dzisiaj rozbieralem swojego i demontowałem szyber. U mnie jest na śrubach, kilka niestety się ukręciło ale są to nitogwinty bodajrze 4" więc nie ma problemu aby usunąć uszkodzone i zanitować nowe.
kolejność rozbiórki i demntażu to jest tak
-zdjęć owiewkę
-zdemontować od środka lampkę z obudową
-odkręcić 2 śrubki torx 2 sztuki po obu stronach anteny
-zdemontować przednią ramkę szybra wysuwająć ją z lewej i prawej strony (środek podważyć do góry aby był luźny) w przód do przedniej maski
-obie ramki boczne są przykręcone z przodu pod przednią ramką więc nie da się zdemontować ich na początku - chyba że są urwane te mocowania.
-boczne ramki przesuwamy w tył (do klapy bag)
-aby zdemontować szybe - trzeba odkręcić uchwyt do przesuwania szyby i wysunąć ją całkowicie do tyłu
- jeśli są śrubki to odkręcamu wszystkie i nie zapomnijmy o 4 śrukach trzymających podsufitkę (ramki prowadzące zasuwy szybra od środka)
-podsufitke też ściągałem - trzeba zdjąć przewody 4 sztuki odprowadzające wode (w kabinie pod podsufitką) w 4 rogach, mechanizm otwierania z linką,
- rama szybra jest na uszczelniaczu więc wystarczy delikatnie podważyć co kawałek i wszystko pięknie da się zdjąć.
mam nadzieje, że ten opis wystarczy wszystkim następnym aby bez problemu dobrać się do szklanego dachu

tak jak wcześniej pisali koledzy są wersje z nitowanymi ramami i chyba też nie ma większego problemu z pełnym demontażem