Kable zapłonowe Spark
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
Re: Kable zapłonowe Spark
no to ja juz nic niewiem 

A jak wg ciebie przedstawialaby sie metodologia takich testow?
Co znaczy spory przebieg? 50k/komplet?
Wystarczy troche pomeczyc silnik, a swiece zaczynaja sypac ceramika.
Ostatnio moj kolaga nie mogl odpalic mx-3 v6 okazalo sie, ze neidawno zmienial swiece na ngk. Po zalozeniu kilkuletnich denso auto odpalilo od strzala.
Ja zalatwilem 2 komplety NGK -Kazdy ok 5 tys km. Auto chodzilo, ale nie sadze, by tloki sluzyly do miazdzenia kruszonej ceramiki.
Wasze auta.

Co znaczy spory przebieg? 50k/komplet?
Wystarczy troche pomeczyc silnik, a swiece zaczynaja sypac ceramika.
Ostatnio moj kolaga nie mogl odpalic mx-3 v6 okazalo sie, ze neidawno zmienial swiece na ngk. Po zalozeniu kilkuletnich denso auto odpalilo od strzala.
Ja zalatwilem 2 komplety NGK -Kazdy ok 5 tys km. Auto chodzilo, ale nie sadze, by tloki sluzyly do miazdzenia kruszonej ceramiki.
Wasze auta.
- grzechuuu205
- Maniak
no to była teraz wypowiedz z potwiedzonymi faktami - to mi sie podoba
ja w toyocie tez mam Denso platynowe jest super, ale DENSO do Puga chyba nie kupie czy sie myle?
Czytalem posta ntu na forum i wszyscy chwalili NGK dlatego niewiedziałem co teraz o tym myslec....

ja w toyocie tez mam Denso platynowe jest super, ale DENSO do Puga chyba nie kupie czy sie myle?
Czytalem posta ntu na forum i wszyscy chwalili NGK dlatego niewiedziałem co teraz o tym myslec....
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS 1,4 TU3M, 205 Mutato (automato-manualo-berlingo-306-405tka)
- Numer Gadu-gadu: 0
W takim wypadku co władowac do puga żeby było dobrze ?
Ja na NKG zrobiłem już myśle że z 60 tysięcy i to na gazie ( na 2 kompletach) więc chyba nie jest tak źle . Z tym że inaczej by mogło być przy większym stopniu sprężania i mocniejszym traktowaniu silnika.
Ja na NKG zrobiłem już myśle że z 60 tysięcy i to na gazie ( na 2 kompletach) więc chyba nie jest tak źle . Z tym że inaczej by mogło być przy większym stopniu sprężania i mocniejszym traktowaniu silnika.
cookie monster -- 205 XS , 205 1,6 hybryda ( automato-berlingo-405tko)
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Ja na NGK też nie narzekam, choć słyszałem w IC mi chłopaki mówili, że od czasu gdy świec i kabli nie robią już na wyspach japońskich jakośc ich spadła.
Polecam Kable Sentecha i świece NGK mimo wszytsko.
czemu ?
Sentech robi wiązki dla Bougiecord'a wiec nie am co przepłacać za napis...nawet napisy nanoszą w Pabianiacach .
A z świecami NGK nigdy nie miałem najmniejszego problemu - w CTI też jezdzą ..i jest gitarra.
Polecam Kable Sentecha i świece NGK mimo wszytsko.
czemu ?
Sentech robi wiązki dla Bougiecord'a wiec nie am co przepłacać za napis...nawet napisy nanoszą w Pabianiacach .
A z świecami NGK nigdy nie miałem najmniejszego problemu - w CTI też jezdzą ..i jest gitarra.
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Kontakt:
ElectroSpark lb High Volt to najlepsze przewody jakich w życiu używałem, szczerze polecamOrfister pisze:Są to kable ElectroSpark, to produkt angielskiego koncernu KERR NELSON LTD.
ten sam koncern produkuje kable High Volt
Nie jestem pewien czy były one wybierane przez Peugeot'a na pierwszy montaż, na bank montowane były Bougicord'y

Kupuj i nie bierz badziewia NGK czy Sentech

Po zakupie NGK po paru kilometrach spaliła się na amen cewka a przewód miał takie przebicie, że mnie nieźle popieściło

http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS 1,4 TU3M, 205 Mutato (automato-manualo-berlingo-306-405tka)
Sekator dziękówa za podzielenie się wrażeniami
pozostaje mi jeszcze wybór świec bo ostatecznie tez będzie je trzeba zmienić , kopułka już chyba nie będzie stanowiła aż takiego problemu , w końcu nie jest jakoś szególnie skąplikowana

pozostaje mi jeszcze wybór świec bo ostatecznie tez będzie je trzeba zmienić , kopułka już chyba nie będzie stanowiła aż takiego problemu , w końcu nie jest jakoś szególnie skąplikowana
Analogicznie mozna kupowac tylko produkty oznaczone np. TIP w 'realu', bo przeciez robia je znani producenci.Orfister pisze: Sentech robi wiązki dla Bougiecord'a wiec nie am co przepłacać za napis...

- grzechuuu205
- Maniak
cyzli jakie swiece kupic
- poczekam sobie jeszcze na wypowiedzi 

Swiec zaplonowych nie ma chyba lepszych niz polska iskra.
Nie mowie tu o zarowych, bo z tymi jest odwrotnie
Ew champion/denso. Fabrycznie byly sagem'y. Mozna sie tez skusic na beru.
Nie mowie tu o zarowych, bo z tymi jest odwrotnie

Ew champion/denso. Fabrycznie byly sagem'y. Mozna sie tez skusic na beru.
-
- Junior
Kurde Iskra ..... Ostatnio czytałem o tych czeskich wynalazkach typu Brisk i całkiem solidnie wyglądają ( pod względem marketingowym )
Z ciekawości ktoś może bawił się w irydowe ? albo wieloelektrodowe ? Droga zabawa i chyba nie warta "świeczki " Cudów się tym chyba nie uzyska.
Z ciekawości ktoś może bawił się w irydowe ? albo wieloelektrodowe ? Droga zabawa i chyba nie warta "świeczki " Cudów się tym chyba nie uzyska.
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
Tanio I Pewnie to można zarobić w mordę na BałutachBanita pisze:Analogicznie mozna kupowac tylko produkty oznaczone np. TIP w 'realu', bo przeciez robia je znani producenci.Orfister pisze: Sentech robi wiązki dla Bougiecord'a wiec nie am co przepłacać za napis...

Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania Bougiecord'y nie są warte zakupu ? Wg mnie warte, ale z Twojej wypowiedzi wynika inaczej.
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
Pozwolę sobie wkleić pewien artykuł, reklamowy co prawda, ale co nieco rozjaśnia w kwestii tych mało popularnych przewodów w Polsce.
-
- Junior
o dzięki Orfi
A co chcesz uzyskac? W swiecach liczy sie wytrzymalosc, a np irydowe zmienia sie co mniej wiecej 100k.Archer pisze:Kurde Iskra ..... Ostatnio czytałem o tych czeskich wynalazkach typu Brisk i całkiem solidnie wyglądają ( pod względem marketingowym )
Zbyt doslownie to wziales.Orfister pisze:Tanio I Pewnie to można zarobić w mordę na BałutachBanita pisze:Analogicznie mozna kupowac tylko produkty oznaczone np. TIP w 'realu', bo przeciez robia je znani producenci.Orfister pisze: Sentech robi wiązki dla Bougiecord'a wiec nie am co przepłacać za napis...![]()
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania Bougiecord'y nie są warte zakupu ? Wg mnie warte, ale z Twojej wypowiedzi wynika inaczej.
Inna bedzie tolerancja jakosci dla produktow sentecha sprzedawanych przez bougiecord, a inna dla produktow sprzedawanych pod marka sentecha i moim zdaniem nie wynika to z mozliwosci produkcyjnych a z polityki danej firmy.
Tak jak drzew lowicz bedzie inny pod marka lowicz, a inny pod marka tip, a ktora z nich jest lepsza (zeby bylo 'analogicznie' to juz nie ma wiekszego znaczenia)
Janmor tez takie ulotki po warsztatach rozprowadza. So what?Orfister pisze:Pozwolę sobie wkleić pewien artykuł, reklamowy co prawda, ale co nieco rozjaśnia w kwestii tych mało popularnych przewodów w Polsce.