niebezpiecznie... =/ uwazajcie...

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

niebezpiecznie... =/ uwazajcie...

Post autor: cheatoss »

http://info.onet.pl/942089,11,item.html

na drodze myslmy za wszystkich innych, wypadki chodza po ludziach =/
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

uuuu :cry:
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

i jak na zlosc....3 laseczki w 205......szkoda slow na taką wiare....ten tą vitarą musial miec wikse jak wywalił puga na dach...szkada gadac.... :(
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: BubuPN »

a bo na wioskach tak jest, my wracając z Czech jak lecieliśmy przez jakąś wieś to nawet nie zauważyliśmy kiedy ją minęliśmy :lol:
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

I przez takich co "nie zauwazaja" na takich wioskach gina niewinni ludzie :evil:
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
BubuPN

hmmm......po naszym przelocie ofiar i szkód na szczęście brak :mrgreen:
rotel1

Post autor: rotel1 »

Niech bym tylko dorwał tego palanta z Vitary !
BubuPN

ogólnie problem jest taki, że wszelkie drogi czy to tranzyt czy nie tranzyt lecą przez różne miasta i wsie, prawie w ogóle nie ma obwodnic i normalnych dróg no i później niestety zdarzają się takie rzeczy, a siano zamiast na drogi i bezpieczeństwo jest wydawane na nowe siódemki dla polityków
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

Takich palantow jest pelno...
W tym roku w Wielki Piatek wybralem sie na rower drozka rowerowa na Wale Miedzeszynskim nad sama Wisla w Wawie. I bylem swiadkiem "sprzatania" po wypadku... Dwa trupy w workach wkladali do karetki.
Volvo XC90 z jakims nowobogackim ch...jkiem za kierownica zasuwalo ok. 120-130 km/h kiedy zmienilo sie swiatlo na skrzyzowaniu. Cwaniak z Volvo myslal podobno ze jeszcze chwile po zmianie swiatla z zoltego na czerwone uda mu sie przeleciec przez skrzyzowanie sila rozpedu. Nie udalo mu sie... Na skrzyzowanie wjechal juz Ford Mondeo kombi z mlodym malzenstwem na pokladzie. Volvo tak zap...dolilo w forda ze z kombi pozostala tylko bezksztaltna kupa metalu. Ja jak widzialem wrak to nie wiedzialem jaki to samochod, dopiero z gazety na drugi dzien wyczytalem co to bylo.
Sila byla tak wielka ze oba samochody zatrzymaly sie jakies 60-70 m za skrzyzowaniem.
Oczywiscie Volvo mialo zmiazdzona strefe, sila uderzenia skierowana byla w dol, silnik lezal na asfalcie, ale kabina kierowcy byla nietknieta. Przednia szyba miala tylko ryse przez cala szerokosc. Podobno sprawca jak sie ocknal to bez problemu otworzyl drzwi i wysiadl. Zero skrzywienia czy spaczenia nadwozia za komora silnika. Drzwi sie normalnie otwieraly.
A ludzie z Mondeo osierocili 4 letnia dziewczynke.
I jak tu tekiego skur...yna nie zaj...ac :evil: :evil: :evil:

A takich przypadkow jest setki jak nie tysiace co roku :evil: :evil: :evil:
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
BubuPN

no, ale przynajmniej wiadomo już, że Volvo faktycznie jest dobrym autem :mrgreen: też kiedyś miałem tak, że myślałem, że zdążę wleciec na krzyżówkę (było za ślisko na gwałtowne hamowanie) no i zaparkowałem w boku Forda Mondeo, ale co ma swoje ciemne strony ma też strony jasne - teraz śmigam 205 :mrgreen:
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

BubuPN pisze:ogólnie problem jest taki, że wszelkie drogi czy to tranzyt czy nie tranzyt lecą przez różne miasta i wsie, prawie w ogóle nie ma obwodnic i normalnych dróg no i później niestety zdarzają się takie rzeczy, a siano zamiast na drogi i bezpieczeństwo jest wydawane na nowe siódemki dla polityków
po prostu zwolnij, jak jedziesz przez jakas wies... a zdarzaja sie nie przez stan drog tylko przez glupote kierowcow.. chocby nie wiem jaka byla droga, jadac 50 masz ogromne pole do popisu, na omijanie, hamowanie, etc... ale jadac 120/130/itd sprawa wyglada inaczej... ginie tyle ludzi... liczba ofiar jest przytlaczajaca, w koncu sa to nasi znajomi... i dalej myslimy ze nas to nie spotka? gowno prawda, jesli sami sie nie zastanowimy i na nas ktos postawi kreske...
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

BubuPN pisze:no, ale przynajmniej wiadomo już, że Volvo faktycznie jest dobrym autem :mrgreen: też kiedyś miałem tak, że myślałem, że zdążę wleciec na krzyżówkę (było za ślisko na gwałtowne hamowanie) no i zaparkowałem w boku Forda Mondeo, ale co ma swoje ciemne strony ma też strony jasne - teraz śmigam 205 :mrgreen:
jakbys tak myslal ze zdarzysz, i zaparkowal w boku mojej 205 to nie chcialbym byc w twojej skorze o ile bym przezyl i byl przytomny na tyle by potraktowac gasnica tego co zniszczyl mi puga =] a tak na powaznie, skoro ma juz na koncie jedno skasowane auto, to wyciagnij wnioski... tylko tyle mam do powiedzenia... badz madrym polakiem po szkodzie =]
ObrazekObrazekObrazek

BubuPN

jestem mądrym polakiem po szkodzie i zwalniam przed światłami nawet jak mam zielone, ale jak lecę poza miastem to mi tak jakoś noga się cięższa robi :mrgreen: a 50 km/h to ja się mogę po mieście qlać i wcale nie myślę kategoriami, że jestem Terminator i wypadek mi nie grozi, w końcu nieszczęścia chodzą po ludziach niestety, dzisiaj widziałem jak gość nowiutkim Meganikiem za szybko wszedł w zakręt i zaparkował na drzewie (jedynym w pobliżu :lol: ) na szczęście był tylko w lekkim szoku i miał tylko kilka zadrapań
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

wrocilem przed chwila ze szczecina, lecialem poza miastem, standardzik 100/110, byle nie palil za duzo ($ :<) no i mialem istna szkole driftu jak sarna stwierdzila ze wlasnie w tym momencie przebiegnie sobie jezdnie =]
ObrazekObrazekObrazek

BubuPN

ja mam nadzieję, że nie będę miał wątpliwej przyjemności bliskiego spotkania autem ze zwierzem leśnym, bo widziałem jak wyglądał Ford Explorer mojego wujasa po zderzeniu z dzikiem (auto do kasacji, dzik wstał i sobie poszedł)
ODPOWIEDZ