W starszych rozwiązaniach, napewno z zegarami jaeger, w ten obwód był też włączony czujnik poziomu płynu. U Ciebie w chłodnicy- możesz odłączyć na próbę..
Ale Ty masz rok 91 i raczej zegary raczej Vegila takie jak na foto i od poziomu płynu jest oddzielna kontrolka w samym rogu po prawej.
Jeśli się zapala tylko temp i stop (a lampka ciśnienia jest na 100% sprawna i świeci się po przekręceniu kluczyka) i dzieje się to nawet bez czujnika temp to coś jest zepsute
PS. Są dwa czujniki temp. napewno odłączasz właściwy?
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
kontrolka poziomu płymu jest obok poziomy paliwa...
kontrolka ciśnienia oleju sprawna...
odłączałem czujnik z obudowy termostatu i nic...
po drugiej stronie jest czujnik poziomu płynu a na dole chłodnicy czujnik włączający wiatrak... zatem nie mam pojęcia dlaczego po zdjęciu zacisku z czujnika w obudowie termostatu ta pier.... lampka się zapala...
Musi się robić gdzieś zwarcie do masy....
Obejrzyj dobrze wiązkę od początku do końca, ostatecznie puść nowy ten jeden przewód.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
a moze czas odpowietrzyć układ - być może w obudowie termostatu nazbieraqło się powietrza ?
a może po prostu masz poprzecierane kable i zwiera do masy gdzieś ?
A ja sie dopisze do tych kontrolek bo u mnie to co chwila dzieja sie jakies dziwne rzeczy, po pierwsze to nie mam kontrolki recznego czujnik jets OK a przynajmniej tak mi sie wydaje jak go wykreciłem zaróweczka nie jeste przepalona ale mimo to nie działa ta kontrolka co z nia jest ?? kolejna sprawa to kontrolka pozycji jeszce dzisiaj rano miałem, odkrecałem daszek od licznika zeby sprawdzic zaróweczke od stopu i jak wszystko słozylem to swiatła pozyceyjne sie zapalaja a kontrolka nie , pomyslałem ze zwarcie ale wszytkie bezpieczniki OK jak rozwiazac ten problem moj pug to 1.8 D
co sie okazało zaróweczki były popalone, ale nie wygladały:-( dopiero jak kupiłem nowe to zaczeło wszystko działac poprawnie ah te pugi zaskakuja cały czas