amperaz to wazna sprawa np sprzetu (większosc ) samochodowego nie uruchomisz np na zasilaczu domowym przetwarzajacym prad z 220 np na 12 lub 6 czy 3v musisz miec taki zasilacz albo mały prostownik który ma własciwy amperaz
amperaz to wazna sprawa np sprzetu (większosc ) samochodowego nie uruchomisz np na zasilaczu domowym przetwarzajacym prad z 220 np na 12 lub 6 czy 3v musisz miec taki zasilacz albo mały prostownik który ma własciwy amperaz
np spręzarka samochodowa do kół nie działa pod uniwersalnym zasilaczem stosowanym na 220 ostatnio podłaczałem radio pod zasilacz 12v i tez nie działało a wziałem inny z takim aperazem jak w akumulatorze i wszystko cacy
Radio bedzie dzialac - o ile nie podlaczysz do niego glosnikow. Sprezarka tez bedzie dzialac - dopuki nie bedzie obciazenia.
!A= 1C/s wiec oczywiste jest ze im cos ma wiecej mocy, tym wyzszego amperazu potrzebuje (lub wyzszego napiecia -ale to juz dluzsza historia) a skoro napiecie jest takie samo pod obciazeniem i na "lekko' (dobra -wiem ze nie jest dokladnie takie samo- pod obciazeniem spada) to zeby dostarczyc odpowiedznia ilosc ladunku elektrycznego musi wzrosnac amperaz.
Wniosek jest taki ze przy za niskim amperazu w momencie zaistnienia obciazenia za bardzo spada napiecie powodujac wylaczenie sie urzadzenia