podczas jazdy mniejszy bas ?

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

podczas jazdy mniejszy bas ?

Post autor: rahueme »

mam pytanie czmu podczas jazdy autem jest mniejszy bas niz podczas postoju ? na postoju z wylaczonym silnikiem gra calkiem inaczej niz podczas jazdy na postoju z wlaczonym silnikiem ta roznica jest niewielka ... jakis blad w podlaczeniu? mam radio panasonic jakies stare na cd do tego z przodu w dzwiach pionierka glosniczki dwu drozne w bagazniku na car power 602 wisi infinity rew 1250.Alternator siada ? w sumie car power nie ma az tak duzego chyba poboru. Przy okazji czy warto zainwestowac w mocniejszy wzmacniacz do tego glosniczka ? jesli tak to w jaki ?? :)
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

mam tak samo ale wg mnie to normalne, silnik przytłumia troszke bas no i tak samo szum powietrza
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

wczesniej mialem ze jak silnik odpalilem to w glosniku bylo slychac prace silnika hehe :) i bas byl strasznie niewyrazny w tedy, jedne wielkie buczenie ;-) ale po zlikwidowaniu tego jest niebo a ziemia, ale podczas jazdy jakos tako gra ale moglo by byc lepiej czud duza roznice :) w dodatku bagarek mam wytlumiony.
Awatar użytkownika
JASIEK1
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: JASIEK1 »

Bas podczas jazdy jest mniej ''wyczuwalny'', ponieważ drgania z basu sa zastapione drganiami auta i bas tylko słyszymy, a nie czujemy (bo dobry bas to takze bas wyczuwalny ..... i nie mówie tutaj tylko o sprzetach z tubą w bagazniku). Druga rzeczą jak wspominał KUKITA jest zagłuszenie basu hałasem otoczenia.
To całkiem normalna rzecz, że na postoju z wyłączonym silnikiem muzyka gra najlepiej :D
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

infinity rew 1250 mial ktos doczynienia z tym glosniczkiem i jak tak to pod jakim wzmakiem mam wrazenie jak by mocy mu brakowalo pod car power 602 ale nie wiem jaki do tego wzmak zapodac, chcial bym cos dobrac zeby to wszystko sie ladnie ze soba komponowalo...jakies sugestie ?
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

taki?
http://allegro.pl/item172746558_infinit ... d_ss_.html

no sugerujac sie cyferkami dostaje o 100w za malo z carpowera =] na jakich kablach podlaczales wzmaka? pradowe/glosnikowe?

i nie mow ze dales 500 za ten sprzet =/
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

nie nie :) nie oglupialem :) wczesniej kupilem sobie skrzynie http://allegro.pl/item176350017_magnat_ ... oclaw.html wraz z wzmakiem car power 602 :) caly komplecik no i ladnie lupalo :) wszystko oki ale trafila sie okazja i za 150zl zakupilem ten glosnik infinity identyczny jak link co mi podales :) no to niewiele myslac zapodalem w skrzynie a glosniczek ten maca mam na sprzedarz :) tak wiec w miare po kosztach go dopadlem =)
a co do kabli to dostalem w zestawie z wzmakiem nic firmowego, koszt allegro to ok 50zl a darowanemu koniu w zeby sie nie zaglada ;-)
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

to ze infinity nie gra tak jak powinien moze byc wynikiem wsadzenia go do obudowy z innego glosnika. to otwarta obudowa wiec pare litrow robi roznice, dodatkowo ty masz dwa porty br, skrzynia strojona byla pod konkretny glosnik. a to ma spore znaczenie.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
rahueme
Junior

wiem tzn zdaje sobie sprawe :) ale jak patrze na glosnik to on nie ma za duzego wychylenia :P skrzynie bede musial cos wykombinowac nowego ale to jak uporzadkuje wazniejze sprawy narazie to wystaracza :) ale zawsze sie kombinuje zeby maximum wyciagnac minimum kosztami =) wlastnie tak sie zastanawiam jaki sens byl dawac do poprzedniego glosnika 2xbr? czy to tak zestroili ja dobrze czy poprostu efekt wizualny :) dodam ze w poruwnaniu tamten glosnik tanczyl jak glopi w tej skrzyni a ten taki zamulacz =) i czuc ze ma wiecej mocy bo wzielem na maxa wzmaka i ladnie gral tylko ze czasem znieksztalcenia sie pojawialy ;/ no ale niebo a ziemia =)
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

rahueme pisze:ale jak patrze na glosnik to on nie ma za duzego wychylenia
a co to znaczy?
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
rahueme
Junior

no to znaczy ze nie za bardzo sie rusza ;> tzn nie tak jak powinien wiem ze ten ma duzo sztywniejsze zawieszenie ale mimo wszystko jeszcze nie pracuje az tak mocno :)
ODPOWIEDZ