Dzieki Robson za te kontakty noclegowe. Co do Rożnowa to sprawa jasna- jedziemy na camping "Barbara" do Gródka nad Dunajcem. Co do Bieszczad to myślę że ustalimy to w Rożnowie gdzie jedziemy. Polana jest fajna, ale trzeba brać pod uwagę że jest to las więc nie ma tam żadnych toalet tudzież innych wygód typu stoliki i krzesełka na których można posiedzieć a z rozpalaniem grilla w lesie też może być problem jeśli bedzie sucho. Mi tam to wsio rawno ale towarzyszące nam kobiety mogą mieć inne zdanie. Na wszelki wypadek postaram się zebrać pare kontaktów z campingów nadjeziornych i zdecydujemy po drodze gdzie jechać.
Mam nadzieję w ogóle że będe miał jak jechać. Dzisiaj mi pug nie przeszedł przeglądu bo nie działał prawy hamulec z tyłu. Właśnie wróciłem spod bloku gdzie wymieniałem zacisk dopóki się nie ściemniło zupełnie. Zacisk już jest na miejscu ale za cholerę nie mogłem wymontować ze starego zacisku linki hamulcowej. Nie na samym końcu, ale w miejscu gdzie jest tulejka wciskana w zacisk zapiekło się tak że tłukłem młotkiem długo i za cholere nie wyszło. Musiałem linkę odciąć, tak że teraz nawet jak hamulec działa to nie mam ręcznego i z przeglądu dalej nici...Mam nadzieję że jutro kupię nową linką i będzie gitara. Tak a propos gitary to gra ktoś?:) W końcu jedziemy do lasu na piknik przy ognisku. Gitara by mogła przygrywać. Ja sam coś brzdąkam, ale sam to bym się wstydził:)
Tutaj link do mapy:
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 91953&z=11
Pierwszy dzień:
Kraków - Gródek nad Dunajcem : 90,9 km – około 2 godz. 15 min
Drugi dzień:
Gródek nad Dunajcem - Bóbrka : 103 km – około 1 godz. 55 min
Bóbrka - Chrewt ( przykładowy nocleg bo nie wiem gdzie jest polana Robsona ani co zdecydujemy dokładnie ) : 173 km – około 3 godz. 13 min
Trzeci dzień :
Chrewt - Svidnik ( słowacja) : 126 km – około 2 godz. 42 min
Svidnik - Bardejov : 34,5 km – około 33 min
Bardejov - Krynica Zdrój : 30,5 km – około 32 min
Krynica - Muszyna : 10,5 km – około 11 min
Muszyna - Piwniczna : 28,1 km – około 32 min
Piwniczna - Kraków centrum : 132 km – około 2 godz. 34 min
W sumie 729 km – około 14 godz. 27 min
Zastanawia mnie tylko fragment z Chrwetu do Woli Michowej ( drugi dzień ). Wiedzie on drogą przez góry która jest co prawda dostępna na google maps , ale w praktyce czasem takie drogi w Bieszczadach bywają zamknięte dla ruchu. Może się więc okazać że trzeba będzie wprowadzić jakieś modyfikacje, ale nie powinny one znacząco wpłynąć na długość trasy
Jeszcze a propos godziny wyjazdu. RafGentry zgłaszał że on o 18:20 odbiera jeszcze pannę z dworca więc pewnie byłby pod Tesco na Wielickiej koło 19. Moglibyśmy przełożyć lekko start, ale myślę że i tak nam zejdzie troche z zakupami i przywitaniami więc więc lepiej zostawić zostawić 18 jako godzinę spotkania.Sam wyjazd na trasę się pewnie opóźni i być może Raf akurat nas tam dopadnie, a jak nie to na następnym postoju w Gdowie juz raczej na pewno. W końcu jak teraz ma nowe amortyzatory to stał się postrachem krakowskich szos:)