Kontrolki - dlaczego mnie denerwują?...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

W starszych rozwiązaniach, napewno z zegarami jaeger, w ten obwód był też włączony czujnik poziomu płynu. U Ciebie w chłodnicy- możesz odłączyć na próbę..
Ale Ty masz rok 91 i raczej zegary raczej Vegila takie jak na foto i od poziomu płynu jest oddzielna kontrolka w samym rogu po prawej.
Jeśli się zapala tylko temp i stop (a lampka ciśnienia jest na 100% sprawna i świeci się po przekręceniu kluczyka) i dzieje się to nawet bez czujnika temp to coś jest zepsute :wink:

PS. Są dwa czujniki temp. napewno odłączasz właściwy?
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
czecho
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: czecho »

kontrolka poziomu płymu jest obok poziomy paliwa...
kontrolka ciśnienia oleju sprawna...
odłączałem czujnik z obudowy termostatu i nic...
po drugiej stronie jest czujnik poziomu płynu a na dole chłodnicy czujnik włączający wiatrak... zatem nie mam pojęcia dlaczego po zdjęciu zacisku z czujnika w obudowie termostatu ta pier.... lampka się zapala...
1.1 monowtrysk '91 + LPG
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Musi się robić gdzieś zwarcie do masy....
Obejrzyj dobrze wiązkę od początku do końca, ostatecznie puść nowy ten jeden przewód.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
krzycho

Post autor: krzycho »

a moze czas odpowietrzyć układ - być może w obudowie termostatu nazbieraqło się powietrza ?
a może po prostu masz poprzecierane kable i zwiera do masy gdzieś ?
viwaldi

Post autor: viwaldi »

123
Ostatnio zmieniony 07 cze ndz, 2009 12:22 am przez viwaldi, łącznie zmieniany 1 raz.
czecho
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: czecho »

hmmm... będę badał temat...
dzięki za wskazówki i opinie!
1.1 monowtrysk '91 + LPG
Awatar użytkownika
ice_man
Nowicjusz
Posiadany PUG: Peugeot 405 1.4 ( poddawany ciągłym modyfikacją )
Numer Gadu-gadu: 2376108

Post autor: ice_man »

A ja sie dopisze do tych kontrolek bo u mnie to co chwila dzieja sie jakies dziwne rzeczy, po pierwsze to nie mam kontrolki recznego czujnik jets OK a przynajmniej tak mi sie wydaje jak go wykreciłem zaróweczka nie jeste przepalona ale mimo to nie działa ta kontrolka co z nia jest ?? kolejna sprawa to kontrolka pozycji jeszce dzisiaj rano miałem, odkrecałem daszek od licznika zeby sprawdzic zaróweczke od stopu i jak wszystko słozylem to swiatła pozyceyjne sie zapalaja a kontrolka nie , pomyslałem ze zwarcie ale wszytkie bezpieczniki OK jak rozwiazac ten problem moj pug to 1.8 D
http://www.ice_man_lbn.205.pl
invictus

Post autor: invictus »

no to rozbierz jescze raz i wymien zarowke -tak sie dzieje jak rozbierasz -z regoly za kazdyma razem jak zlozysz to jakas sie przepala 8)7
Awatar użytkownika
ice_man
Nowicjusz

chyba nie mam wyjscia , ale juz wkurza mnie ta dyskoteka na desce rozdzielczej :-(
Awatar użytkownika
Harry
Nowicjusz

Post autor: Harry »

ja mysle ze nalezy sprawdzic poziom oleju !!!!
u mie zaplalay sie kontrolki jak te trzy na srodku wlasnie tam jest temeratura i ...
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

Post autor: lukasss »

u mnie tak samo jak dam w piz... to lubi sie zapalić kontrolka "stop" po chwili gaśnie i tęz nie mam pojęcia o co chodzi (rallye 1.3 1990r)
Awatar użytkownika
ice_man
Nowicjusz

co sie okazało zaróweczki były popalone, ale nie wygladały:-( dopiero jak kupiłem nowe to zaczeło wszystko działac poprawnie :-) ah te pugi zaskakuja cały czas ;-)
ODPOWIEDZ