remont w 100%

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

remont w 100%

Post autor: kabzik »

tak wiec mam peugeota 205 gl 1100cm3 na gaźniku, 5 drzwi rok 1991.12 jezdze nim juz jakis 6 miesiecy powiem ze strasznie mi przypadł do gustu.. niby mi wszystko chodzi ale chce wiecej!!!!!!! mianowicie chciałbym wyremontowac go do takiego stanu jak był w grudniu 1991roku.. zdaje sobie sprawe ze nie jest to proste wyzwanie i wiem ze wszystko kosztuje w gre wchodzi malowanie, remont belki, hamulców, głowica (oby tylko głowica), ukł. kierowniczy to mechaniczne sprawy... i teraz zderzaki, plastiki wewnetrzne, leflektory, felgi, wykładzina, jakies ramiona wycieraczek i inne wykonczenia takie jak np. antenka ta na dachu :) i tu pytanko do miłosnikow tych żabek czy ktos juz cos takiego zrobił??????????? jakimi pieniedzmi trzeba dysponowac???????? i czy to wyzwanie zdoła podjac bardzo uparty amator :) (malowanie, głowica, belka w warsztacie reszta sam) czy lepiej kupic w lepszym stanie żabke i dopiero??? w kazdym razie chce miec nowego peugeota 205!!!!!!!!
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

Post autor: martinop »

mmhm... ciężko powiedzieć co Ci doradzić. Nie wiem czy warto wywalać takie pieniądze do 205 1,1. Musisz wiedzieć, że jak go zrobisz i będziesz chciał go sprzedać to za nic w świecie nie odzyskasz wpakowanych pieniędzy.
W dużej mierze zależy po co Ci taki samochód, do pracy, do szkoły czy po coś innego.
Bo jeżeli nie zależy Ci na oszczędności auta to kup GTi/CTi i zrób go na oryginał.
Pieniędzy musisz mieć DUŻO jeżeli chcesz to porządnie zrobić.
Awatar użytkownika
bandziorek.
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1.9 Diesel
Numer Gadu-gadu: 2925031
Kontakt:

Post autor: bandziorek. »

ja bym powiedzial ze jezeli juz chcesz auto wyremontowac do idealnego stanu to nie z silnikiem 1.1 tylko 1.9GTI lub 1.9TD :)
Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

Post autor: kabzik »

wlasnie ten silniczek.. narazie to przymiarki takie robie! a dlaczego chce miec stare, ale nowe auto?- takie zboczenie mam i juz... :evil: gti lepsze rozwiazanie ale tez drozsze o wiele... miałem nadzieje ze ktos juz to robił na tym forum :( przemysle sprawe i moze zaczne wrzucac pieniazki do mojej skarbonki na kółkach... :) najwyzej mi nie wyjdzie i moje 205 nie odzyska swojej swietnosci!!!
Awatar użytkownika
Heler
Junior
Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
Numer Gadu-gadu: 975861

Post autor: Heler »

Ja cos takie robie i jakos skonczyc sie nie da :) duzo kasy juz wydalem i pewnie troszke jeszcze wydam :P juz trzeci swap wykonalem na silnik 1,4 z 306 i gaznikiem z 1,1 itd :) duzo tego by pisac o kosztach kolejnych napraw, udokonalen itd ale bez worka kasy nawet nie warto zaczynac, mysle ze kwota kolo 10 tys zl bedzie odpowiednia do rozpoczecia zabawy z takim autkiem :W
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Heler pisze:Ja cos takie robie i jakos skonczyc sie nie da :) duzo kasy juz wydalem i pewnie troszke jeszcze wydam :P juz trzeci swap wykonalem na silnik 1,4 z 306 i gaznikiem z 1,1 itd :) duzo tego by pisac o kosztach kolejnych napraw, udokonalen itd ale bez worka kasy nawet nie warto zaczynac, mysle ze kwota kolo 10 tys zl bedzie odpowiednia do rozpoczecia zabawy z takim autkiem :W
to ja podobnie :mrgreen: 4 silniki i jeszcze jest "pare" rzeczy do zrobienia a kwota 10 tys wydanych na auto bardzo blisko :roll:
ODPOWIEDZ