podświetlenie deski - problem
podświetlenie deski - problem
zaczeło sie od tego ze nie było świateł pozycyjnych przód. wtedy licznik był podświetlany na światłach mijania ( uprzedzając pytania wcześniej auto stało 2 miesiące u poprzedniego użytkownika więc nie wiem jak było przedtem)
po wymianie żarówek w pozycjach i bezpiecznika 5A zrobiło sie zupełnie odwrotnie:
podświetlenie działa na pozycyjnych i na drogowych natomiast na światłach mijania już nie...
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ??
po wymianie żarówek w pozycjach i bezpiecznika 5A zrobiło sie zupełnie odwrotnie:
podświetlenie działa na pozycyjnych i na drogowych natomiast na światłach mijania już nie...
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ??
Ostatnio zmieniony 06 lut śr, 2008 11:10 am przez MBR, łącznie zmieniany 1 raz.
- PAWLACZYSKIS
- Junior
- Posiadany PUG: 205|1.4XY7|'89r
- Numer Gadu-gadu: 6209054
- Kontakt:
Re: podświetlenie deski - problem
Wielkie dzięki - taki był spalony to taki włożyłem - skoro nie ma opisu na skrzynce bezpieczników to może miałem 30A włożyć żeby spalić auto a bezpiecznik dalej był by okPAWLACZYSKIS pisze:Bezpiecznik 5W ??

Może ma ktoś pomysł co to jest - za komentarze jak wyżej z góry dziękuje ...

Ostatnio zmieniony 06 lut śr, 2008 11:10 am przez MBR, łącznie zmieniany 1 raz.
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Bezpieczników nie podaje sie w Watach... O to mu chodziło...
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

DJPreZes pisze:Bezpieczników nie podaje sie w Watach... O to mu chodziło...
Dzięki już poprawiłem - za dużo pracy ostatnio i czasem można coś przypadkiem palnąć

A co do podświetlenia - ma ktoś jakiś pomysł ??
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
No ale wcale Ci nie podswietla? Jesli tak to baaaardzo dziwne i nawet nie mam pomyslu co to moze byc :/
Jesli tylko kontrolka swiatel nie dziala to u mnie tez czesto sie zdarza...jedynie zasniedziale styki na liczniku.
Jesli tylko kontrolka swiatel nie dziala to u mnie tez czesto sie zdarza...jedynie zasniedziale styki na liczniku.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

- PAWLACZYSKIS
- Junior
- Posiadany PUG: 205|1.4XY7|'89r
- Numer Gadu-gadu: 6209054
- Kontakt:
Po pierwsze to samo to, że bezpiecznik był spalony daje wiele do myślenia... Po drugie posprawdzaj jakie masz bezpieczniki i pozakładaj takie, jak powinny być. Niewiele ma to co prawda wspólnego, ale jak już coś robisz to zrób to tak, żebyś nie musiał do tego wracać (czyli dobrze
). Przeczyść wszystkie styki (w światłach, na desce itp itd. Papierek, scyzoryk i jedziesz)! Sprawdź, popraw, napisz co zaobserwowałeś...

Kontrolka świateł świeci zarówno na pozycjach,mijania i drogowych - tak jak powinnaDJPreZes pisze:No ale wcale Ci nie podswietla? Jesli tak to baaaardzo dziwne i nawet nie mam pomyslu co to moze byc :/
natomiast gaśnie podświetlenie całej deski na światłach mijania
na pozycjach o drogowych wszystko ok...
ma ktoś może opis bezpieczników jakie gdzie powinny być ??
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Co do bezpieczników to czytaj opis w PORADNIKU - Etzold
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
co to za poradnik i jak go zdobyć ?? szukałem opisu bezpieczników w aucie i nie ma nigdzie - tylko czy przez bezpiecznik będą problemy z podświetleniem ????borek_wpr pisze:Co do bezpieczników to czytaj opis w PORADNIKU - Etzold