Jak wlot na masce - zdjecia ?
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Jak wlot na masce - zdjecia ?
Witam
Nie chcialem tego robic, ale chyba nie bede mial wyjscia poniewaz na rure z zimnym powietrzem nie ma u mnie miejsca.
Dlatego prosze wrzucajcie tutaj zdjecia i linki z 205 z jakims sensownym wlotem na masce (bez rzezby calej maski, ala wiejski tunung). Chodzi mi o proste, praktyczne rozwiazanie dotlenienia stozka - czyli wlot po lewej stronie.
dzieki za wszystkie rady
Nie chcialem tego robic, ale chyba nie bede mial wyjscia poniewaz na rure z zimnym powietrzem nie ma u mnie miejsca.
Dlatego prosze wrzucajcie tutaj zdjecia i linki z 205 z jakims sensownym wlotem na masce (bez rzezby calej maski, ala wiejski tunung). Chodzi mi o proste, praktyczne rozwiazanie dotlenienia stozka - czyli wlot po lewej stronie.
dzieki za wszystkie rady
- Hypia
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Widze, że temat wlotu powraca
Mnie też, to chyba czeka.. Ale jeszcze musze zobaczyć, czy od dołu nie dało by się czasem jakieś rury poprowadzić? A co do wlotów, to szukałem ich jakoś nie dawno na necie i za wiele nie znalazłem.. Wszystkie wielkie i biedne! Jedynie ten jako taki: http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id ... d_id=97290
Tylko jest pytanie, czy warto się bawić? Niedlugo też przeprowadze test z reflektorem
Pamiętaj Banita, że dlubnięte silniki zwlaszcza z mocnym chipem potrzebują tego powietrza troche więcej, a jego brak może ograniczać moc. Więc przejażdżka jednooką bestią jest niezbędna do podjecia tej trudnej decyzji
Pozdrawiam
Dodano po 22 minutach:
Hehe
Poniżej przedstawiam kiepskie zdjęcie z tym wlotem.. Nie dziękuj 

Tylko jest pytanie, czy warto się bawić? Niedlugo też przeprowadze test z reflektorem

Dodano po 22 minutach:
Hehe

- Załączniki
-
- macha.jpg (25.7 KiB) Przejrzano 4991 razy
Insane In The Brain!
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Przez otwor w blotniku to raczej wylot niz wlot! A zreszta trzebaby rowniez nadwozie ciac bo dziura w samym blotniku nie zalatwilaby sprawy. Dlatego mowilem o praktycznym roziwazaniu a nie wizualnym 
Hypia: wlasnie jak dokladnie wyglada ten wlot, bo w sumie niewiele widac. Czy faktycznie zasysa powietrze? I czy deszcz nie zaleje filtra podczas postoju na przyklad?
Dla mnie osobiscie (jezeli spelniaja swoja funkcje) sa te http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id ... d_id=97290 , cos ala cosworth. W galleri tuning na stronie jest pare aut z takimi wlasnie i nawet to wyglada.

Hypia: wlasnie jak dokladnie wyglada ten wlot, bo w sumie niewiele widac. Czy faktycznie zasysa powietrze? I czy deszcz nie zaleje filtra podczas postoju na przyklad?
Dla mnie osobiscie (jezeli spelniaja swoja funkcje) sa te http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id ... d_id=97290 , cos ala cosworth. W galleri tuning na stronie jest pare aut z takimi wlasnie i nawet to wyglada.
- Hypia
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Nie mam pojęcia, jak jest z jego funkcjonalnością? Możliwe też, że są to tylko imitacje wlotów, ale zawsze można coś przerobić..Hypia: wlasnie jak dokladnie wyglada ten wlot, bo w sumie niewiele widac. Czy faktycznie zasysa powietrze? I czy deszcz nie zaleje filtra podczas postoju na przyklad?
Insane In The Brain!
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
http://www.allegro.pl/item170937894_peu ... zesci.html
Tutaj wyglada to jako tako (tragedia, ale przynajmniej nie "wlot w stylu EVO"
)
Tutaj wyglada to jako tako (tragedia, ale przynajmniej nie "wlot w stylu EVO"

Peugeot 205 Roland Garros Cabrio