Remont belki z allegro, co o tym myślicie???

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
zbyszek1975

Post autor: zbyszek1975 »

Kolego czaras, a tak naprawdę Robercie Szmytkowski z Piły nie pozwolę Ci na dyskredytowanie mojej firmy na róznych forach internetowych, na których jest wiele pozytywnych opinii na mój temat i dziwnym trafem pojawiają się tam w dniu 26.08.07 nowi uzytkownicy i polecaja twoja firmę , oraz próbują zdyskredytować moją.
Np Klub Cytrynki nick jarek palka, Forum Peugeota 206 nick pawel bydgoszcz

Jak mozna poczytać na mojej stronie internetowei i na allegro koszt naprawy belki u mnnie wynosi 300zł robocizna łącznie z naprawą gniazd osadzenia łozysk w belce(u ciebie sama regeneracja gniazda 200-250zł)
Do tego koszt części czop 110zł i 70zł kpl łozysk i uszczelniaczy na stronę.
Części są orginalne (łożyska nadella w kompletacji SNR) lub zgodne parametrami z orginałem (dotyczy czopów)
Co do orginalności części jest tak Peugeot Citroen nie produkują części ani czopów ani łożysk, tak jak nie produkują lamp, alternatorów, pomp wtryskowych i innych wielu części
Oni produkują samochody, a poza tym czopy nie występują jako serwisowa część zamienna i nie mozna ich kupić w serwisie jako orginalne części zamienne, a że wciskasz ludzią kit że tylko ty jedyny masz czopy orginalne i to łykają to już ich sprawa, ale o tobie to słabo świadczy.

Przepraszam użytkowników tego forum że mój pierwszy post jest w takim tonie i w takiej sytacji , ale nie pozwolę na oczernianie mnie w necie przez konkurencję.

Dodanao 04.09.07
Przedmówca (czaras wel robert)po tej interwencji wyedytował swoją wypowiedź
Cieszę się bardzo :)
Ostatnio zmieniony 05 wrz śr, 2007 12:04 am przez zbyszek1975, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Nie wiem, czy peugeot ma to jeszcze w swoich magazynach, ale czop wystepuje w katalogu peugeota jako czesc zamienna pod numerem '5176 17'
Obrazek
zbyszek1975

Żebyśmy się dobrze zrozumieli czop jest częścią wymianialną i mozna go wymieniać, jest on dostępny jako częśc zamienna w hurtowniach i sklepach i róznych katalogach
Widać to wyraźnie na wklejonym powyżej schemacie, choć jest on źle wykonany (czop oznaczony jest 3, jest on osadzany odwrotnie niz pokazano)
Czo nie jest tylko dostępny w serwisie jako część zamienna, jest nią cały wahacz, a tkie informacje mam z serwisów autoryzowanych, z którymi i to wieloma współpracujemy (naprawiamy dla nich belki)
A chodzi oto, że facet z Piły wypisuje że wkładamy jakieś mizernej jakośći podróby, bo tylko on jedyny ma czopy orginalne (tak jakby on je robił dla Peugeota citroena :) )
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Ja tylko mowie, ze jest dostepny pod tym numerem, a rysunek ktory zamiescilem pochodzi z service-box'a peugeota.
PeugeotCitroenPila

Re: Remont belki z allegro, co o tym myślicie???

Post autor: PeugeotCitroenPila »

Witam. z braku czasu na róznych forach Peugeot Citroen zaczynam sie bacznie im wszystkim przyglądać.

W zwiazku z zaistniała sytuacją i informacją jaka do mnie trafiła od zaprzyjaźnionych klubowiczów pojazdów Peugeot i Citroen
w sprawie na temat firmy Peugeot-Citroen Naprawa z Piły domagam się natychmiastowych przeprosin od klubowiczów, którzy nie mając podstaw lecz
domysły beszczelnie piszą, że niby wlaściciel tej w/w firmy loguje sie na różnych forach pod różnymi nazwami naganiając Klientów i oczerniając
jakąś tam konkurencje. Domagam sie natychmiastowego skasowania tych postów.
Po pierwsze moja firma nie ma konkurencji w wykonywaniu nowych belek tylnego zawieszenia Peugeot/Citroen, bo jakość mojej usługi i naprzyklad antalexa jaką tu opisujecie nie ma żadnego porównania. Ta firma od niedawna montuje nowe czopy i łożyska, bo niedawno pojawiły sie masowo w polskich hurtowniach, a jak do tej chwili robiła tuleje z brązu .Dopiero nabieraja wprawy i niemaja dostępu do oryginalnych czopów.
Nasze cześci zastosowane i specjalna technologia montowania belek doprowadza, że belki wytrzymują nawet 7 lat i spokojnie 100.000km , a nie 10 czy 15 tysięcy jak w innych firmach co tu pisze. >> http://www.klub.citroen.triger.com.pl/m ... 03&start=0 <<
Nie mam takich manier, by kogoś dyskredytować i oczerniać bo takie firmy trzeba szanować ,a belek do naprawy jest w polsce kilka milionów i nikomu chleba nie zabraknie. Cieszyć się będę jak w kraju bedzie sporo fachowych firm naprawiajacych to porządnie i utrzciwie. Jak narazie ponad połowa przyjeżdzajacych belek to poprawki po innych firmach za co dziekuję klientom za zaufanie. Reklama mojej firmie jest niepotrzebna. Belki się sprzedają jak bułeczki i nie musze się o to martwić. Robimy to już o wiele dłużej jak inne firmy w kraju.
Po drugie to że wszystkie firmy zaopatrują sie w polskich hurtowniach to miło. Trzeba dbać o polski rynek ale ja akurat sprowadzam czopy z francji i jakość nieporównywalna jaką ma dostep firma np Antalex. To że robicie tanie belki to sie ciesze i życze Wam wszystkiego najleszego. Klient musi być zadowolony ale z jakości, a potem ceny. U mnie są droższe i super sie sprzedają bo Klient lubi jakość i trwałość ,a nie co roku tracić 700zł na naprawy. A po co??? Na tych częściach co Wy montujecie, czyli czopy TENCAR, France-Tech u mnie taka belka by kosztowała 550zł a nie 660zł. To i tak drogo macie. Jednak ludziom tanich części nie sprzedaje i nie niszcze sobie tym reputacji. Ważne że niemam wogóle reklamacj, a już dzieki Wam w tym roku jaki się nieskończył zrobiłem ponad 1000 belek. Jednak wiem z 100% pewnością , że Klient po skonczonej naszej rocznej i półtorarocznej gwarancji belka się nie uszkodzi i bedzie nią się cieszył jeszcze kilka lat !!!!.
Trzeba operatywności i kontaktów by mieć towar najwyższej jakościz zagranicy. Więc troche szacunku w tym kierunku w wypisywaniu frawolnych opini. Czekam na odwołanie tych podejrzeń tylko 10 dni.
Dodam , że głupotami sie nie zajmuje i osobe,która mnie chciała wkopać bedę domagał sie prawnie jej ścigania za ten cyrk jaki rozpoczeła na róznych forach.
Firmę prowadze już 14 lat,i mam ponad 40 lat. Nie pozwole sobie na bezpodstawne niszczenie mi reputacji. Co do firmy Antalex i innych nie mam żadnych opini, bo ich nie znam i życze im wiecej Klientów jak ma moja firma.

NA BRAK KLIENTÓW MOJA FIRMA NIE NARZEKA I WSZYSCY SZANOWNI KLIENCI NIĄ ZAINTERESOWANI W POLSCE DOBRZE WIEDZĄ ZE TRZEBA SIĘ REJESTROWAĆ NA NAPRAWY CONAJMNIEJ 30 DNI DO PRZODU OD 10 LAT. JEDNAK ZAWSZE WARTO ZADZWONIĆ I SPRAWIDZIĆ CO SIE DZIEJE NA POLU WALKI.
DZIENNIE NAPRAWIAMY MINIMUM 5 BELEK TYLNEGO ZAWIESZENIA I ZAAWANSOWANE ELEKTRONICZNE USTERKI W PEUGEOT/CITROEN STĄD TE KŁOPOTY USUWANIA USTEREK Z LOTU , CZYLI BEZ REJESTRACJI.

Dziekuje za uwage.
Awatar użytkownika
-BARON-
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI 16V
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: -BARON- »

Odrazu powiem że niejestem wysłannikiem chłopaków z pod BArcina.
Byłem u nich z pugiem 405 po zeszłych wakacjach.Mi się ich robota podobała.Belka w moim Pugu jest dalej tą którą miałem.Chłopaki wiedzą co robić i jak robić.Praca trwała szybko i moim zdaniem fachowo.Moja propozycja jest taka żeby każda z firm robiła co do niej należy i nieoczerniała drugiej.Ja narazie moge polecić firmę z pod barcina bo sam tam byłem i wszystko przeżyłem.Firma z piły jest dlamnie nieznana.Może jakby mi się wiejska produkcja rozpadła to odwiedziłbym Piłe ale narazie niema takiej potrzeby.Dobre usługi niepotrzebuję reklamy tylko zadowoleni klienci rozreklamują je między sobą podobnie jak niezbyt zadowoleni też rozpropagują jej wizerunek wśród znajomych.
Peugeot 205 1.9 gti,Isuzu trooper 2.8tdi.
http://www.BARON.peugeot205.pl
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Ja pierwszy raz slysze, ze ktos w Pile robi belki ;] Wszyscy znajomi jezdzili do Barcina...jeden jedyny raz i mieli spokoj na dlugo. Poza tym
PeugeotCitroenPila pisze:specjalna technologia montowania belek
mnie zabila :P W prozni pewnie robione ;] Hehehehe...
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
chaos
Junior
Posiadany PUG: sie mota zmota
Numer Gadu-gadu: 3116894

Post autor: chaos »

Rozmawiałem wczoraj z człowiekiem z Piły, wstpnie się umówiłem, faktycznie cena nie jest konurencyjna, ale i tak skorzystam z ich usług i będzie wiadomo czy za ceną idzie jakość, niestety nie będe w stanie tego powiedzieć odrazu, wiadomo że trzeba zrobić te parenaście tysięcy kilometrów zanim się wypowie na temat usługi, bo jak ktoś robił w warsztacie nazwijmy go xxx i mówi że belka super hiper ładnie a dopiero zrobił np.5000 km to nie jest to zadna opinia, opinie można wystawić ale po konkretnym przebiegu.

Oczywiście nie bronie żadnej firmy jak i też nie oczerniam, nie byłem ani w barcinie ani w pile.
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Witam!

-na tym forum każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie o ile jest to zrobione w dobrym tonie

-Panowie z dwóch konkurencyjnych firm-prosze Was o nie wprowadzanie zamętu tylko pisanie o sobie a nie o konkurencie

PeugeotCitroenPila pisze: W zwiazku z zaistniała sytuacją i informacją jaka do mnie trafiła od zaprzyjaźnionych klubowiczów pojazdów Peugeot i Citroen
w sprawie na temat firmy Peugeot-Citroen Naprawa z Piły domagam się natychmiastowych przeprosin od klubowiczów, którzy nie mając podstaw lecz
domysły beszczelnie piszą, że niby wlaściciel tej w/w firmy loguje sie na różnych forach pod różnymi nazwami naganiając Klientów i oczerniając
jakąś tam konkurencje. Domagam sie natychmiastowego skasowania tych postów.
-Panie PeugeotCitroenPila, po pierwsze nie przeprosin kubowiczów a od tylko jednego NOWEGO Użytkownika, który nic specjalnego zresztą nie napisał :!:
-po drugie o kasowaniu postów decyduję Ja, więc prosze nie wchodzić w moje kompetencje, nie mając podstaw

Pozdrawiam
Admin
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
golas9
Junior
Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: golas9 »

Kiedyś już to pisałem i jeszcze raz powtórzę, jest na forum lista warsztatów - czarnych i polecanych, tam można się uzewnętrzniać...
Jeśli Pan z Piły ma świetną opinię, setki klientów i specjalną technologię niech dalej robi to w czym jest zajefajny a nie pieprzy głupoty o bezpodstawnych domysłach ( bo sam je właśnie tworzy). Sebak daj po banie, bo to juz sie robi nudne.
zbyszek1975

Przepraszam jeszcze raz zę cos takiego, jak ta dyskusja powstała na tym forum, ale prosze o wyrozumiałość, na opinię o sobie pracuję lata i będę jej bronił.
Zeby nie powstało wrażenie że bezpodstawnie kieruję jakieś podejrzenia proszę o prześledzenie wypowiedzi i zwrócenie uwagi na datę rejestracji następujących użytkowników for internetowych(oczywiście jak ktoś ma na to ochotę)
Klub 206 http://www.206club.net/index.php nick pawel bydgoszcz (rejestracja 26.08.07 godz 11:47)
Tutejsze forum 205 nick czaras (rejestracja 26.08.07 godz 10:52)
Dwa razy już edytował swoją wypowiedź i niewiele pozostało

Klub 405 http://www.peugeot405club.pl/index.php nick jares (rejestracja 26.08.07 godz 10:38)
Klub 309 http://forum.peugeot309.pl/ nick jares (rejestracja 26.08.07)
Był jeszcze na Klubie Cytrynki zarejestrowany w tym samym dniu jarek palka, ale po mojej interwencji u adminów jego posty i konto zostały skasowane (lub sam je wykasował)

O tóz co ja mogę, nie mam dostępu do danych takich jak emeil i IP komputera, ale po tym że rejestrację były w tym samym czasie i podobnmym tonie wypowiedzi co mozna sądzić?
Zwróciłem się z prośbą do administratorów i moderatorów wszystkich tych for o udostępnienie tych danych
Jeżeli nie ma możliwości tego zrobienia to może admini porozumią się między sobą żeby to porównać i tu prośba do Sebka.
Jeżeli dostanę informację że ci użytkownicy rejestrowali się, każdy z nich za pomocą innych kont emeil i z innych IP to jestem gotów publicznie wycofać swoje podejrzenia i przeprosić konkurencję
czaras

Post autor: czaras »

słuchaj panie z antalaxa Nikt nikogo nieoczerniam a jak bedze w sieci to pisać bede wszedzie gdzie mi sie podoba i to co mi sie podoba. Ty niemasz nic do tego. Niemam nic wspolnego z toba i z ta firma z pily bo was nieznam. ale czytam w tobie wszedzie i slysze to co mowia a sam naprawiam ale motocykle. Jednak mam peugeota 205 i nim sie ciesze Dalatego zainteresowalem sie sprawa belki i kłopot belki. Ty masz za duzo reklamacji o jakich dobrze sam wiesz ( pisze to na wielu forach ) i chcialem bys mi belke naprawi ale skorzystałem z innej firmy. Mamy wspolnego kolege, a no mi wiele rzeczy mówił. Niemiej do nikogo pretensj a tym bardziej do pilskiej firmy bo to chyba konkurencja. Wiem że popelnileś błąd opisując ich ale sam sie przekonasz. za kilka dni bede u Ciebie i sie przedstawie. nara
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Na tym koniec tematu kłótni itp...nie jest to miejsce do załatwiania wzajemnych pretensji względem siebie...wymieńcie sie telefonami i załatwcie sprawy osobiście...
Poza tym jest temat o warsztatach...
To jest dział techniczny a nie "pojedynek na słowa " ..
KONIEC...
kolejne żale w temacie o warsztatach..
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

Boże... nie myślałem że naprawa belek może być interesem tak dochodowym że konkurencja wygryza się i wszczyna wojny międzyplanetarne ... tfu międzyforumowe... no no... :D
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Mysle ze mozna by kontynuowac ten archiwalny temat...
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Zablokowany