Obudzil sie w mnie mecenas motoryzacji i stwierdzilem ze szkoda bedzie jak auto trafi do huty. Co bedzie z autem ciezko powiedziec, poki co sprobuje je odpalic i zobaczyc jak pracuje silnik i napedy. W zwiazku z tym ze auto stoi w Krakowie, kolejne niusy o aucie szybko sie nie pojawia.
Dosyć radykalna zmiana planów. Co cię skłoniło do takiej decyzji ? Jakie są za i przeciw ?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Prac dziag dalszy
Kolektor wydechowy z turbina narazie zostal zdemontowany, coby ulatwic montaz skrzynki rozdzielczej, lecz i to nie pomoglo.
Na zdjeciu widac, ze o wiele wiekszym problem jest miska olejowa przystosowana do mocowan od skrzyni ME5T. Jutro wymiana na zwykla stalowa. Zeby bylo latwiej to zrobic, silnik ze skrzynia zostanie powieszony juz na mocowaniach w komorze silnika.
Z tego co pamiętam to miska metalowa nie podejdzie. Turbine i kolektor chcesz zrobić jak w 405 T16? Gdzie Ty kupujesz takie rodzynki jak X4? jakiś czas temu szukałem takiego jako dawce napędu i dałem sobie spokój.
Dobrze wiedziec z ta miska. Zawsze moge odciac ten kawalek odlewu ktory przeszkadza
Co do turbiny i kolektora, to ostatnio przyszlo mi do glowy zeby kolektor zostawic a tylko turbine przeniesc blizej skrzyni. Nie chcialbym wymieniac obudowy od goracej czesci ktora ma odrazu wyprowadzenia na wydech.
X4 kupilem w Krakowie. A blizej ciebie to w lutym byla 405 kombi 4x4 za 500 w legnicy
Po malych perturbacjach udalo sie zalozyc miske z 8v (1.6 GTI) wraz z dystansem z 1,9 GTI
Niestety dokrecenie transferbox'a znow sie nie udalo,
tym razem przeszkadza kilka wystajacych elementow z bloku. Mysle ze po ich usunieciu, w koncu uda dokrecic skrzynke.