PYTANIE DO 205MI16
- lukasss
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
PYTANIE DO 205MI16
180KM Z WAŁKÓW OD ŚWIATKA I PODWÓJNYCH GAŹNIKÓW HMM NIE MOŻNA BYŁO WIWĘCEJ???? GDZIE ZAMIERZASZ SIE SCIGAĆ TYM AUTKIEM? JEŚLI TAKOWE PLANY MASZ?
ILE MOCY ZYSKAŁEŚ DZIĘKI GAŹNIKOM???
ILE MOCY ZYSKAŁEŚ DZIĘKI GAŹNIKOM???
- 205MI16
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 XS
Nie tylko wałki i podwójne gaźniki ale jeszcze głowica, która w tym silniku jest kopalnią mocy. Moc 180km to moc która według mądrych ludzi jest realną przy takich modyfikacjach i jeśli wyjdzie np. 190km to nie będę się wstydził i narzekał. Można więcej - właśnie nad tym pracuję na razie na papierze (turbo) ale nie wiem czy ma to sens przy przednim napędzie.
Mam zamiar trochę pojeździć w kjs-ach gdzie próby są rozgrywane na krótkich OSach. Wyścigi na 1/4 mili odpadają.
Ile mocy zyskałem dzięki gaźnikom - też chciałbym wiedzieć! Na pewno super dźwięk nieporównywalny z autem na wtrysku i spalanie 30% większe - resztę pokaże hamownia.
Mam zamiar trochę pojeździć w kjs-ach gdzie próby są rozgrywane na krótkich OSach. Wyścigi na 1/4 mili odpadają.
Ile mocy zyskałem dzięki gaźnikom - też chciałbym wiedzieć! Na pewno super dźwięk nieporównywalny z autem na wtrysku i spalanie 30% większe - resztę pokaże hamownia.
- lukasss
- Junior
hm myślałem że można troche więcej wyciagnąć niż 180hm Baran miał tyle albo prawie tyle w 1.6 na gaźnikach 45 no i przy 8 zaworkach tylko,ale silnik robił mu Wozowicz a on sie zna na ustrojstwach z gaźnikami z tego co sie oriętuje.
Czekam na wieści z hamowni co ci powie. Pozdrawiam.
http://www.romanbaran.pl/index.php?p=samochod
Czekam na wieści z hamowni co ci powie. Pozdrawiam.
http://www.romanbaran.pl/index.php?p=samochod
- lukasss
- Junior
turbo ci nie potrzebne moim zdaniem.
Jeśli bedziesz dawał do Wozowicza to daj znać ile u niego taka impreza kosztuje też rozważąłem takie cosik żeby mu dać silnik do roboty ale narazie jestem bidny jak mysz koscielna, a nie mam pojęcia jakie to koszta. Za pobierzną regulacje gaźników wzioł odemnie 50 zł.
Jeśli bedziesz dawał do Wozowicza to daj znać ile u niego taka impreza kosztuje też rozważąłem takie cosik żeby mu dać silnik do roboty ale narazie jestem bidny jak mysz koscielna, a nie mam pojęcia jakie to koszta. Za pobierzną regulacje gaźników wzioł odemnie 50 zł.
- lukasss
- Junior
a jeżdzisz w kjs-ach??albo na kjs-y?? bardzo dużo zależy od ustawienia pruby wcale nie jest tak żę mocne auta mają taką przewage że słabsze szans nie amją na wąśkiej prubie mają i to bardzo dużę wiem z doświadczenia:)
nie bierz tego do siebie ale ktos kto nie widział to nie ma pojęcia jak można dobrze zrobionym maluszkiem prowadzonym przez odpowiedniego kierowce zapierda ać
nie bierz tego do siebie ale ktos kto nie widział to nie ma pojęcia jak można dobrze zrobionym maluszkiem prowadzonym przez odpowiedniego kierowce zapierda ać
- 205MI16
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 XS
Napisałem że będę jeździł na kjsy w formie krótkich OESÓW. Dookoła słupków nie lubię jeździć i tu mogę się zgodzić że dostanę baty od dobrego kaszelka - ale nie do końca ponieważ: mam mocną szperę (60%) i hydauliczny rękaw co pozwala na perfekcyjny obrót w miejscu.lukasss pisze:hm nie zgadzam sie oczywiście ze nie wszystkie:) bo wystarczy że bedą wąskie kręte pruby i lipabo to raz sie widziało jak fiacik 126 kręcił lepszy czas od subaru:) ,nom w każdym razie bedzie miał duże szanse bardzo częśto wygrywać , acz kolwiek nie zawsze.
Subaru dostaje baty od 126 ponieważ nie jest stworzone do prób dookoła słupków i tyle.
Co do wygrywania wszystkich kjsów

- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
a dlaczego nie 1/4 mili?
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!