Bieszczadzki TRIP(oby nie tylko)krakowskiej ferajny 7-9 VIII

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
robson
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Bieszczadzki TRIP(oby nie tylko)krakowskiej ferajny 7-9 VIII

Post autor: robson »

Kochany masz prawie tydzień na to ,kup flaszke i daje się komu trzeba ,wszystko można załatwić jak się chce :Y :W
robson
Peugeot 205 Master

Nocleg w Bieszczadach też załatwiony,ale około 20km o Soliny na polanie w lesie,gościu jest leśniczym na całe lasy Bieszczadzkie,może być za darmo,jak wam odpowiada,proszę o wypowiedz to mi się udało załatwić,a pierwszy nocleg załatwiony w Gródku nad Dunajcem :W
Smol__ar
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 4155767

Post autor: Smol__ar »

Jadę na 100%, będę w piątek pod Tesco
Jedzie ze mną koleżanka
Mam CB radio
Gdzie i za ile będziemy nocować rybka mi to ;)
Co do grila można kupić, jeśli bezie składka to się dokładam bez problemu. +węgiel i podpałka
robson
Peugeot 205 Master

Smol__ar to mi się podoba ,a mnie to rybka i tak powinni wszyscy w końcu jedziemy na spotkanie z dziką nature !!!! :W Węgiel to może ktoś ze Śląska ze sobą weżnie ze dwa wiadra (żart)
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Post autor: pszemeq »

No więc tak ja będe na was czekał w Gdowie jadąc cały czas głowną trasą przed samym Gdowem będzie po prawej stronie stacja dawnej Petrochemi (niebieska) a obok taki duży plac z długą białą halą z niebieskim dachem, ja bede na was tam czekał, moża śmiało zrobić tam postój bez stresu, zamienić kilka słów, poznać sie wreszcie i w drogę. Fox możesz zapodać mi swój nr jako kierownika wycieczki w razie jeślibyśmy sie niemogli dojzeć. A i koło której mam sie was spodziewać tak około 7 ??
Aha jeśli skołuje grilla to wezme osprzęt, ale napewno biorę lodówke samochodową no bo trza sie napić chociaz zimnego browarka, w dobrym gronie.
Zywik
Maniak
Posiadany PUG: Citroen Xsara Picasso & Peugeot Tepee
Numer Gadu-gadu: 10911568
Kontakt:

Post autor: Zywik »

my dojedziemy w piątek w nocy, ponieważ o 17tej wyjeżdżamy ze stolycy... ale fał-te-esik mocny jest więc będziemy się sprężać :)

spotykamy się na pierwszym noclegu, zamawiam zimnego browarka i kiełbaski sztuk dwie zostawcie ;)
bez_polotu
Junior
Posiadany PUG: 406 TS6

Re: Bieszczadzki TRIP(oby nie tylko)krakowskiej ferajny 7-9

Post autor: bez_polotu »

robson pisze:Węgiel to może ktoś ze Śląska ze sobą weżnie ze dwa wiadra (żart)
Jestem ze Śląska ale i tak uważam, że najlepszy węgiel jest z biedronki :D...
sorry za offtop
Nocleg może być na polanie w lesie mnie to też "leszcz" tzn. rybka :)
Pytanie takie: ile tych grilli/ów (jak to się odmienia?) będzie? bo jeszcze się okaże że każdy weźmie po jednym :D
Mnie też przydałby się numer do organizatora w razie nie przewidzianych sytuacji na drodze, więc bardzo proszę Fox podaj numer kontaktowy na PW.
Ostatnio zmieniony 03 sie pn, 2009 9:46 pm przez bez_polotu, łącznie zmieniany 1 raz.
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
robson
Peugeot 205 Master

:W
Ostatnio zmieniony 05 sie śr, 2009 7:20 pm przez robson, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Dzieki Robson za te kontakty noclegowe. Co do Rożnowa to sprawa jasna- jedziemy na camping "Barbara" do Gródka nad Dunajcem. Co do Bieszczad to myślę że ustalimy to w Rożnowie gdzie jedziemy. Polana jest fajna, ale trzeba brać pod uwagę że jest to las więc nie ma tam żadnych toalet tudzież innych wygód typu stoliki i krzesełka na których można posiedzieć a z rozpalaniem grilla w lesie też może być problem jeśli bedzie sucho. Mi tam to wsio rawno ale towarzyszące nam kobiety mogą mieć inne zdanie. Na wszelki wypadek postaram się zebrać pare kontaktów z campingów nadjeziornych i zdecydujemy po drodze gdzie jechać.

Mam nadzieję w ogóle że będe miał jak jechać. Dzisiaj mi pug nie przeszedł przeglądu bo nie działał prawy hamulec z tyłu. Właśnie wróciłem spod bloku gdzie wymieniałem zacisk dopóki się nie ściemniło zupełnie. Zacisk już jest na miejscu ale za cholerę nie mogłem wymontować ze starego zacisku linki hamulcowej. Nie na samym końcu, ale w miejscu gdzie jest tulejka wciskana w zacisk zapiekło się tak że tłukłem młotkiem długo i za cholere nie wyszło. Musiałem linkę odciąć, tak że teraz nawet jak hamulec działa to nie mam ręcznego i z przeglądu dalej nici...Mam nadzieję że jutro kupię nową linką i będzie gitara. Tak a propos gitary to gra ktoś?:) W końcu jedziemy do lasu na piknik przy ognisku. Gitara by mogła przygrywać. Ja sam coś brzdąkam, ale sam to bym się wstydził:)

Tutaj link do mapy:
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 91953&z=11

Pierwszy dzień:

Kraków - Gródek nad Dunajcem : 90,9 km – około 2 godz. 15 min

Drugi dzień:

Gródek nad Dunajcem - Bóbrka : 103 km – około 1 godz. 55 min
Bóbrka - Chrewt ( przykładowy nocleg bo nie wiem gdzie jest polana Robsona ani co zdecydujemy dokładnie ) : 173 km – około 3 godz. 13 min

Trzeci dzień :

Chrewt - Svidnik ( słowacja) : 126 km – około 2 godz. 42 min
Svidnik - Bardejov : 34,5 km – około 33 min
Bardejov - Krynica Zdrój : 30,5 km – około 32 min
Krynica - Muszyna : 10,5 km – około 11 min
Muszyna - Piwniczna : 28,1 km – około 32 min
Piwniczna - Kraków centrum : 132 km – około 2 godz. 34 min

W sumie 729 km – około 14 godz. 27 min

Obrazek

Zastanawia mnie tylko fragment z Chrwetu do Woli Michowej ( drugi dzień ). Wiedzie on drogą przez góry która jest co prawda dostępna na google maps , ale w praktyce czasem takie drogi w Bieszczadach bywają zamknięte dla ruchu. Może się więc okazać że trzeba będzie wprowadzić jakieś modyfikacje, ale nie powinny one znacząco wpłynąć na długość trasy

Jeszcze a propos godziny wyjazdu. RafGentry zgłaszał że on o 18:20 odbiera jeszcze pannę z dworca więc pewnie byłby pod Tesco na Wielickiej koło 19. Moglibyśmy przełożyć lekko start, ale myślę że i tak nam zejdzie troche z zakupami i przywitaniami więc więc lepiej zostawić zostawić 18 jako godzinę spotkania.Sam wyjazd na trasę się pewnie opóźni i być może Raf akurat nas tam dopadnie, a jak nie to na następnym postoju w Gdowie juz raczej na pewno. W końcu jak teraz ma nowe amortyzatory to stał się postrachem krakowskich szos:)
Smol__ar
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 4155767

Post autor: Smol__ar »

robson pisze:Smol__ar to mi się podoba ,a mnie to rybka i tak powinni wszyscy w końcu jedziemy na spotkanie z dziką nature !!!! :W Węgiel to może ktoś ze Śląska ze sobą weżnie ze dwa wiadra (żart)
Jadę na full spontanie ;) podczas trzech dni razem z tripem zrobię 3tyś km
Mam pytanko czy zabieracie euro na słowację (ile?)? będziemy robić postój na zakupy ?
Awatar użytkownika
bananowiec
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI TURBOGNÓJ , 205 1.8 dturbo forever
Numer Gadu-gadu: 4940298
Kontakt:

Post autor: bananowiec »

Robson szkoda, że pośpieszyłeś się z rezerwacją miejsca na polu namiotowym Barbara.Plaża w tym mi9ejscu to sama glina i w dodatku na polu jest zawsze pełno ludzi, ale za to mało miejsca.Myślę, że propozycja Foxa jest nieco lepsza.

Ja będę miał CB radyjko i nawigację.
Jadę z dziewczyną, czyli można doliczyć do grupy dwie sztuki :) i lewka razy jeden oczywiście :D

Zmodyfikowana przez Foxa trasa wydaje się być bardzo fajna :)
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
Kontakt:

Post autor: Dervozavilus »

Proszę dopisać mnie do listy :) Prawdopodobnie jadę z pasażerem, choć ten się trochę wstydzi zadeklarować ;) Wyruszamy w Warszawy pod wieczór, także dołączymy do Was jak już będzie całkiem ciemno.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Rezerwacja Robsona nie jest chyba w żaden sposób ostateczna i zawsze można zmienić zdanie. Na tym campingu na który dzwoniłem powiedziano mi że nie będzie problemu z rozbiciem się tam naszej grupy i nie trzeba dzwonić wcześniej tylko przyjeżdżać więc możemy zawsze zmienić zdanie. Oczywiście jeśli będzie jak poinformować o zmianie tych którzy ewentualnie będą dojeżdżać w nocy. Możemy też ustalić wcześniej że jedziemy jednak na inne pole. Jeśli ktoś zna obie plażę i może powiedzieć który camping jest na pewno lepszy to oczywiście wybierzemy lepszą propozycję. Ja tam nie byłem nigdy pod namiotami. Jeździłem tylko do domków w Znamirowicach.

Aktualna lista uczestników:

1.Fox (+pasażerka)
2.RafGentry(+pasażer)ka
3.Jozek(+pasażerka)
4.Wojtasny (+pasazer)
5.Dervozavilus (+tajemniczy pasażer ) - piatek wieczor
6.Przemeq - dołączy w Gdowie - piatek
7.Żywik(+pasażerka) - piatek wieczór
8.Misha84
9.Robson - dojazd sobota rano
10.Druan (?)
11.AntekLDZ
12.Maydoom (+pasazerka)
13.Osmolov (+pasazerka)
14.Smol_ar ( +pasazerka)
15.Gad88
16.Slavko
17.Rallye
18.Bananowiec (+pasażer(ka) )
19.Altowiolistka Dzikson Kamkiler - dojazd sobota rano
20.TO-MI (dołączy w sobote gdzieś na trasie)

Dervozavilusa dopisałem w miejsce Kukity, który jak sie dowiedziałem z tajnych źródeł raczej nie jedzie. Robsonowi zlikwidowałem pytajnik bo on jedzie na pewno, tyle że w sobotę. Nie wiem jeszcze co z Druanem, a reszta mam nadzieję się wybiera chociaż się nie udziela w temacie:)

W ogóle to dobrze by było zebrać numery telefonów do osób które jadą. Może zróbmy tak że przyślijcie numery do mnie, ja zrobię kompletną listę i roześlę potem wszystkim z powrotem, może być?

Co do eurosów na słowację to ja mam 40 które mi zostały z wakacji. Tyle biorę. Postoj na zakupy jest jak najbardziej przewidziany. Nawet nie tylko na zakupy ale na jakies slowackie jedzonko w styly wyprazanego syra z hranolkami i tatarska omacka:)
Ostatnio zmieniony 06 sie czw, 2009 11:01 am przez Fox, łącznie zmieniany 8 razy.
robson
Peugeot 205 Master

Nic nie jest zaklepane i tak gościu prosił o potwierdzenie dzień wcześniej,jak się nie zadzwoni to rezerwacja przepada i nie ma sprawy nic się nie dzieje :Y :N :W
bez_polotu
Junior
Posiadany PUG: 406 TS6

Re: Bieszczadzki TRIP(oby nie tylko)krakowskiej ferajny 7-9

Post autor: bez_polotu »

tak teraz spojrzałem na listę uczestników proszę o poprawienie:

13. osmolov (+pasażerka)
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
ODPOWIEDZ