Jakie opony letnie ?!?!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Znajmomy ma Pirelli P6000 i bardzo zachwala mówi że są bardzo dobre. 8)
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

z oponami to tak jak ktoś chce zeby ładnie wygladały to proponuje kierunkowe tylko ze kierunkowe sa z reguły głosnie niewiele firm robi opony kierunkowe i ciche a jak chcecie dobre i ciche to proponuje pirelli lub michelin ze zwykłym bierznikiemtakie sa najcichsze ale to zalezy tez od zasobnosci portweladobrymi zamiennikami michelina sa klebery i nie sa wcale drogie
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

Post autor: bipi »

jeżdziłem w zeszłym roku na Dayton'ach i naprawdę polecam. a cena też jest atutem.
bipi.205.pl
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Polecam Dunlopy SP Sport 2000!
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
DAREK1223
Junior

Post autor: DAREK1223 »

Widzisz Ty polecasz Dunlopy Sp sport 2000 ja uważam że te oponkisą sliskie jak nie wiem ale jednak na suchym jest dobrze. wiem coś o tym bo już na sp sport 2000 zrobiłem dobre 30 tyś km ale wtedy jeszcze maluchem i jak popadało to prawie się nie dao jeździć. ideałem do naśladowania jest SP Sport 9000. Jest to jedna z najlepszych obecnie produkowanych opon. Ma wspanaiałe właściwości jezdne zarówno na mokrej jaki i na suchej nawierzchni. Kolejną moja propozycją jest tańszy Uniroyal Rain Sport albo TOYO Proxes T1-S. obecniejeżdżę własnmie nja Toyo i nie mogę nicp owiedzieć gdyż mam je załozone od niedawna i zrobięłm zalewie na nich 1000 km. Te opony o których pisałem to oponki z górnej półki ale pod tym względem nie należy oszczędzać gdyż tutaj chodzo i o nasze bezpieczeństwo.
http://www.darek1223.205.pl zdjecia opis hehe trzeba usprawnic furke :)
BubuPN

Post autor: BubuPN »

ja śmigam na Yokohama A-509 i muszę powiedzieć, że trzymają się świetnie, czasami aż za bardzo heh
traksmetal
Nowicjusz

Post autor: traksmetal »

Trafiłem pare razy w ogłoszeniach że felgi od forda podchodzą do peureota. Czy ktoś sie z tym spotkał? Trafiłem na felgi fordowskie o oznaczeniu 5Jx13x41 z gumami 175/17R13 , czy takie felgi i gumy podejdą do 205 look z silnikiem 1,1?
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Użyj opcji "szukaj" było o tym wiele razy. Felgi od Forda mają inny rozmiar otworu centrującego niż Peugeot.
Ford ma 63mm, a Pug 65,1 mm.
Druga sprawa to ET...
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Post autor: d_ARC »

Z letnich polecam Toyo Proxes T-1S i Fulda Carat Extremo. Żadnych ContinentaliEcoConti czy Navigatorów bo sobie krzywdę można zrobić 8)7

No ale temat troszki nieaktualny się robi, zima za pasem - maci może jakieś typy na zimówki patrząc pod kątem KJS itp.
Do tej pory toczyłem się starym Essim 1.3 na Gislaved Nordfrost (jakoś tak to się zwało), oponki kierunkowe, kiedyś nawet kolce miały :P i byłem bardzo zadowolony. No ale Git ma paskudny rozkład masy więc trzeba w jakieś gumy zainwestować. Co poza Good Year Ultra Grip polecacie :?:
ODPOWIEDZ