Tak więc wiele pytań na ten sam temat tak wiec postatnowiłem przy okazji robienia czegoś w moim pugu porobić kilka fotek aby pokazać dokłądna instrukcje i prostote wykonania tej czynności czyli rozebrania daszka i dostania się do licznika w celu chociażby wymiany żarówek. :)
Wybaczcie że od tylu to jakoś wyszło ale tak się wrzuciły fotki na forum nei widziałem że trzeba od końca jechać :D Ale napewno sobie poradzicie moze kędyś to zminie ale wiadomo o co chodzi
Krok 7: Aby odkręcić licznik wystarczy odkręcić te 2 śrubki po jego bokach następnie wypiąć wysztkie kostki u góry licznika i wyciągnać linke prędkościomierza podważając ją śrubokrętem. i macie juz dostęp do żarówek i czego tam dusza pragnie :):)
Krok 6: Odkecamy śrubke z lewej strony
Załączniki
Krok1 zacznijmy od wyciągnięcia gałek od nawiewu wystarczy złapać i pociągnąc do siebie i tak pokolei wszystkie 3.
Instrukcja_1.jpg (34.84 KiB) Przejrzano 6283 razy
Krok 2: Po wyciągnieciu wszystich gałek mamy do odkręcenia 2 śrubki zaznaczone na fotce na czerwono. Po ich odkręceniu wyciągamy ten plastik od nawiewu.
Instrukcja_2.jpg (43.77 KiB) Przejrzano 6283 razy
Krok 3: Odkręcamy kolejne 2 śrubki zaznaczone na czerwono. Na zielono zaznaczyłem żarówki podświetlające regulacje nawiewu. Zaznaczylem także strzałką aby podważyć śrubokrętem i wyciągnać plastik powyżej lub nawiewy w zależności od wersji aby był łatwiejs
Instrukcja_3.jpg (44.71 KiB) Przejrzano 6283 razy
Krok 4: Po podważeniu trójkąta w miejscu mniejwiecej zaznaczonym strzałką czyli od spodu odkręcamy 2 śrubki znaznaczone na foto
Instrukcja_4.jpg (41.61 KiB) Przejrzano 6283 razy
Krok 5: Od spodu kolumny kierowniczej należy odkręcić tylko 2 śrubki te w najgłębszych dziurkach reszty nei trzeba odkręcać do zdjęcia daszka. jedynei gdzy trzeba wymienić przełączyni wycieraczek stacyjke itp
Instrukcja_5.jpg (33.39 KiB) Przejrzano 6282 razy
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ok Jot Jot.. na weekendzie wrzuce to na strone.. dobra robota
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
witam , a od siebie jeszcze dodam że gdyby ktoś chciał w miejsce białych żaróweczek (szt.3 oświetlające liczniki z góry) wpakować np. niebieskie to niestety musi delikatnie odkleić górną część przeźroczystej pleksy i wyjąć taki pomarańczowy plastik, jeżeli tego nie zrobisz niebieskość nie przedostanie się na liczniki , a warto
Hmm co do tych żarówek to niestety nie wiem jak się nazywają ale jak jakąś gdzieś dorwe to wstawie jej fotke napewno mają 1,2 W i są tak małe wąskie szklane i wciskane
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...