to przed opublikowaniem zdjec, i dopisywalem sie do poszukiwan ZoNNka silnikow 1.9 na gaznikach...samer pisze:Ale to ma wtryskMav309 pisze:Nei wiem czy stosowano te silniki w 205 ale w 309/405 byly 1.8 na gaznikach 95-105 KM mialy...ZoNNk pisze:na stronce 205 gti wogle nie ma silnika odpowiadającego kodowi ADF
Fajne to ono dopiero będzie gdzieś na wiosne bo wtedy dopiero sie wezme za karoserie ( nowy lakier czarny metalic) oraz wnętrze ( nowa tapicerka na drzwiach) do tego na wiosne sprawie sobie jakieś nowe felgi. Czy ktoś z was może wrzucić zdjęcie osławionych speedlinów? bo zastanawiam się czy o to mi chodzi? A jeżeli już to jaki rozmiar założyć?Piweł pisze:Hmmm trochę długo tu nie zaglądałem po tym jak poprosiłem o te numery nadwozia, ale już jestem i oto co ustaliłem. Z mojego źródła wynika, że kod ADF (co prawda nie 2 tylko 4 ale co tam) oznacza silnik XU9J1/L. Czyli 102 KM@6000 obr/min. oraz 142Nm@3000 obr./min + katalizator. Problem w tym, że z moich informacji wynika, iż współpracował on w tej wersji z automatem
, ale łorewer. Tak czy siak gratuluję fajnego autka
.